سلامت نیوز:چندی پیش در مراسم مهمانی یكی از دوستانم شركت كردم. میزبان در هنگام دعوت به صرف شام خاطرنشان كرد كه تمامی غذاها با روغن كنجد خالص تهیه شده كه سالمترین روغن است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم ،پس از شام از او پرسیدم تفاوت روغن كنجد با سایر روغنهای گیاهی در چیست؟ پاسخ داد این روغن ویتامین E زیادی دارد، سبب كاهش چربی خون میشود، برای سرخ كردن مناسب است، اسید چرب امگا 3 دارد و كالری آن نسبت به سایر روغنها كمتر است. منبع این اطلاعات را پرسیدم و گفت همه فروشندگان و حتی برخی كارشناسان این ویژگیها را به روغن كنجد نسبت میدهند.
با توجه به اینكه این اطلاعات نادرست است به اصلاح این باورها میپردازم.بسیاری از ادعاها درخصوص محتوای بالای ویتامینهای روغن كنجد نادرست است. اغلب درصد بالای ویتامین E را به این روغن نسبت میدهند كه به ازای هر قاشق غذاخوری حدود یک درصد مقدار نیاز روزانه بدن را تامین میكند و سهم چندانی در رفع نیاز بدن ندارد.
با توجه به اینكه مقدار كلسیم كنجد را معادل یك لیوان شیر و آهن آن را دو برابر جگر گوساله و... میدانند باید بدانید كه جذب آهن و كلسیم كنجد برخلاف محصولات حیوانی بسیار اندك است و به فرض تامین نیاز بدن باید میزان زیادی از آن (بیش از ۵۷۰ كالری انرژی) دریافت شود.
مقدار كالری موجود در روغن كنجد با سایر روغنهای نباتی مایع و جامد و حیوانی یكسان است و مصرف بیرویه آن میتواند موجب اضافهوزن و چاقی و به دنبال آن افزایش چربی خون شود.روغن كنجد برای طبخ در دمای بالا و سرخكردنهای عمیق مناسب نیست.
مطالعات نشان داده كه با چند دقیقه حرارتدهی این روغن مقادیر زیادی تركیبات سمی تولید میشود.این روغن حاوی اسید چرب امگا 3 است اما چون اسیدهای چرب امگا۶ آن نسبت به امگا۳ بهصورت نامتوازنی بالاست خود میتواند سبب بروز التهابات عمومی بدن و منشأ بسیاری از بیماریها همچون اختلالات قلبی ـ عروقی و بدخیمیها شود. بد نیست بدانید اسید چرب امگا 6 التهابزا و اسید چرب امگا3 ضدالتهاب است.
یادآوری میكنیم روغن كانولا حاوی مقادیر مناسب و متوازن امگا ۳ و امگا ۶ بوده و این روغن از سوی اكثر راهنماهای تغذیهای دنیا مانند آمریكا و كانادا بهعنوان روغن مناسب معرفی شده است.در كنار آن روغن زیتون بهدلیل مقادیر بالای اسیدهای چرب تك غیراشباع توصیه میشود.
نظر شما