یکشنبه ۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۴
کد خبر: 378593

چندی پیش علی آقامحمدی، مشاور مقام معظم رهبری و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، به نکته‌های جالبی درباره تنها محله بدون تلفات ایران در زمان کرونا اشاره کرد.

این محله تهران در دوره کرونا فوتی نداشت

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه همشهری، چندی پیش علی آقامحمدی، مشاور مقام معظم رهبری و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، به نکته‌های جالبی درباره تنها محله بدون تلفات ایران در زمان کرونا اشاره کرد. البته شاید باورتان نشود که این محله، دروازه‌غار تهران بوده باشد. ولی چنین اتفاقی چطور در آن موقع رخ‌داد و این موفقیت را رقم زد؟ آقامحمدی به نکته‌های جالبی در این‌باره اشاره می‌کند که نشان می‌دهد چطور با یک برنامه‌ریزی دقیق، این محله قدیمی تهران، از کمترین ابتلا و بدون فوتی، از روزگار کرونا گذشت. روایت آقامحمدی را به طور خلاصه در ادامه می‌خوانید.



درباره یک طرح


یکی از نعمت‌هایی که به آن رسیدیم طرح تحول۲۰۲۰ محله کم‌برخوردار بود که مقام معظم رهبری حدود ۳سال پیش با این طرح پیشنهادی موافقت کردند. اینکه ما مشکلات را نه با دستگاه‌های اجرایی که از بطن مردم شروع و یک اقدام اجتماعی را سازماندهی کنیم. با شروع این برنامه هم نخستین اقدام درباره کرونا و محله دروازه غار بود.



چه اتفاقی افتاد؟


تمام کسانی که در محله حضور داشتند همراه با کسانی که شهردار محله نامیده می‌شدند، مورد آزمایش قرار گرفتند. کسانی که علائمی داشتند برای آنها واکسن زده می‌شد. برخی نیاز به درمان داشتند و با هماهنگی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی 2بیمارستان درنظر گرفته شده بود که بیماران به این مراکز ارجاع می‌شدند. کسانی که باید در منزل قرنطینه می‌شدند هم سبد غذایی و شماره شهردار دریافت می‌کردند.



بهترین محله ایران


با این اقدامات دروازه غار با اینکه آسیب‌پذیرترین محله به شمار می‌رفت، بهترین محله ایران شد؛ چون با وجود اینکه ۱۸۰۰معتاد ساکن در محل هم داشت اما تلفاتی نداشت و بیماری بسیار خوب کنترل شد. آنها لوازم بهداشتی را گرفتند و بسیار خوب رعایت کردند.



محله‌  بیمه‌نشده

این امر مقدمه‌ای شد که مردم رعایت مسائل ساده بهداشتی را از خودشان شروع کنند. این مسئله جایزه داشت و پیشنهاد دادیم که پزشک خانواده در این محلات کم‌برخوردار داشته باشیم که البته نیاز به پوشش بیمه‌ای داشتند. ۶۵درصد مردم یک محله از منطقه۱۲ تهران بیمه نداشتند! شاید کسی باور نکند که در شهر تهران ۲۶۰محله کم‌برخوردار و ۱۷۶محله کمتربرخوردار داشته باشیم. پس از تکمیل این فهرست، توافقنامه‌ای بین ستاد توانمندسازی محلات کمتربرخوردار و بیمه سلامت نوشتیم. به شهیدآیت‌الله رئیسی هم این موضوع را اعلام کردیم و با توافق او، اجرای برنامه در تهران شروع شد.



سرایت از تهران به جاهای دیگر

نمی‌شد این طرح در تهران اجرا شود و سایر مناطق کشور از آن محروم بمانند. همین مسئله باعث شد که ۶میلیون نفر تحت پوشش بیمه رایگان بیمه سلامت قرار بگیرند. درحالی‌که محلات کم‌برخوردار تهران کمتر از ۲میلیون نفر جمعیت دارد و به برکت آنها برای سایر محرومان هم بیمه رایگان درنظر گرفته شد. امروز افتخار ما این است که هیچ فردی بدون بیمه در کشور وجود ندارد. هیچ فردی را نداریم که بیمه نداشته باشد و کد ملی تمام این افراد مشمول بیمه است. اگر هم ندارند، می‌توانند بگیرند.



مشکل کمبود پزشک در مناطق فقیر

درباره اجرای طرح پزشک خانواده در مناطق کمتر برخوردار نخستین مشکلی که وجود دارد تامین منابع و شرایط اجرای آن است و مشکل دوم هم کمبود پزشک. پزشکان در جنوب تهران نیستند، در حقیقت از خیابان انقلاب به پایین تعداد پزشکان کم‌ می‌شود و در مناطق پایین‌تر پزشک نیست. این در حالی است که اجرای پزشکی خانواده، کل عدالت پزشکی و ساختار نظام پزشکی را تغییر می‌دهد و پیشنهاد کردیم که برای جمعیت 19میلیون‌و700هزار نفری این مسئله آغاز شود و به‌تدریج به 85میلیون نفر جمعیت کشور برسد. محال است ما از این مناطق شروع کنیم و منابع مالی پیدا نشود، اما به شرطی که با چالش نبود پزشک مواجه نشویم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha