به گزارش سلامت نیوز به نقل از انلی مای هلث، رفلاکس اسید یا بیماری رفلاکس معده به مری (GERD)، یک بیماری شایع گوارشی است که زمانی رخ میدهد که اسید معده به مری برگردد و علائمی مانند سوزش سر دل، درد قفسه سینه و سنگینی را ایجاد کند.
این بیماری معمولاً توسط عوامل سبک زندگی مانند مصرف مواد غذایی ناسالم، مصرف الکل، سیگار کشیدن و افزایش وزن شدید ایجاد می شود. علاوه بر این بسیاری از مردم همچنین متوجه میشوند که علائم اسیدیته و سوزش سر دل در طول زمستان به اوج خود میرسد یا بدتر میشود، به همین دلیل است که افرادی که معمولا سوء هاضمه را تجربه میکنند باید مراقب محرکها باشند.
دکتر بالاجی موسونوری، دانشیار گروه گوارش و کبد، کالج و بیمارستان پزشکی Kasturba، MAHE، Manipal، ارتباط بین علائم زمستان و GERD و آنچه میتوان برای مدیریت آنها انجام داد را توضیح می دهد.
آیا رفلاکس اسید در زمستان بدتر می شود؟
به گفته دکتر موسونوری، هیچ ارتباط مستقیمی بین رفلاکس اسید و فصل زمستان وجود ندارد. وی گفت: «با این حال، زمستان می تواند به طور غیرمستقیم بر شدت علائم برای برخی افراد تأثیر بگذارد.»
برخی از عواملی که ممکن است در بدتر شدن علائم ریفلاکس اسید نقش داشته باشند عبارتند از:
عوامل غذایی
در طول زمستان، بسیاری از مردم تمایل به مصرف غذاهای سنگین، چرب و تند دارند که می تواند علائم رفلاکس اسید را افزایش دهد. یک مطالعه منتشر شده در مجله Neurogastroenterology and Motility نشان داد که غذاهایی مانند خورشت های تند، غذاهای سرخ شده، دونات، نان، نودل رامن، قهوه، پیتزا، کیک برنج و هات داگ از جمله محرک های اسیدی علائم رفلاکس مکرر هستند.
دکتر موسونوری گفت: «این غذاها می توانند اسفنکتر تحتانی مری را شل کنند، این اسفنکتر ماهیچه ای است که مسئول جلوگیری از ورود اسید معده به مری می باشد.»
علاوه بر این، نوشیدنی های گرم مانند قهوه، چای و شکلات داغ نیز می توانند اسید معده را افزایش دهند و باعث افزایش رفلاکس اسید شوند.
کاهش فعالیت بدنی
چاقی یکی از عوامل خطر اصلی رفلاکس اسید است. اگر از رفلاکس اسید رنج می برید، حفظ وزن مناسب و سالم بسیار برای شما مهم است. از آنجایی که بسیاری از افراد در طول زمستان از فعالیت بدنی منظم فاصله می گیرند، این کار می تواند به افزایش وزن و در نتیجه بدتر شدن علائم GERD منجر شود.
عادات سبک زندگی ناسالم
علاوه بر افزایش وزن ناسالم و خوردن غذاهای فرآوری شده و تند، عادات خاصی مانند نوشیدن الکل و سیگار کشیدن نیز می تواند باعث رفلاکس اسید معده به مری شود.
در یک مطالعه در سال 2019، محققان مصرف الکل را به عنوان یک عامل خطر مهم برای GERD شناسایی کردند. این مطالعه آسیب سلولی بالقوه را در پوششهای مری و معده به دلیل الکل برجسته کرد که هم بر عملکرد مری در افراد سالم تأثیر میگذارد و هم علائم را در افراد مبتلا به التهاب مری تشدید میکند.
نکاتی برای مدیریت سوء هاضمه زمستانی
مدیریت سوء هاضمه در زمستان شامل ترکیبی از اصلاح سبک زندگی، تغییرات رژیم غذایی و مداخلات پزشکی است. این موارد شامل:
- به سراغ وعدههای غذایی سبکتر و زود هضم بروید و به جای یک وعده غذایی سنگین، وعده های کوچک و مکرر بخورید و از غذاهای محرک مانند غذاهای سرخشده، غذاهای تند، مرکبات، کافئین و نوشیدنیهای گازدار خودداری کنید.
- غذاهای پرفیبر مانند غلات کامل، میوه ها، سبزیجات و پروتئین های بدون چربی را انتخاب کنید.
- برای جلوگیری از کم آبی و کمک به هضم غذا در زمستان هیدراته بمانید.
- فعالیت بدنی منظم داشته باشید.
- در صورت رفلاکس اسید معده در شب، با گذاشتن چند بالش سر خود را از تخت خود بالاتر بیاورید.
- اگر علائم از بین نرفت با یک متخصص گوارش مشورت کنید. آنها می توانند داروهایی را تجویز کنند که ممکن است به کنترل علائم شما کمک کند.
اگر علائم همچنان بدتر شوند، باید یک آزمایش آندوسکوپی برای بررسی هر گونه زخم و درمان مناسب بیماری انجام دهید و تحت نظر پزشک بمانید.
نظر شما