اگر بهترین فوق تخصص غدد تیروئید، دیابت بارداری شما را تشخیص داده باشد، احتمالا نگران شوید و سوالات زیادی برای‌تان پیش بیاید. خوشبختانه، در اکثرا موارد، می‌توان دیابت بارداری را با ورزش و رژیم غذایی مناسب کنترل کرد؛ پس جای نگرانی نیست و شما قطعا بارداری سالم و بدون مشکلی خواهید داشت. در ادامه همراه ما باشد تا در مورد تغذیه دیابت بارداری بیشتر صحبت کنیم.

برای درمان دیابت بارداری چه بخوریم؟

دیابت بارداری چیست؟

نوعی دیابت در دوران باردرای رخ می‌دهد که آن را به‌عنوان دیابت بارداری می‌شناسند. این مشکل معمولا در هفته 24 تا 32 بارداری رخ می‌دهد و پس از زایمان محو خواهد شد. البته دیابت بارداری ممکن است قبل یا بعد از این بازه زمانی هم ایجاد شود. دیابت بارداری به‌عنوان قند خون بالا در طول بارداری هم شناخته می‌شود.

در دوران بارداری، نحوه استفاده بدن از انسولین تغییر می‌کند. انسولین هورمونی است که به سلول‌های فرد اجازه می‌دهد گلوکز یا قند را برای انرژی جذب و استفاده کند. خانم‌ها در طول بارداری نسبت به انسولین مقاوم‌تر می‌شوند تا به جنین خود گلوکز بیشتری برسانند.

در برخی افراد، این روند اشتباه پیش می‌رود؛ در این حالت یا بدن به انسولین پاسخ نمی‌دهد یا انسولین کافی جهت دادن گلوکز مورد نیاز جنین را تولید نمی‌کند. ایجاد این شرایط، منجر به دیابت بارداری خواهد شد. علائم دیابت بارداری می‌تواند شامل یکی از موارد زیر باشد:

· خستگی؛

· حالت تهوع؛

· تشنگی غیرعادی؛

· ادرار مکرر؛

· عفونت مثانه؛

· تاری دید؛

· قند در ادرار.

تغذیه دیابت در دوران بارداری

اگر دیابت بارداری دارید، یک رژیم غذایی سالم و متعادل جهت ‌مدیریت علائم موثر خواهد کرد. به‌طور کلی، رژیم غذایی شما باید شامل پروتئین همراه با ترکیب مناسب از کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها باشد. کربوهیدرات‌ بالا منجر به افزایش قند خون خواهد شد.

اگر کربوهیدرات‌ها را دوست دارید به حبوبات، غلات کامل و سبزیجات نشاسته‌ای مانند سیب‌زمینی و کدو حلوایی فکر کنید. اگر شما دیابت بارداری دارید یا در خطر ابتلا به بیماری هستید با یک متخصص تغذیه که در زمینه دیابت بارداری یا تغذیه در دوران بارداری تخصص دارد، مشورت کنید. متخصص تغذیه در برنامه‌ریزی وعده‌های غذایی و ارائه یک برنامه غذایی به شما کمک می‌کند. در ادامه به برنامه احتمالی که یک متخصص تغذیه به یک شخص مبتلا به دیابت ارائه می‌کند، پرداخته شده است.

برای درمان دیابت بارداری چه بخوریم؟

1. مواد مغذی

همان‌طور که گفته شد در زمان دیابت تغذیه بسیار مهم است. شما باید در این دوران سعی کنید وعده‌های غذایی خودتان را بر پایه پروتئین، چربی‌های سالم و فیبر تنظیم کنید. غذاهای تازه را در برنامه غذایی خودتان قرار دهید و مصرف غذاهای فرآوری شده را محدود کنید.

غذاهای سرخ‌کردنی برای همه جذاب است و احتمالا تحمل شما در برابر نخوردن آن‌ها سخت باشد؛ بنابراین برای این نوع غذاها، جایگزین‌های سالمی در نظر بگیرید. اگرچه مقاومت کربوهیدرات در افراد باردار مبتلا به دیابت بارداری می‌تواند متفاوت باشد؛ اما پژوهش بهترین فوق تخصص غدد تیروئید نشان داد که رژیم غذایی که کمتر از 40درصد کل کالری دریافتی را از کربوهیدرات‌ها تامین می‌کند، برای کنترل بهینه قند خون ایده‌آل است.

البته به خاطر داشته باشید که نیازها و میزان تحمل شما به کربوهیدرات، مخصوص خودتان است؛ چراکه به عواملی مانند مصرف دارو، وزن بدن و کنترل قند خون بستگی دارد. در هر حالت با متخصص تغذیه همکاری کنید تا برنامه‌ای متناسب با نیازهای شما را جهت کنترل بهینه قند خون در دوران بارداری ارائه دهد.

2. میان‌وعده‌ها

میان وعده‌ها برای ثابت نگه داشتن سطح قند خون عالی هستند. اگر شما هم دیابت بارداری دارید چند انتخاب سالم برای میان وعده‌ها وجود دارد که می‌توانید آن‌ها را در نظر داشته باشید. در زیر به چند نمونه میان وعده سالم اشاره شده است:

· سبزیجات تازه یا منجمد (سبزیجات را می‌توان به صورت خام، کبابی یا بخارپز میل کرد. برای اینکه یک میان‌وعده رضایت‌بخش داشته باشید، سبزیجات خام را با منبع پروتئین مانند هوموس یا پنیر ترکیب کنید)؛

· املت‌های گیاهی که با تخم‌مرغ کامل یا سفیده تخم‌مرغ درست می‌شوند (تخم مرغ کامل منبع بسیار خوبی از مواد مغذی است؛ در حالی‌که سفیده آن بیشتر پروتئین را تامین می‌کند)؛

· بلغور جو دوسر با دانه‌های کدو تنبل، نارگیل و انواع توت‌ها؛

· میوه تازه همراه با آجیل یا یک قاشق غذاخوری کره آجیل؛

· بوقلمون یا سینه مرغ؛

· ماست یونانی با دارچین، دانه‌های آفتابگردان و سیب خردشده.

3. میوه‌ها

اگر دیابت بارداری دارید هنوز هم می توانید میوه بخورید؛ اما بر اساس نظر بهترین فوق تخصص غدد تیروئید باید در مصرف آن تعادل را رعایت کنید. اگر در مورد کربوهیدرات‌های موجود در میوه‌ها نگران هستید با یک متخصص تغذیه صحبت کنید. توت‌ها یک انتخاب عالی هستند؛ چراکه قند کم و فیبر بالایی دارند. شما می‌توانید توت را در اسموتی، روی مقداری ماست یا روی مقداری بلغور جو دوسر سبوس‌دار بریزید و بعد از آن مصرف کنید.

در دیابت بارداری باید از چه غذاهایی پرهیز کنیم؟

شاید نخوردن برخی از غذاهای مورد علاقه‌تان جذاب نباشد نباشد؛ اما برای اینکه مشکل جدی‌تر نشود، باید این کار انجام دهید. شما باید از غذاهای بسیار فرآوری‌شده مانند نان سفید و به‌طور کلی هر ماده غذایی که قند زیادی دارد، دوری کنید. برای مثال باید از خوردن موارد زیر پرهیز کنید:

· فست‌فود؛

· نوشیدنی‌های الکلی؛

· مواد غذایی پخته‌شده، مانند کلوچه، دونات یا کیک؛

· غذای سرخ‌شده؛

· نوشیدنی‌های شیرین مانند نوشابه، آب میوه؛

· آب‌نبات؛

· غذاهای بسیار نشاسته‌ای مانند ماکارونی و برنج؛

· غلات شیرین شده.

برای درمان دیابت بارداری چه بخوریم؟

رزرو نوبت بهترین فوق تخصص غدد تیروئید

دیابت بارداری یکی از مشکلاتی است که می‌تواند مادران باردار را تحت تاثیر قرار دهد. این شرایط می‌تواند برای بسیاری نگران‌کننده باشد.بر اساس پژوهش‌های مختلف تغذیه دیابت در بارداری بسیار مهم است؛ چراکه در اکثر موارد می‌توان دیابت بارداری با رژیم غذایی مناسب کنترل کرد. در این دوران باید روی مصرف موارد غذایی خودتان کنترل داشته باشید. برای دریافت راهنمایی کامل در این زمینه می‌توانید از طریق وب‌سایت دکترنکست، نزد بهترین فوق تخصص غدد تیروئید نوبت خودتان را رزرو کنید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha