به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، زوجها معمولا چندی پس از ازدواج به فکر بچهدار شدن میافتند. برخی از آنها برای پدر و مادر شدن با مشکلات پزشکی مواجه هستند. خوشبختانه با گسترش علم پزشکی تا حدود این مشکلات برطرف شده است. یکی از راهحلها رحم اجارهای یا رحم جایگزین است.
رحم جایگزین یکی از راهحلهای پزشکی برای زوجینی است که برای رسیدن به آرزوی پدر و مادر شدن با مشکل مواجه هستند و برای حل این مشکل ناگزیر از شخص ثالث که یک زن است کمک میگیرند. این زن تنها حمل کننده جنین است و از نظر ژنتیکی هیچ شباهت و نسبتی با جنین ندارد. حال باید دید قانون چه کسانی را مستحق استفاده از این روش جایگزین میداند و برای انجام این روش چگونه باید قرارداد نوشت تا با مشکلات کمتری مواجه شد. برای بررسی این موضوع با دکتر محمود عباسی رییس انجمن علمی حقوق پزشکی ایران و رییس حقوق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به گفتوگو نشستیم.
طرفین قرارداد رحم جایگزین چه کسانی هستند؟
دکتر محمود عباسی یکی از طرفین قرارداد رحم جایگزین را پدر و مادر بیولوژیک و طرف دیگر را زنی معرفی کرد که جنین را نه ماه در رحم خود پرورش میدهد و ادامه داد: یکی از طرفین قرارداد زوجینی هستند که به هر دلیلی توانایی نگهداری و پرورش نطفه در رحم زوجه را ندارند. این زوجین دارای تخمک و اسپرم میباشند. لذا از اسپرم و تخمک زن و مرد گرفته شده و در لوله آزمایش مدتی نگهداری میشود و به اصطلاح ترکیب میشود که به آن زیگوت گفته میشود و در رحم زنی که قرار است این مسئولیت را بر عهده بگیرد کاشته میشود.وی طرف دیگر قرار داد را زنی معرفی کرد که به هر دلیلی حاضر است رحمش را به مدت ۹ ماه وقف پرورش جنین یک زوج نابارور کند.
دلایلی قانونی استفاده از رحم جایگزین
هر سال، رحم جایگزین به هزاران والدین مشتاق کمک میکند تا بر چالشهای باروری غلبه کنند تا خانواده خود را گسترش دهند. دلایل استفاده از رحم جایگزین عبارتند ازمشکلات پزشکی یا بیماریهایی که از سلامت رحم تأثیر میگیرند: مشکلات مختلفی ممکن است در رحم رخ دهد و در نتیجه نتوانند حاملگی را برای افراد خاصی به پایان برسانند.مسائل پزشکی: ناهنجاریهای شکل رحم، سپتوم رحم، فیبرومهای رحمی، اسکارهای رحمی ناشی از عفونت یا جراحی یا موارد دیگر.جراحی های قبلی یا هیسترکتومی: اگر رحم شما به دلایلی برداشته شده است، رحم جایگزین میتواند به شما در تحقق رویای پدر و مادر شدن کمک کند.
برخی از شرایطی که ممکن است منجر به بارداری پرخطر شود: چاقی، دیابت، اختلالات قلبی یا خونی، سن مادر یا برخی بیماری های مقاربتی.ناباروری غیرقابل توضیح: اگر شما و شریک زندگیتان چندین بار سیکل بارداری را طی کردهاید و نتوانستید به پایان برسانید و یا IVF ناموفق داشتهاید، رحم جایگزین گزینه دیگری برای رشد خانواده در اختیار شما قرار میدهد.
نظر شما