نتایج یک مطالعه جدید و بزرگ نشان می دهد که سیگار و افزایش سن دو عامل مهم افزایش خطر ابتلا به سرطان هستند.

۲ فاکتور اصلی ابتلا به سرطان را بشناسید

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر از مدیسن نت، محققان می‌گویند پزشکان باید به چربی اضافی بدن، سابقه خانوادگی و چندین عامل دیگر توجه کنند تا به بیماران کمک نمایند تصمیم بگیرند که آیا به غربالگری و مداخلات پیشگیرانه اضافی نیاز دارند یا خیر.

دکتر «آلپا پاتل»، سرپرست تیم مطالعه و معاون ارشد علوم جمعیت در انجمن سرطان آمریکا، گفت: «یافته‌های ما دلگرم‌کننده هستند زیرا در حال کار برای تعریف زیرگروه‌هایی در جمعیت عمومی هستیم که می‌توانند از غربالگری و پیشگیری سرطان پیشرفته بهره ببرند.»

برای شناسایی فاکتورهای مرتبط با بیش از ۲ درصد ریسک ابتلاء به سرطان در طول پنج سال، محققان دو مطالعه را تجزیه و تحلیل کردند که شامل حدود ۴۳۰ هزار شرکت کننده بدون سابقه شخصی سرطان بود. آنها تا پنج سال تحت نظر بودند.

در طول این مدت، ۱۵,۲۲۶ نفر مبتلا به سرطان تشخیص داده شدند.

خطر نسبی سرطان برای سیگاری‌های فعلی در مقایسه با افرادی که هرگز سیگار نمی‌کشیدند، قوی‌تر بود.

در طی پنج سال، خطر مطلق تقریباً برای همه افراد بالای ۵۰ سال و برخی از افراد جوان‌تر به ۲٪ رسید. این افراد شامل سیگاری‌های فعلی یا سابق زیر ۵۰ سال و غیرسیگاری‌های طولانی‌مدت بودند که اضافه وزن داشتند یا والدین، خواهر و برادر یا فرزندشان سابقه سرطان داشتند.

در مردان، مصرف الکل، سابقه خانوادگی، مصرف گوشت قرمز و کم تحرکی نیز با خطر ابتلاء به سرطان مرتبط بود.

در زنان، افزایش خطر با BMI (شاخص توده بدنی)، دیابت نوع ۲، هیسترکتومی (برداشتن رحم) و بستن لوله‌ها، سابقه خانوادگی، فشار خون بالا و عدم فعالیت بدنی مرتبط بود.

خطر مطلق پنج ساله در مردان ۲۹ درصد و در زنان ۲۵ درصد بود.

پاتل گفت: «از آنجایی که ما این احتمال را در نظر می‌گیریم که آزمایش‌های آینده می‌توانند چندین نوع سرطان را شناسایی کنند، باید بفهمیم که چه کسی بیشتر در معرض خطر ابتلاء به هر نوع سرطان است. این نوع داده‌ها به طور گسترده در دسترس نیستند، اما برای اطلاع از گزینه‌های غربالگری آینده، مانند آزمایش‌های تشخیص زودهنگام سرطان مبتنی بر خون که می‌تواند به نجات جان انسان‌ها کمک کند، ضروری است.»

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha