به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایستا،دکتر مجید مختاری، عضو کمیته علمی کشوری کرونا، به تشریح وضعیت زیرسویههای جدید ویروس کرونا در ایران و جهان پرداخت و با بیان اینکه این زیرسویهها بیشتر مجاری تنفسی فوقانی را درگیر میکنند، گفت: جامعه جهانی در حال حاضر نگرانی زیادی از همهگیری گسترده کرونا با زیرسویههای جدید ندارد.
بر اساس گفتههای دکتر مختاری، ویروس کرونا همچنان در حال جهش و ترکیب با سایر زیرسویههاست. یکی از این زیرسویهها، XEC، اخیراً در ایتالیا پدیدار شده و اکنون در ۲۷ کشور دنیا، بهویژه در اروپا و آمریکای شمالی، مشاهده شده است. زیرسویه XEC سرایتپذیری بالایی دارد و بهتدریج به زیرسویه غالب اُمیکرون تبدیل میشود.
دکتر مختاری اعلام کرد که با کمک انستیتو پاستور ایران، زیرسویههای جدید بهدقت شناسایی و بررسی میشوند. خوشبختانه، میزان ابتلا به زیرسویههای جدید در ایران چندان بالا نیست. با این حال، افراد دارای بیماریهای زمینهای و ضعف سیستم ایمنی همچنان در معرض خطر بیشتری هستند.
این زیرسویه علائمی مشابه آنفلوآنزا دارد، اما تب ناگهانی، سرفههای خشک، بدن درد، اسهال، استفراغ، و خستگی مفرط از ویژگیهای آن است. کاهش حس بویایی و چشایی از دیگر تفاوتهای مهم این زیرسویه با آنفلوآنزا محسوب میشود.
دکتر مختاری تأکید کرد که واکسنهای جدید ساختهشده بر اساس زیرسویه JN.۱ بر روی XEC موثر هستند. همچنین استفاده از ماسک در مکانهای بسته و شلوغ، بهویژه در وسایل نقلیه عمومی، بهشدت توصیه میشود. او بر لزوم رعایت سبک زندگی سالم، شامل مصرف میوه و سبزیجات و تهویه مناسب محیطهای کار و منزل، به عنوان عامل مهم در پیشگیری از ابتلا به ویروسها تأکید کرد.
اگرچه زیرسویههای جدید کرونا مانند XEC سرایتپذیری بالایی دارند، اما بیشتر مجاری تنفسی فوقانی را درگیر میکنند و تاکنون نگرانی گستردهای از درگیری شدید ریهها مشاهده نشده است. رعایت اصول بهداشتی و مراقبت از افراد دارای بیماریهای زمینهای همچنان ضروری است.
نظر شما