به گزارش سلامت نیوز به نقل از هلث دی نیوز، بر اساس تحقیقات جدید، احتمال ابتلا به سندرم خستگی مزمن در افرادی که به کووید مبتلا شدهاند، تقریباً پنج برابر بیشتر از افراد سالم است. این یافتهها میتوانند توضیح دهند که چرا موارد جدید از این بیماری، به ویژه آنسفالومیلیت میالژیک، در حال حاضر نسبت به قبل از پاندمی به طور قابل توجهی افزایش یافته است.
تیمی به سرپرستی سوزان ورنون، مدیر تحقیقات مرکز سالت لیک سیتی، به این نتیجه رسیدند که: «نتایج ما شواهدی فراهم میآورد که نشان میدهد میزان و خطر ابتلا به ME/CFS پس از ابتلا به کووید-۱۹ بهطور قابلتوجهی بیشتر شده است.»
سندرم خستگی مزمن یک اختلال طولانیمدت است که با خستگی شدید همراه است که پس از انجام فعالیتهای معمولی مانند کار، ورزش یا حتی استراحت نیز تشدید میشود. علاوه بر این، افراد مبتلا به این سندرم ممکن است از مشکلات خواب، سرگیجه و اختلالات حافظه یا تفکر رنج ببرند.
محققان به این نکته اشاره کردند که بسیاری از این علائم در افرادی که از کووید طولانی رنج میبرند نیز مشاهده میشود و این شباهتها ممکن است نشاندهنده ارتباطی بین این دو بیماری باشد.
آنها همچنین افزودند که سندرم خستگی مزمن میتواند پس از عفونتهایی مانند ویروس اپشتین-بار (Epstein-Barr) نیز به وجود آید.
برای انجام این تحقیق، محققان از دادههای جمعآوریشده در یک مطالعه بلندمدت در مورد اثرات بهداشتی کووید استفاده کردند. در این مطالعه، نزدیک به ۱۲,۰۰۰ نفر که به کووید آلوده شده بودند، با بیش از ۱,۴۰۰ نفر که به ویروس کرونا مبتلا نشده بودند، مقایسه شدند.
نتایج این مطالعه نشان داد که حدود ۴.۵ درصد از افراد مبتلا به کووید به سندرم خستگی مزمن مبتلا شدهاند، در حالی که تنها ۰.۶ درصد از افرادی که به این ویروس مبتلا نشدهاند، دچار این اختلال شدهاند.
علائم شایع در میان بیماران کوویدی مبتلا به ME/CFS شامل کسالت شدید پس از فعالیت، سرگیجه هنگام ایستادن و مشکلات شناختی بوده است.
محققان نتیجهگیری کردند که برای درک بهتر اینکه چرا برخی از بیماران کووید بیشتر از دیگران به ME/CFS مبتلا میشوند، نیاز به مطالعات بیشتری در این زمینه وجود دارد.
نظر شما