نایب‌رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دخانیات علت بیش از ۳۰ درصد سرطان‌های جامعه است، از مصرف سالانه بیش از ۷۰ میلیارد نخ سیگار در کشور خبر داد.

دخانیات عامل ۳۰ درصد سرطان‌هاست/ مصرف سالانه ۷۰میلیارد نخ سیگار در کشور

به گزارش سلامت نیوز به نقل از تسنیم، سید مرتضی خاتمی امروز در همایش دانشگاه بدون دخانیات اظهار کرد: دخانیات علت بیش از 30 درصد سرطان‌های جامعه است و سالانه بالغ بر 70 میلیارد نخ سیگار در کشور به ارزش 10 هزار میلیارد تومان مصرف می‌شود و 30 هزار میلیارد تومان نیز صرف بیماری‌های ناشی از دخانیات می‌شود.

وی با بیان اینکه مصرف دخانیات در کشور در حال افزایش و سن مصرف آن نیز در حال کاهش است، افزود: یکی از مهم‌ترین راه‌هایی که موجب افزایش مصرف دخانیات می‌شود، بحث تشویق و ترغیب افراد به مصرف سیگار از سوی افراد سیگاری است که باید در زمینه جلوگیری از ترویج مصرف سیگار فرهنگ‌سازی صورت بگیرد چرا که اشاعه مصرف دخانیات تعرض آشکار به حقوق شهروندی محسوب می‌شود.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح کرد: برآوردها نشان می‌دهد که در زمین‌هایی که در آن‌ها توتون کشت می‌شود قابلیت برداشت 50 هزار تن گندم وجود دارد!

خاتمی با بیان اینکه تقریبا 90 درصد دخانیات مصرفی در کشورهای در حال توسعه تولید می‌شوند، خاطرنشان کرد: در بسیاری از کشورها جبران خسارت‌ها، با استفاده از افزایش مالیات بر دخانیات است اما در کشور ما به دلیل لابی‌هایی که وجود دارد، دائما عوارض و مالیات دخانیات کاهش می‌یابد. یکی از ضعیف‌ترین کشورها در اخذ عوارض از دخانیات و سیگار، کشور ماست.

وی با بیان اینکه از سال 1385 تاکنون حدود 50 هزار پروانه تولید سیگار در کشور صادر شده است، بیان کرد: در عرض 8 سال تعداد کارخانجات تولید دخانیات در کشور ما دو برابر شده است و وزارت صمت در کشور ما اعتقادی بر اجرای قوانین مرتبط با کنترل دخانیات نداشته است و دولت‌ها با بهانه‌ تولید، از این صنعت حمایت کرده‌اند. در کل دنیا سیاست وضع مالیات بر دخانیات، برعهده وزارت بهداشت کشور است اما به جای آن، ستاد مبارزه با قاچاق کالا، علیه وضع مالیات بر دخانیات، صحبت می‌کند!

نایب‌رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: در تمام کشورها نرخ سیگار بالاتر از نرخ این کالا در کشور ماست و ادعاهایی مبنی بر اینکه افزایش عوارض دخانیات باعث افزایش قاچاق آن می‌شود، واقعیت ندارد. مطالعات نشان داده که آموزش به میزان 16 درصد، قانون 16 درصد و تشویق و ترغیب افراد 68 درصد در کاهش مصرف دخانیات نقش دارند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha