به گزارش سللامت نیوز به نقل از شینهوا، این مطالعه به بررسی سطوح افزایشیافته سیتوکینها، که پروتئینهایی هستند که نقش کلیدی در کنترل التهاب بدن دارند، پرداخته است. این سطوح در نمونههای خونی افرادی که حدود ۱۸ ماه پس از ابتلا به ویروس کرونا مورد آزمایش قرار گرفته بودند، شناسایی شده است.
«کرستی شورت»، یکی از اعضای تیم تحقیقاتی، در اینباره گفت: «مطالعات آزمایشگاهی بعدی نشان داده است که سیتوکینها به طور مستقیم بر عملکرد قلب و سلولهای ماهیچهای که مسئول پمپاژ خون هستند، تأثیر میگذارند.» این نوع خاص از سلولها، بلوکهای اساسی برای عملکرد قلب هستند و آسیب به آنها میتواند منجر به بروز علائم قلبی عروقی شود.
شورت افزود: «این یافتهها بینشهای مهمی را در مورد کووید طولانی ارائه میدهد و میتواند فرصتهایی را برای بهبود تشخیص و درمان این بیماری فراهم کند.»
تیم تحقیقاتی خون ۵۰ شرکتکننده را تجزیه و تحلیل کرده است. این شرکتکنندگان شامل افرادی بودند که بیش از یک سال از کووید طولانی رنج میبردند، افرادی که بهبود یافته بودند و کسانی که هرگز به ویروس مبتلا نشده بودند.
شورت همچنین اظهار کرد: «ما کنجکاو هستیم که بدانیم آیا این یافتهها میتواند برای سایر علائم کووید طولانی، مانند بیماریهای عصبی یا تنفسی، نیز کاربرد داشته باشد، زیرا این مطالعه به طور خاص بر روی بیماران با علائم قلبی تمرکز داشته است.»
این پژوهش میتواند گام مهمی در درک بهتر تأثیرات بلندمدت کووید-۱۹ بر سلامت قلب و سایر جنبههای سلامتی باشد و نیاز به تحقیقات بیشتری برای بررسی تأثیرات آن بر علائم دیگر را تأکید میکند.
نظر شما