سلامت نیوز:گیاه رزماری حاوی اسید فنولیک، فلاونوئید، اسید تریترپن و الکل است که برای درمان بیماریهای رماتیسم مفصلی و آرتروز بسیار مفید است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان،گیاه رزماری از درختچه چوبی معطر است که عضوی از خانواده نعناع به شمار میآید.
درمان خانگی با رزماری
این گیاه برای درمانهای خانگی موثر است و میتوانید از برگ و گلهای رزماری استفاده کنید. رزماری معمولا به صورت گیاه خشک شده یا پودر عصاره خشک مورد استفاده قرار میگیرد، ولی دمنوش و عصاره مایع آن نیز از برگهای تازه یا حتی خشک طرفداران خاص خود را دارد. همچنین میتوانید از اسانس روغنی آن نیز استفاده کنید، این ماده دارای ترکیبات فعال غنی است. رزماری از زمانهای قدیم به صورت سنتی برای درمان درد ماهیچه و عضلات، تقویت سیستم ایمنی و قلبی عروقی، تقویت رشد مو و تقویت حافظه کاربرد داشته است.
درمان درد مفاصل با رزماری
خاصیت ضد التهابی الکل موجود در رزماری در کاهش التهاب بافتها موثر است، در واقع این التهاب میتواند منجر به تورم، درد و سفتی آنها شود. همچنین این گیاه میتواند التهاب و درد را در افراد مبتلا به رماتیسم مفصلی و استئوآتریت کاهش دهد. بهترین روش استفاده آن ماساژ دادن مفاصل با روغن رزماری یا الکل تزریق شده آن است.
درمان مشکلات تنفسی با رزماری
برگهای رزماری کمک میکنند تا موکوس و بزاق (خلط) را برای بهبود سرفه آزاد کنند. همچنین بو کردن روغن رزماری باعث تسکین خلط و گرفتگی گلو شده و به درمان حساسیتهای تنفسی، سرماخوردگی، گلو درد و حتی آنفولانزا کمک میکند. خصوصیت ضد عفونی کنندگی در رزماری نیز باعث میشود این گیاه برای درمان عفونتهای تنفسی مفید باشد و به دلیل همین ویژگی در درمان علائم حاد آسم نیز تاثیرگذار است. حتی برخی افراد ادعا دارند که دود حاصل از سوزاندن برگهای رزماری موجب تسکین یافتن آسم میشود. دمنوش رزماری نیز یک خلط آور موثر است و میتواند مشکلات گوارشی را از بین ببرد.
رزماری سلامت پوست و مو را افزایش میدهد
رزماری کشسانی بودن و انعطاف پذیری پوست را افزایش میدهد؛ بنابراین میتواند افتادگی و لکههای ایجاد شده در اثر افزایش سن را نیز کاهش دهد. از آنجایی که رزماری حاوی ویژگی ضد عفونی کننده طبیعی است، به عنوان یک ماده ضد عفونی کننده عالی برای پوست و مو شناخته میشود. در حقیقت اسانس روغنی رزماری نه تنها باعث داشتن پوست سر مرطوب و سالم میشود، بلکه از سفید شدن زودرس مو نیز جلوگیری میکند. استفاده از ترکیب رزماری و گزنه برای شستشوی مو، یک شامپوی گیاهی فوق العاده محسوب میشود. این ترکیب شوره سر را از بین برده و رشد مو را نیز بیشتر میکند. میتوانید بعد از هر بار شستشوی مو از این ترکیب استفاده کنید. بهتر است بدانید که اسانس روغنی رزماری حاوی خصوصیات ضد میکروبی، ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است. شما میتوانید از خصوصیات بسیار و مفید این گیاه استفاده زیادی داشته باشید و برای بهبود زخمها و کاهش آکنه و جوش نیز آن را به کار ببرید.
محافظت رزماری از مغز
اسید کارنوزیک موجود در رزماری، از نورونهای مغز در برابر استرس و فشار بیش از حد محافظت میکند. این اسید در سلولهای عصبی و دیگر سلولهای محافظتی در مغز ایجاد میشود و این عملکرد باعث کاهش لخته شدن خون و تورم مغز میشود. رزماری همچنین از پلاک بتا آمینواید که یکی از علل اصلی آلزایمر است جلوگیری میکند.
رزماری از پوست محافظت میکند
عصارههای رزماری پوست را از آسیبهای uv محافظت میکند و اثرهای آن را با زمان افزایش میدهد. افرادی که از عصارههای رزماری استفاده میکنند، سلولهای پوستی زنده بیشتری دارند و این روند به کاهش پیری، سرطان یا آسیب ناشی از نور uv کمک میکند.
از بیماریهای دژنراتیو جلوگیری میکند
کافئیک آلدهید، کارنوسیک اسید و رزمارینیک اسید از آنتی اکسیدانهای قوی هستند؛ بنابراین مصرف رزماری میتواند افراد را از تخریب و آسیب سلولی که موجب بیماریهای دژنراتیو مانند سرطان و آلزایمر میشوند. علاوه بر این، میتوانید با اضافه کردن عصاره رزماری به گوشت چرخ کرده، تشکیل مواد سرطان زا در حین پخت و پز را کاهش میدهد. پس بهتر است رزماری تازه را به گوشت چرخ کرده یا سالاد خود اضافه کنید تا هر روز از ویژگیهای آنتی اکسیدانها لذت ببرید.
عوارض و مضرات رزماری
اگر شما به خانواده نعنا حساسیت دارید، ممکن است رزماری باعث ایجاد واکنشهای آلرژیک در شما میشود؛ همچنین زیاده روی در مصرف رزماری ممکن است باعث استفراغ، اسپاسم، کما و جمع شدن مایع در ریهها میشود؛ دوزهای بالای رزماری ممکن است باعث سقط جنین در زنان باردار شود، پس بهتر است در دوران بارداری از رزماری استفاده نکنید.
نظر شما