نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد که ابتلا به کووید۱۹ شدید می‌تواند یک عامل خطر برای ابتلا به «مولتیپل اسکلروزیس» (MS) باشد. این مطالعه در دانشگاه Örebro سوئد انجام شده و ارتباط بین این دو بیماری را بررسی کرده است.

کووید۱۹ شدید ممکن است خطر ابتلا به «ام اس» را افزایش دهد

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،تحقیقات جدید در دانشگاه Örebro و بیمارستان دانشگاه Örebro در سوئد نشان داده است که ابتلا به کووید۱۹ شدید می‌تواند خطر ابتلا به بیماری «مولتیپل اسکلروزیس» (MS) را افزایش دهد. به گفته «اسکات مونتگومری»، استاد اپیدمیولوژی بالینی، این نتایج نشان‌دهنده افزایش خطر ابتلا به MS در افرادی است که کووید۱۹ شدید را تجربه کرده‌اند. با این حال، او تأکید کرد که تعداد افرادی که پس از ابتلا به کووید۱۹ شدید، مبتلا به MS تشخیص داده می‌شوند، بسیار کم است.

مولتیپل اسکلروزیس یک بیماری خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به سیستم عصبی مرکزی حمله می‌کند و به غلاف محافظ اطراف اعصاب، یعنی میلین، آسیب می‌رساند. این آسیب‌ها می‌توانند باعث اختلال در انتقال سیگنال‌های عصبی شده و علائمی مانند ضعف عضلانی، مشکلات بینایی، اختلالات حرکتی و گاهی فلج یا نابینایی ایجاد کنند.

مونتگومری در این تحقیق سوابق بیمارانی را که بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ در سوئد به دلیل کووید۱۹ شدید بستری شده بودند، بررسی کرده است. نتایج نشان داد که تقریباً ۲۶ نفر از هر ۱۰۰ هزار بیمار مبتلا به کووید۱۹ شدید، بعداً به MS مبتلا می‌شوند. این میزان خطر، بیش از دو برابر افرادی است که کووید۱۹ نداشتند.

او افزود که علیرغم این یافته‌ها، ام اس یک بیماری نادر است و فقط درصد کمی از افراد مبتلا به کووید۱۹ شدید، پس از آن MS تشخیص داده می‌شود. با این حال، مونتگومری معتقد است که در سال‌های آینده ممکن است تعداد افرادی که به دنبال کووید۱۹ شدید مبتلا به MS می‌شوند، افزایش یابد.

او توضیح داد که این تغییرات ممکن است ۱۰ تا ۲۰ سال طول بکشد تا به طور کامل به صورت بالینی قابل شناسایی باشد و افزود که میزان جدی بودن خطر کووید۱۹ شدید برای ابتلا به MS طی چند سال آینده مشخص‌تر خواهد شد.

در ادامه، این استاد اپیدمیولوژی بر اهمیت تشخیص زودهنگام MS تأکید کرد تا افراد بتوانند پیش از پیشرفت بیماری تحت درمان قرار گیرند. همچنین، او خاطرنشان کرد که بیشتر افراد مبتلا به کووید۱۹ شدید به بیماری‌هایی مانند MS مبتلا نمی‌شوند و از کسانی که علائم مشکوک دارند، خواست تا به مشاوره پزشکی مراجعه کنند.

در نهایت، مونتگومری بر ضرورت واکسیناسیون در برابر کووید۱۹ تأکید کرده و آن را یک راهکار مهم برای کاهش خطر ابتلا به این بیماری و دیگر عوارض ناشی از کووید۱۹ دانست. تحقیقات مشابهی در حال انجام است تا دیگر بیماری‌هایی که ممکن است ناشی از کووید۱۹ باشند نیز شناسایی شوند.

این تحقیق در مجله تخصصی «Brain Communications» منتشر شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha