به گزارش سلامت نیوز به نقل ازایسنا، یک متخصص آموزش بهداشت و ارتقای سلامت با اشاره به راهکارهای مدیریت وزن اظهار کرد: اغلب انسانها در مقاطعی از زندگی به کاهش وزن فکر میکنند یا حداقل به فکر تغییر رژیم غذایی خود هستند اما مشکل اینجا است که بیشتر به کاهش وزن در مقاطع کوتاه به جای بررسی دقیق خطرات چاقی و تنظیم سبک زندگی برای مدت طولانی فکر میکنند.
مرضیه عربان با تاکید بر قرار دادن ورزش در برنامه زندگی افزود: فعالیتی که به وسیله یک فرد چاق انجام میشود نسبت به فرد لاغر، منجر به سوزانده شدن کالری بیشتری میشود بنابراین طبیعی است که افراد چاق زودتر خسته شوند پس توصیه میشود این خستگی را به فال نیک بگیرند و به ورزش خود ادامه دهند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: همچنین این افراد میتوانند ورزش را در فاصلههای معین انجام دهند. علاوه بر این میتوانند به کارشناس یا متخصص تغذیه مراجعه کنند و از آنها کمک بگیرند.
عربان بیان کرد: به برنامه کاهش وزن باید به عنوان راهی برای زندگی کردن و مسیر زندگی سالم نگاه شود نه یک رژیم غذایی یا فعالیت تنبیهی. باید جسور باشیم و تنوع در وعدههای غذایی افزایش یابد تا از انواع مواد غذایی مصرف شود و ذائقه نیز به مصرف مواد سالم که قبلا برای ما خوشمزه نبود، عادت کند.
این متخصص آموزش بهداشت و ارتقای سلامت گفت: صبحانه باید به عنوان یک وعده اصلی غذایی در هر روز مدنظر قرار بگیرد. مصرف شیرینی و شکلات به عنوان میان وعده حذف یا محدود شود. مصرف غذاهای چرب و پرانرژی مانند چیپس، بستنی و انواع سسها را محدود یا حذف کرد و از مصرف کیکهای خامهای، خامه و سرشیر خودداری شود.
وی افزود: همچنین توصیه میشود ماستهای کمنمک و کمچرب و آبمیوههای طبیعی به جای نوشابههای شیرین در رژیم غذایی گنجانده شود. بهتر است از میوه به جای آبمیوه مصرف و سبزیهای تازه نیز به سفره غذایی اضافه شود. توصیه میشود به جای مصرف تنقلات از مغزها استفاده شود و این موضوعات را به سایر اعضای خانواده برای بهبود عادت غذایی آموزش دهد.
نظر شما