یه گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،مدیرکل مرکز نظارت و اعتباربخشی امور درمان وزارت بهداشت، دکتر هاشم دریاباری، به تشریح آخرین وضعیت ششمین دوره اعتباربخشی بیمارستانها پرداخت. وی بیان کرد که این دوره از ۲۶ خردادماه آغاز شده و تاکنون حدود ۳۰۰ بیمارستان تحت ارزیابی قرار گرفتهاند. با این حال، هنوز اعتباربخشی برای ۷۰۰ بیمارستان دیگر کشور انجام نشده و طبق برنامهریزیها، ارزیابی این بیمارستانها تا پایان آذرماه به اتمام خواهد رسید.
دریاباری همچنین به وضعیت رتبه و درجه بیمارستانهای ارزیابی شده اشاره کرد و گفت که تاکنون گواهینامه بیش از ۲۰۰ بیمارستان صادر شده و بین ۷۰ تا ۸۰ درصد این بیمارستانها موفق به دریافت گواهینامه درجه A شدهاند. این آمار نشاندهنده کیفیت بالای خدمات ارائهشده در بیشتر بیمارستانهای کشور است.
برای ارزیابی بیمارستانها در این دوره، ۵۰۵ سنجه مختلف در نظر گرفته شده است که شامل محورهای متنوعی نظیر «مدیریت در بحرانها»، «تکریم حقوق بیمار و مراقبتهای بالینی» و «ایمنی بیمارستان» میشود. تیمهای ارزیابی وزارت بهداشت، که شامل حداقل سه نفر از جمله یک پزشک عمومی یا متخصص هستند، بر اساس این سنجهها اطلاعات بیمارستانها را جمعآوری کرده و در نهایت نمرهای برای آنها صادر میکنند. بیمارستانها بر اساس این نمره به چهار درجه «یک»، «دو»، «سه» و «چهار» دستهبندی میشوند.
دریاباری تصریح کرد که اعتباربخشی بیمارستانها هر دو سال یکبار انجام میشود و هدف از آن افزایش سطح کیفی خدمات درمانی در کشور است. بر اساس نظرات روسای بیمارستانها، بهدنبال آغاز اولین دوره اعتباربخشی، کیفیت خدمات بهطور قابل توجهی افزایش یافته است.
وی همچنین از گسترش اعتباربخشی به سایر مراکز درمانی خبر داد و افزود: «سال گذشته، اعتباربخشی مراکز جراحی محدود را آغاز کردیم، که این کار قبلاً انجام نمیشد. این اقدام جدیدی است که نتایج آن به زودی اعلام خواهد شد و میتواند تاثیر مثبتی بر کیفیت خدمات این مراکز داشته باشد.»
بهطور کلی، تلاشهای وزارت بهداشت در راستای اعتباربخشی بیمارستانها و مراکز درمانی به هدف ارتقای سلامت جامعه و افزایش رضایت بیماران انجام میشود و این روند امیدوارکننده به نظر میرسد.
نظر شما