به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر از مدیسن نت، به گفته محققان، متفورمین خطر مرگ ناشی از کووید ۱۹ را تا ۴۴ درصد در گروهی از دیابتیها کاهش میدهد که در هنگام ابتلاء به ویروس کرونا از این دارو استفاده میکردند.
یافتهها نشان میدهد دیابتیهایی که متفورمین مصرف میکنند در صورت ابتلاء به کووید ۱۹، ۵۰ درصد کمتر به دستگاه تنفس مصنوعی نیاز دارند.
دکتر «کارولین برامانت»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه مینهسوتا، گفت: «این نتایج با مطالعات قبلی و یک کارآزمایی بالینی که اثرات محافظتی متفورمین در برابر کووید ۱۹ را نشان دادهاند، مطابقت دارد.»
برامانت گفت: «همه این تحقیقات به این واقعیت اشاره دارد که متفورمین در پیشگیری از کووید ۱۹ شدید نقش دارد.»
متفورمین اولین بار در اوایل دهه ۱۹۲۰ از گیاه یاس بنفش فرانسوی کشف شد.
سازمان غذا و داروی ایالات متحده در سال ۱۹۹۴ متفورمین را به عنوان داروی دیابت تأیید کرد. این دارو با کاهش توانایی کبد در آزادسازی قند خون از ذخایر خود، به بیماران دیابتی کمک میکند.
برامانت گفت: «به نظر میرسد متفورمین اثرات ضد ویروسی و ضد التهابی نیز دارد، بنابراین در دهه ۲۰۱۰ محققان آزمایش آن را در برابر سایر ویروسها مانند زیکا و هپاتیت C آغاز کردند.»
محققان دریافتند که متفورمین یک کاندید طبیعی برای استفاده در درمان کووید ۱۹ است.
طبق یافتههای منتشر شده متفورمین احتمال مراجعه به بخش اورژانس، بستری شدن در بیمارستان یا مرگ ناشی از کووید ۱۹ را در بیماران دارای اضافه وزن یا چاق به ترتیب تا بیش از ۴۰ درصد و بیش از ۵۰ درصد در صورت تجویز در اوایل شروع علائم کاهش میدهد.
برامانت میگوید: «آنچه در کارآزماییمان دیدیم این است که هر چه کسی زودتر متفورمین را شروع کند، برای پیشگیری از کووید ۱۹ شدید بهتر عمل میکند. بنابراین در افرادی که آن را در کمتر از چهار روز از ظهور علائم شروع کردند، بیشترین تأثیر را در جلوگیری از مراجعه به اورژانس، بستری شدن در بیمارستان و مرگ ناشی از کووید ۱۹ داشتند.»
تیم تحقیقاتی میزان عملکرد بیماران دیابتی مصرف کننده متفورمین را در مقایسه با سایر داروهای دیابتی که برای آنها تجویز شده بود، مقایسه کردند.
محققان دریافتند افرادی که متفورمین مصرف میکنند در مقایسه با افرادی که از یک دسته داروی دیابت به نام سولفونیل اوره استفاده میکنند، با خطر کمتر مرگ یا نیاز به دستگاه تنفس مصنوعی مواجه هستند.
مطالعات نشان داده شده است که متفورمین از تکثیر ویروس کووید در لوله آزمایش جلوگیری میکند و برامانت معتقد است این عمل ضد ویروسی چیزی است که از بیماران محافظت میکند.
برامانت گفت: «مکانیسمی که ما فکر میکنیم متفورمین از تکثیر کروناویروس جلوگیری میکند، با مهار پروتئینی به نام MTOR است که ویروس از آن برای جمعآوری قبل از تبدیل شدن به مجموعه جدیدی از ویروسها در خارج از سلول استفاده میکند.»
نظر شما