به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر ، آسوشیتدپرس گزارش داد که این وضعیت بالاترین سطح هشدار برای شیوع ویروسی است و انجام این کار به این معنی است که سازمان جهانی بهداشت این بیماری نادر را به عنوان یک تهدید مداوم برای کشورهای سراسر جهان می بیند.
به گزارش مدیسن نت،«تدروس آدهانوم گبریسوس» مدیر کل سازمان جهانی بهداشت، گفت: «به دلیل شیوع غیرمعمول آبله میمونی در کشورهایی فراتر از آفریقا که این بیماری بومی آنجاست، تصمیم به تشکیل کمیته اضطرار گرفته شد.»
او گفت: «ما معتقدیم که به دلیل گستردگی جغرافیایی به واکنش هماهنگ نیز نیاز است.»
دکتر «ابراهیما سوسه فال» مدیر اورژانس سازمان جهانی بهداشت حوزه آفریقا، گفت: «تعداد مبتلایان هر روز در حال افزایش است و شکافهای زیادی در آگاهی در مورد نحوه انتقال وجود دارد.»
وی افزود: «با توصیه کمیته اضطرار، ما میتوانیم در موقعیت بهتری برای کنترل اوضاع قرار گیریم. اما این بدان معنا نیست که وضعیت خیلی نگران کننده است. بلکه ما نمیخواهیم منتظر بمانیم تا وضعیت از کنترل خارج شود تا با کمیته اضطرار تماس بگیریم.»
آژانس بهداشت سازمان ملل استفاده «عاقلانه» از واکسنها را به جای واکسیناسیون انبوه توصیه میکند و اقدامات اصلی برای کنترل شیوع بیماری شامل نظارت، ردیابی موارد و ایزوله کردن بیماران است.
تدروس گفت: «بیش از ۱۶۰۰ مورد قطعی و نزدیک به ۱۵۰۰ مورد مشکوک در سال جاری در ۳۹ کشور گزارش شده است، از جمله هفت کشور که سالها آبله میمونی در آنها رخ می داده است.»
به گزارش آسوشیتدپرس، تاکنون ۷۲ مورد مرگ گزارش شده است، اما هیچ موردی در کشورهای تازه آسیب دیده مانند بریتانیا، کانادا، ایتالیا، لهستان، اسپانیا و ایالات متحده وجود ندارد.
اگرچه موارد آبله میمونی در این شیوع اخیر بیشتر در میان مردان همجنسگرا دیده شده است، اما دانشمندان هشدار میدهند که هر کسی در صورت تماس فیزیکی نزدیک با فرد آلوده یا لباس یا ملحفههای تخت وی، میتواند به آبله میمونی مبتلا شود.
نظر شما