به گزارش سلامت نیوز به نقل از parenting.firstcry، خودارضایی کودکان ممکن است برای والدین کمی شوکه کننده باشد اما آنها باید بدانند که واقعیت این است که خودارضایی در بین کودکان رایج است.
بچه ها از چه سنی شروع به خودارضایی می کنند؟ هیچ سن مشخصی وجود ندارد که بچه ها این کار را شروع کنند. این بیشتر یک غریزه است زیرا آنها در مورد خود یاد می گیرند و اعضای بدن خود را احساس می کنند. در حین خودارضایی، ممکن است کودک برافروخته، گیج یا مشغول به نظر برسد. به طور کلی زمانی که کودک بی حوصله، خواب آلود، تحت استرس یا تماشای تلویزیون است و ممکن است بارها در روز یا شاید یک یا دو بار در هفته خودارضایی کند.
چرا کودکان خودارضایی می کنند؟
خودارضایی یک رفتار کاملا طبیعی در کودکان پیش دبستانی و نوپا است. آن ها زمانی که بیشتر در مورد بدن خود کشف می کنند، گاه به گاه خودارضایی می کنند. بسیاری این کار را انجام می دهند زیرا آنها را آرام می کند و احساس خوبی در آنها ایجاد می کند.
برخی از کودکان نیز زمانی که ناراضی هستند، استرس دارند یا چیزی از آنها گرفته می شود، خودارضایی می کنند. هیچ دلیل پزشکی پشت خودارضایی وجود ندارد، اما این یک عمل ساده لذت بخش برای تسکین و آرامش خود است.
بیشتر بدانید: علت خودارضایی در کودکان چیست و چگونه درمان می شود؟
خودارضایی در کودکان خردسال
آیا خودارضایی برای کودکان مضر است؟ نه مضر نیست؛ این امری عادی و کاملاً طبیعی است که کودکان با کشف بدن خود، خودارضایی کنند. خبر خوب این است که این نوع رفتار نشان دهنده هیچ چیز غیرعادی یا متفاوتی در مورد فرزند شما نیست و والدین میتوانند راههایی بیابند تا بچهها مرزهای سالم این عمل را تشخیص دهند.
کودکان 3-4 ساله
کودکان خردسال بین 2 تا 4 سال واقعاً درک درستی از نحوه رفتار در جمع ندارند. ممکن است در شلوغی بینی خود را پاک کنند، رانهای خود را بمالند یا در مکان های عمومی مناطق خصوصی بدن خود را بخارانند. آنها فقط از هر نوع لذت جسمانی لذت می برند. میتوان به آنها کمک کرد تا بفهمند که چگونه دست زدن به اندام شخصیشان، مگر اینکه کاملاً ضروری باشد، چیزی است که باید از آن اجتناب کرد.
خوب است به آنها بگوییم که اگر نیاز به دست زدن به بدن خود دارند، باید این کار را در توالت یا حمام انجام دهند. اگر به نظر میرسد که بچهها اصرار دارند تا اندام خصوصی خود را لمس کنند، پزشکان به آنها پیشنهاد میکنند که آنها را در آغوش بگیرید، موهایشان را نوازش کنید یا به آنها جایگزینی مانند غذا پیشنهاد کنید.
بیشتر بدانید: هشدار درباره خود ارضایی کودکان
کودکان 5-8 ساله
آیا خودارضایی کودک 5 ساله طبیعی است؟ بچه های مدرسه ای باهوش تر و آگاه تر هستند. اگر در مدرسه تنها باشند یا توسط همکلاسیهایشان طرد شوند، ممکن است رفتارهای خودآرامبخشی داشته باشند. بچه های این گروه سنی این موضوع را از والدین پنهان می کنند زیرا نگران واکنش والدین خود هستند.
با این حال، متخصصان معتقدند که والدین باید با فرزندان خود به بهترین شکل ممکن صحبت کنند. بحث نباید به شکل موعظه باشد و مسلماً نباید جنبه توبیخی داشته باشد. بهتر است در مورد حفظ مرزها گفتگو کنید و بیشتر بر درک اهمیت بدن آنها تمرکز کنید.
خود ارضایی در کودکان چقدر طول می کشد؟
هنگامی که کودک در مورد خودارضایی و تأثیر آن بر او پی برد، به ندرت ممکن است آن را به طور کامل متوقف کند. با این حال، اگر مسائل مرتبط مانند اضطراب یا استرس کودک برطرف شود، ممکن است اغلب درگیر آن نباشد.
در سن شش سالگی، برخی از کودکان احتیاط را آموخته و ممکن است در خلوت خودارضایی کنند. خودارضایی در نهایت به یک واکنش طبیعی به افزایش هورمون ها و افزایش میل جنسی تبدیل می شود.
بیشتر بدانید: خود ارضایی باعث چه بیماری هایی میشود؟
آیا باید به دختران و پسران در مورد خودارضایی متفاوت پاسخ دهید؟
درک عادی والدین از خودارضایی توسط پسران و دختران بسیار رایج است. اکثر والدین آن را برای پسران عادی و قابل قبول می دانند، اما در مورد دختران این موضوع ترسناکی به حساب می آید. این از یک سوگیری فرهنگی عمیق در مورد اینکه چگونه انتظار می رود دختران در جامعه رفتار کنند و تسلیم لذت های نفسانی خود نشوند، نشات می گیرد.
روانشناسان و پزشکان بر این باورند که مادران و پدران باید دیدگاه خود را به این سوگیری تغییر دهند، زیرا برای بچهها ،پسر یا دختر، کاملاً طبیعی است که خودارضایی کنند. این فقط توضیح دادن این مسئله است که موضوع چقدر ظریف است و چه زمانی باید درگیر آن شوند.
در حالت ایدهآل، والدین باید سعی کنند در صورتی که کودک افراط میکند یا کار خطرناکی انجام می دهد، به مشکل رسیدگی کنند.
آیا خودارضایی باعث ایجاد مشکلاتی در زندگی کودک می شود؟
خودارضایی هیچ آسیب روحی یا آسیب جسمی به بدن وارد نمی کند. فقط اگر بعد از سن 5 یا 6 سالگی در مکان های عمومی انجام شود غیر طبیعی است.
خودارضایی به این معنا نیست که فرزند شما از نظر جنسی مشکل دارد، بی بند و بار است یا مشکلات روانی دارد. اگر بزرگسالان بیش از حد واکنش نشان دهند و آن را کثیف، شرورانه جلوه دهند و باعث شود بچه ها احساس گناه کنند، می تواند مشکل ایجاد کند.
راه های مدیریت خودارضایی در کودکان
همانطور که متخصصان توصیه می کنند، مهم است که با بچه ها در مورد خودارضایی صحبت کنید یا حتی اگر آنها در لمس اندام خصوصی خود در فضای عمومی یا خصوصی افراط می کنند بر رفتار آنها نظارت داشته باشید.
راه هایی برای شروع گفتگو و مدیریت رفتار وجود دارد. با هدایت مکالمه در مسیر درست، به ایجاد نگرش سالم در کودک در آینده کمک می کنید:
1. بر حریم خصوصی او تاکید کنید
با همدلی در مورد نیاز فرزندتان به خودارضایی صحبت کنید. او را تشویق کنید و تاکید کنید که کاری که انجام می دهد طبیعی است اما اگر در حمام یا اتاق خواب انجام شود بهتر است.
2. روی کودک تمرکز کنید
اگر فرزندتان به توصیه های شما پاسخ مثبت نمی دهد، استرس نداشته باشید. روی نیاز او تمرکز کنید و مدام به او یادآوری کنید که طبیعی است ولی کاری است که باید در خلوت انجام شود.
3. فعال باشید
حتی اگر کودک شما خودارضایی نمی کند، ممکن است در مقطعی این کار را انجام دهد. خوب است در مورد قسمت های خصوصی او صحبت کنیم و اینکه او چگونه باید احتیاط را به هنگام لمس کردن آنها در ملاء عام انجام دهد.
4- استرس و نگرانی نداشته باشید
نگران نباشید، مگر اینکه به نظر می رسد بدن کودک شما خارش دارد یا او قسمت خصوصی بدن خود را به طرز شدیدی لمس میکند . در چنین مواردی از متخصص اطفال کمک بگیرید. اگر کودک فقط برای سرگرمی یا لذت این کار را انجام می دهند، با در آغوش گرفتن او یا انجام فعالیتی با او به آرامی ذهن او را از خود دور کنید و بعداً در مورد آن صحبت کنید.
5. توضیح دهید
این یک فرصت عالی است که به بچه ها در مورد بدن آنها بگویید و اینکه چگونه آنها نباید به دیگران اجازه دهند به اندام خصوصی آنها دست بزنند. این آنها را از آزار و اذیت یا آسیب پذیری نجات می دهد.
روی اینکه چه کسی اجازه دارد اعضای بدن او را ببیند و آنها را لمس کند، نظارت داشته باشید. به آنها بگویید که فقط یک پزشک مجاز است اندام خصوصی آنها را جلوی مامان یا بابا ببیند.
6. عزت نفس متعادلی در کودک ایجاد کنید
شأن عمل را بشناسید و آن را به خوبی مدیریت کنید. اگر فرزندتان را در حال انجام خودارضایی دیدید، اجازه دهید به کارش ادامه دهد. پس از اتمام آن، با آنها گفتگو کنید. آنها را تنبیه نکنید و خشن برخورد نکنید.
7. زمانی که غیر طبیعی شد آن را مدیریت کنید
اگر خودارضایی مکرر و شدید شود، کودک ممکن است از انواع تعاملات اجتماعی کناره گیری کند. اگر عادت این است که هنگام بی حوصلگی، در هنگام خستگی یا هنگام استرس و اضطراب خودارضایی انجام دهد، باید آن را طبیعی و مشابه هر عمل ارضای خود تلقی کرد. اما اگر به نظر می رسد که کودک به اندازه ای که خود را از همسالان کنار می کشد، در حال لذت بردن از بدن خود است، ممکن است غیر طبیعی باشد. یا اگر کودکان قصد آسیب رساندن به بدن خود را دارند باید با آنها مقابله شود.
8. از ترساندن یا سرزنش کودک بپرهیزید
اگر فرزندتان را در حال افراط در این عمل دیدید هرگز نترسید. ترساندن آنها یا فریاد زدن بر سر آنها می تواند تأثیر منفی داشته باشد و آنها ممکن است از صحبت کردن با شما در مورد هر چیزی بترسند. توبیخ ممکن است باعث شود که آنها حتی بیشتر کنار بکشند و آنها را مجبور به انجام این عمل به شکلی خشمگین و مخفی کند.
9. مشاوره خوب بدهید
توصیه های عاقلانه بدهید و مکالمه را با توجه به سن فرزندتان مدیریت کنید. به فرزندتان گزینه های جایگزین پیشنهاد دهید و عمیقاً در مورد آنچه در مدرسه یا مهدکودک اتفاق می افتد تحقیق کنید. توصیه هایی را برای کمک به او به عنوان فردی شجاع و با اعتماد به نفس ترسیم کنید.
10. راهبردهای جایگزین برای رهایی از تنش ارائه دهید
در بیشتر موارد، کودکان برای رهایی از استرس یا زمانی که به خواب می روند، به خودارضایی می پردازند. با پیشنهاد دادن ماساژ بدن یا اجرای موسیقی آرام بخش، راه های جایگزینی را برای تسکین اضطراب به آنها بدهید. کودکان نه تنها این عادت را ترک می کنند، بلکه به شما نزدیک تر می شوند و زمانی که نیاز به کمک داشته باشند، پیش شما می آیند.
11. تماس فیزیکی را افزایش دهید
اگر کودک را نوازش می کنید یا تماس فیزیکی را در طول روز آغاز می کنید، این احتمال وجود دارد که کودک شما خود را از خودارضایی دور کند. مطمئن شوید که هر روز حداقل یک ساعت به کودک خود توجه کنید.
12. این موضوع را با معلمان و کارکنان پیش دبستانی فرزندتان در میان بگذارید
مراقبین اولیه و کارکنان مدرسه فرزندتان را از اقدامات فرزندتان آگاه کنید.
چه زمانی از پزشک فرزندتان کمک بگیرید
ممکن است مواردی وجود داشته باشد که ممکن است نیاز به کمک حرفه ای داشته باشید:
- اگر کودک شما زمانی که اطرافیانش هستند به خودارضایی ادامه می دهد.
- اگر مشکوک هستید که فرزندتان به این دلیل که شخص دیگری از او خواسته است، خودارضایی می کند.
- کودک شما سعی می کند قسمت های خصوصی دیگران را لمس کند.
- اگر می بینید که فرزندتان ناراضی یا افسرده است.
- اگر به دلایل مذهبی نمی توانید خودارضایی فرزندتان را بپذیرید.
- به نظر نمی رسد هیچ یک از رویکردهایی که استفاده می کنید مفید باشد.
خودارضایی یک عمل طبیعی برای راضی کردن خود است و بچه ها معمولاً فقط برای لذت آن را انجام می دهند. به عنوان والدین، درک این نیاز و تلاش برای رفع نیازهای آنها مهم است. این موضوع جای نگرانی نیست و باید با مراقبت با آن برخورد کرد تا کودک یاد بگیرد که آن را کنترل کند.
نظر شما