سلامت نیوز:در این بسته دانستنی تحصیلی درباره بهترین زمان برای مطالعه دانش آموزان خواهیم گفت.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، دانش آموزان باید دقت داشته باشند که تنها خواندن دروس، کافی نیست بلکه زمان مطالعه هم اهمیت فراوانی دارد و بهتر است در زمانهایی که روحیه خوبی دارند مطالعه کنند. تحقیقات نشان داده است فعالیتهایی را که در حالت شادی در عرض ۶۰ ثانیه انجام میدهید در حالت خستگی حداقل به مدت ۹۰ دقیقه طول خواهد کشید.
دانش آموزان باید یک هفته به صورت آزمایشی زمان مطالعه خود را زیر نظر داشته باشند و با توجه به بازدهی مناسب مشخص کنند، که در چه ساعتی بهتر است مطالعه صورت بگیرد. این کار باعث میشود بدن عادت کند راس ساعت مشخصی مطالعه را شروع کند. همانند اینکه بدن در ساعات معین تمایل به خوردن غذا دارد.
دانش آموزان بهتر است شب قبل از مطالعه استراحت کافی داشته باشند تا انرژی کافی برای مطالعه را کسب کنند. توصیه میشود هرگز با شکم خالی مطالعه نکنند. زیرا مغز انرژی لازم برای یادگیری را از قند خون میگیرد و در صورت نخوردن غذا قند خون پایین آمده بنابراین انرژی لازم به مغز نخواهد رسید.
بعد از غذا خوردن فورا مطالعه را شروع نکنند، زیرا بعد از صرف غذا تمام تمرکز دستگاههای بدن متوجه هضم و جذب غذا میشوند. بنایراین خون رسانی به مغز کمتر شده و در نتیجه قدرت تمرکز کاهش پیدا میکند، به گفته برخی از کارشناسان تا حدود ۳۰ دقیقه بعد از صرف غذا مطالعه را نباید شروع کرد.
دانش آموزان نباید ساعات زیاد مطالعه خود را بر روی یک موضوع خاصی بگذارند. این کار باعث خستگی یک بخش از ذهن میشود و قسمتهای دیگر بیکار باقی میمانند.
دانش آموزان بهتراست بعد از خواب شبانگاهی مطالعه را شروع نکنند. این نوع روش مطالعه بازدهی مطلوبی نخواهد داشت، زیرا در نیمههای شب بدن انسان هورمون رشد ترشح میکند و اثرات آن تا دقایقی پس از بیدار شدن از خواب هم وجود دارد. واقعیت این است که هیچ زمانی به طور دقیق و انحصاری برای مطالعه وجود ندارد؛ یعنی دقیقا نمیتوان مشخص کرد که در چه زمانی باید مطالعه کرد، هر زمان احساس کردید که میتوانید مطالعه کنید درس خواندن را شروع کنید.
زمان مطالعه بستگی به خود شما دارد که چه موقعی از نظر جسمی و روانی آمادگی لازم را دارید. اگردانش آموزان همیشه عادت دارند صبحها در مکان مشخصی مطالعه کنند آن زمان و مکان برای آنها بسیار مناسب است.
دانش آموزان برنامه روزانه خود را سازمان دهی کنند. کارهای مشکل و فعالیتهای خلاقه را در صبحگاه که کاملا هوشیار هستند انجام دهند و برنامه ریزی مرتب داشته باشند. دانش آموزان باید توجه کافی به ساعات مطالعه خود در طول هفته داشته باشند، که چه زمانهایی را به مطالعه دروس اختصاصی و عمومی اختصاص دادهاند. توصیه میشود ۷۰ درصد وقت خود را به مطالعه هفتگی دروس اختصاصی و ۳۰ درصد زمانشان را برای درسهای عمومی اختصاص دهند.
نظر شما