به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، برخلاف بسیاری از سرطانها، تومورهای لوزالمعده بسیار سخت هستند و به همین دلیل این بیماری به درمان سخت پاسخ میدهد و کشنده است.معمولا اطراف تومورهای پانکراس یک بافت همبند به نام استروما وجود دارد که تومور را سخت میکند و عملکردی مانند یک سپر محافظ دارد و به همین دلیل داروهای شیمیدرمانی عملکرد و اثر بخشی لازم را ندارند.
بیشتر بدانید: علائم ،تشخیص و درمان سرطان پانکراس
به گزارش پایگاه خبری مدیکال نیوز، برای حل این مشکل داروهای شیمی درمانی باید ماندگار باشند تا بتوانند از استروما عبور کنند و به تومور برسند، از طرفی ماندگاری بالای دارو می تواند محیط وخون را سمی کند و برای بیمار مضر باشد.محققان دانشگاه کلمبیا برای این مشکل راه حلی اندیشیدهاند و یک داروی ترکیبی جدید به نام PTC۵۹۶ ساختند. این دارو عمر بالایی دارد و به همین دلیل مشکل ماندگاری برای عبور از استروما را حل میکند. محققان این دارو را همراه با داروی جمسیتابین برای موشهای اصلاح ژنتیکی شده مبتلا به سرطان استفاده کردند.
نتیجه نشان داد طول عمر این موشها سه برابر موشهای سرطانی است که فقط با یک دارو درمان شدند. مطالعات نشان میدهد این دارو علاوه بر مدلهای حیوانی در انسان نیز خاصیت ضد سرطانی دارد.پانکراس غده پهن و درازی است که در بخش فوقانی شکم قرار دارد. غده پانکراس هم برون ریز و هم درون ریز است؛ یعنی ترشحات آن هم مستقیما وارد جریان خون میشوند و هم برای هضم پروتئین، چربی و کربوهیدرات، وارد روده میشوند. غذا به محض ورود به روده کوچک، توسط آنزیمهای ترشح شده از پانکراس و اسید معده، هضم میشوند.
آنزیمهای پانکراس با وجود هضم چربی و کربوهیدرات، هیچ آسیبی به پرز و دیواره روده وارد نمیکنند. بخش اعظم هضم چربی، پروتئین و نشاسته، به عهده آنزیمهای ترشح شده از پانکراس است. یکی دیگر از مهمترین وظایف پانکراس، تولید انسولین است که سبب کاهش قند خون و تولید انرژی از آن میشود. سرطان پانکراس یکی از کشندهترین انواع سرطان است. تومورهای پانکراس در مقابل انواع دارو بسیار مقاوم هستند و درمان آن بسیار دشوار است.سرطان پانکراس یازدهمین سرطان شایع در مردان و نهمین سرطان تشخیص داده شده در زنان است. ۷۱ درصد از مبتلایان به سرطان پانکراس در اولین سال تشخیص جان خود را از دست میدهند. این سرطان در مردان شیوع بیشتری دارد. سیگار، اضافه وزن، دیابت و سن، از مهمترین عوامل خطر بروز این بیماری هستند.نتایج این مطالعه در نشریه Clinical Cancer Research منتشر شده است.
نظر شما