تکنیک تصویربرداری جدید توانایی تشخیص اختلالات عصبی مانند بیماری آلزایمر را در مراحل اولیه خود فراهم کرده است و به پزشکان امکان تشخیص و معالجه سریعتر بیماران را می‌دهد.

تشخیص آلزایمر با تکنیک جدید در تصویربرداری مغزی

سلامت نیوز:تکنیک تصویربرداری جدید توانایی تشخیص اختلالات عصبی مانند بیماری آلزایمر را در مراحل اولیه خود فراهم کرده است و به پزشکان امکان تشخیص و معالجه سریعتر بیماران را می‌دهد.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، با استفاده از وضوح فوق‌العاده، روش تصویربرداری ترکیبی از پرتونگاری مقطعی نشر پوزیترون (PET، یک روش تصویربرداری عملکردی است که از مواد رادیواکتیو معروف به پرتوردیاب‌ها برای تجسم و اندازه‌گیری تغییرات فرایندهای متابولیک و سایر فعالیت‌های فیزیولوژیکی از جمله جریان خون، ترکیب شیمیایی منطقه‌ای و جذب استفاده می‌کند) و یک دستگاه ردیابی حرکت خارجی، خلق تصاویر بسیار دقیق از مغز را امکان‌پذیر کرده است.


به گزارش ساینس دیلی،در تصویربرداری پرتونگاری مقطعی نشر پوزیترون از مغز، کیفیت تصاویر که اغلب تحت حرکات ناخواسته بیمار است در زمان اسکن محدود می‌شود. در این مطالعه، محققان از وضوح فوق‌العاده‌ای برای مهار حرکت ناخواسته سر افراد برای افزایش وضوح در پرتونگاری مقطعی نشر پوزیترون مغز استفاده کردند.


آزمایش‌های متحرک کاذب و غیر انسانی با اسکنر پرتونگاری مقطعی نشر پوزیترون، همراه با یک دستگاه ردیابی حرکت خارجی که به‌طور مداوم حرکت سر را با دقت بسیار بالایی اندازه‌گیری می‌کند، انجام شد. حصول پرتونگاری مقطعی نشر پوزیترون مرجع ایستا نیز بدون القای حرکت انجام شد. پس از ترکیب داده‌های دستگاه‌های تصویربرداری، محققان تصاویر پرتونگاری مقطعی نشر پوزیترون را با وضوح قابل‌توجهی بالاتر از آنچه در اسکن‌های مرجع ایستا به‌دست آمده بود، بازیابی کردند.


دکتر یانیس چملی، کارشناس ارشد، کاندیدای مرکز تصویربرداری پزشکی گوردون در بوستون، ماساچوست آمریکا گفت: «این روش نشان می‌دهد که می‌توان تصاویر پرتونگاری مقطعی نشر پوزیترون را با وضوح تصویر بهتر از وضوح اسکنر به‌دست آورد حتی شاید به‌طور غیر واقعی، از حرکت ناخواسته بیمار استفاده شود. روش ما نه تنها اثرات منفی حرکت سر را بر کیفیت تصویر پرتونگاری مقطعی نشر پوزیترون جبران می‌کند، بلکه از اطلاعات نمونه‌برداری اضافی مرتبط با تصویربرداری از اهداف متحرک برای افزایش وضوح موثر پرتونگاری مقطعی نشر پوزیترون بهره می‌برد.»


در حالی که این روش با وضوح فوق‌العاده بالا فقط در مطالعات پیش‌بالینی آزمایش شده است، در حال حاضر، محققان در حال کار بر روی گسترش آن به مطالعات انسانی هستند. با نگاه به آینده، چملی به تاثیر مهمی که وضوح فوق‌العاده ممکن است بر اختلالات مغزی، به‌ویژه بیماری آلزایمر داشته باشد، اشاره کرد.


وی گفت: «بیماری آلزایمر با وجود ترکیب درهم پیچیده‌ای از پروتئین تاو مشخص می‌شود. این گره‌ها در بیماری آلزایمر گاهی اوقات دهه‌ها قبل از بروز علائم در مناطق بسیار کوچک مغز، خیلی زود شروع به تجمع می‌کنند. هرچه بهتر بتوانیم از این ساختارهای کوچک در مغز، تصویربرداری کنیم، ممکن است زودتر بتوانیم بیماری آلزایمر را تشخیص دهیم و شاید در آینده آن را درمان کنیم.»


این تحقیق در نشست سالیانه ۲۰۲۱ انجمن پزشکی هسته‌ای و تصویربرداری مولکولی ارائه شده است.

  

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha