به گزارش سلامت نیوز به نقل از وبدا، دکتر حمیدرضا جماعتی با بیان این مطلب، افزود: «پکسلووید» برای افراد پرخطر نیز کاربرد دارد که به کاهش مرگ و میر و بستری بیماران کووید۱۹ میانجامد. در شرایطی قرار داریم که زیرسویههای جدید در کشور و جهان، در گردش هستند و هنوز واکسن اثربخش و موثری برای این زیرسویهها، تولید نشده و در حال حاضر در اکثر کشورها بیشترین تاکید بر استفاده از داروهای ضدویروسی در مقابله با زیرسویههای جدید کرونا است.
وی با بیان اینکه در شرایط کنونی، استفاده از داروهای ضدویروسی از بهترین راهکارهای مقابله با کرونا در افراد پرخطر است، تصریح کرد: زیرسویههای جدید، مشکل کمتری برای افراد سالم ایجاد میکنند اما سرایتزایی و گرفتاری بیشتر افراد پرخطر، سالمندان، مبتلایان به بیماریهای زمینهای مزمن و افراد با نقص سیستم ایمنی، بیشتر مورد تاکید است.
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت: در جلسه امروز کمیته علمی گزارشی از آخرین وضعیت سویههای در گردش و شایع کرونا در ایران و جهان بررسی شد. در ایران بیشترین سویه شایع، XBB.۱.۹ است که حدود ۵۸ درصد از موارد را شامل میشود. همچنین زیرسویه XBB.۱.۵.۱ در جایگاه بعدی زیرسویههای شایع کنونی در کشور قرار دارد.
وی با اشاره به بحث در مورد استفاده از ماسک در کمیته علمی کشوری کرونا، گفت: توصیه بر این است که باتوجه به اینکه در برخی کشورها از جمله برخی از کشورهای آسیای شرقی، گزارشهایی از افزایش موارد جدید کرونا از زیرسویههایی که هنوز مشخص و اعلام نشده، وجود دارد بنابراین باید احتیاط لازم را در دستور کار قرار داد.
جماعتی خاطرنشان کرد: در فضاهای بسته، سربسته و شلوغ و نیز به پرسنل و مراجعان مراکز درمانی که در معرض بیماریهای عفونی و کووید۱۹ قرار دارند، همچنان توصیه بر استفاده از ماسک میشود. در فضاهای باز و خلوت، توصیه جدی و اکیدی به استفاده از ماسک وجود ندارد.
دبیر کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا تصریح کرد: ممکن است تزریق واکسنهای سویههای قبلی، اثربخشی چندانی در مقابله با زیرسویههای جدید کرونا نداشته باشند بنابراین لازم است بخشهای تحقیق و توسعه شرکتهای واکسن ساز، زیرسویههای جدید را رصد و پیگیری کرده و آمادگی داشته باشند که در صورت نیاز، واکسن جدید را تولید کنند.
نظر شما