تشخیص کیست تخمدان در درمان آن بسیار مهم است اما گاهی علائم آن به سادگی دست‌کم گرفته می‌شوند. امروزه درصد زیادی از زنان دچار سندروم تخمدان پلی کیستیک هستند. این کیست‌ها معمولاً بی‌خطرند و می‌توانند اندازه‌های گوناگونی داشته باشند

علائمی از تخمدان پلی‌کیستیک که نادیده می‌گیرید

به گزارش سلامت نیوز به نقل از پلویک پین، کیست تخمدان بسیار شایع است، به طوری که بیشتر زنان در طول زندگی خود به یک یا چند مورد مبتلا می شوند و در اکثر موارد سرطانی نیستند . از آنجایی که اکثر آنها علائمی ایجاد نمی کنند، به احتمال زیاد شما کیست روی تخمدان داشته اید و حتی از آن آگاه نبوده اید.

کیست‌ها، کیسه‌های کوچک آبداری هستند که در داخل یا روی سطح تخمدان‌ها قرار گرفته‌اند. این کیست‌ها عموماً به دلیل نوسانات هورمونی به وجود می‌آیند و طی سنین باروری یک خانم، هر زمانی می‌توانند بروز کنند.
کیست‌های تخمدان هرچند که مشکلی جدی نیستند؛ اما تشخیص به موقع آن‌ها اهمیت دارد تا جلوی رشدشان گرفته شود. تعدادی از علائم فیزیکی برای تشخیص، کلیدی‌اند؛ اما علائم دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند حاکی از وجود کیست در تخمدان‌ها باشند.

علامت و نشانه های هشدار دهنده ی مهمی در مورد کیست تخمدان وجود دارد که هرگز نباید آنها را نادیده بگیرد؛ زیرا این علائم می توانند نشان دهند که کیست پاره شده است، یا این نشانه آن است که چیزی در رحم و چرخه قاعدگی شما درست نیست.

نفخ یا تورم شکم

نفخ می تواند نشانه بسیاری از بیماری ها و شرایط از عدم تحمل غذا تا سندرم روده تحریک پذیر و حتی احتباس آب باشد. با این حال، تورم قابل توجه و مداوم، به ویژه در کنار هر یک از این علائم دیگر، قطعاً نشانه ای است که باید برای بررسی به پزشک مراجعه کنید.

درد در ناحیه کمر یا ران

فضای زیادی در شکم وجود ندارد، بنابراین اگر کیست تخمدان در آنجا بیش از حد بزرگ شود، می تواند به اعصاب پشت لگن شما فشار وارد کند و آنها را فشرده کند. این می تواند منجر به درد پشت و ران شود. اگر این نوع درد سیاتیک را بیشتر در حوالی دوره قاعدگی خود تجربه می کنید، نشان می دهد که کیست تخمدان باعث این درد است.

درد شدید یا تیز لگن

اگر متوجه درد مبهم یا شدیدی در سمت چپ یا راست پایین لگن شدید که حتی زمانی که پریود شما تمام شده است، از بین نمی‌رود، احتمال وجود کیست در آن تخمدان وجود دارد. هرگز درد حاد را نادیده نگیرید. برای تعیین علت به دکتر مراجعه کنید.

قاعدگی دردناک

همه ما می دانیم که در هنگام قاعدگی انتظار کمی درد داریم. اما، اگر این حالت ناگهان شدیدتر شد، یا متوجه چیز دیگری شدید که در مورد پریودتان متفاوت است، می تواند نشانه وجود کیست تخمدان باشد.

حساسیت در سینه ها

برخی از حساسیت ها در سینه ها طبیعی است زیرا هورمون های شما در طول چرخه قاعدگی در نوسان هستند. با این حال، حساسیت مداوم و دردناک می تواند نشانه ای باشد که به دلیل کیست تخمدان، هورمون های شما از کنترل خارج شده اند.

حرکات دردناک روده

ما دوست نداریم در مورد عادت های حمام خود صحبت کنیم، اما گاهی اوقات آنها می توانند به ما نشان دهند که بدن آنطور که باید کار نمی کند. درد ممکن است به دلیل فشار دادن کیست به روده، معده و حتی مثانه باشد که باعث افزایش احساس نیاز به دفع ادرار می شود. اگر درد مداوم و غیرقابل پیش بینی است، آن را با پزشک در میان بگذارید.

درد هنگام رابطه جنسی

هنگامی که کیست ها ایجاد می شوند، روی رحم که خود در محل شلوغی از بدن جا گرفته ، فشار وارد می کنند. با رابطه جنسی، فشار و استرس بیشتری به این ناحیه اضافه می شود و این فشار می‌تواند برای رحم بیش از حد باشد و می تواند باعث درد شود، گاهی اوقات فقط با مقدار کمی نفوذ.

حالت تهوع و استفراغ

این یکی از آن علائم هشداردهنده ای است که هرگز نباید نادیده بگیرید و در صورت شروع بدون علت ظاهری، فوراً به دنبال مراقبت های پزشکی باشید. به خصوص اگر هر یک از علائم دیگر ذکر شده در اینجا را تجربه می کنید. این می تواند نشانه ای از پارگی کیست باشد.

تب

تب بدون دلیل، به ویژه همراه با هر یک از این علائم دیگر و به ویژه با حالت تهوع و استفراغ، نشانه قوی ای است که کیست پاره شده و مایع نشت شده باعث عفونت یا حتی خونریزی داخلی می شود. در جستجوی کمک فوری از یک پزشک دریغ نکنید.

تنفس سریع

تنفس سریع اغلب نشانه سپسیس (واکنش بیش از حد سیستم ایمنی بدن نسبت به عفونت) است . زمانی که سیستم ایمنی بدن در تلاش است با عفونت مبارزه کند و باعث التهاب و آسیب به بدن شما شود. پارگی کیست تخمدان می تواند باعث عفونت و ایجاد این نوع پاسخ ایمنی شود، بنابراین اگر این علامت را دارید به نزدیکترین اورژانس مراجعه کنید.

تغییر در دفع ادرار

هرگونه تغییری در الگوی دفع ادرار می‌تواند علامتی از وجود مشکلاتی در سلامتی باشد. اگر ناگهان احساس می‌کنید نیاز به ادرار کردن دارید و نمی‌توانید کنترلش کنید، ممکن است علتش کیست تخمدان باشد. این علائم همراه با احساس سوزش بعد از ادرار کردن نشانگر ضعف عضلات کف لگن یا عفونت این عضلات هستند. اگر مشکلتان بیش از چند روز ادامه‌دار شد، باید جهت تشخیص به موقع به پزشک مراجعه نمایید.



خونریزی غیرعادی

یکی از آشکارترین علائم یک مشکل هورمونی، لکه بینی‌هایی است که بین دو سیکل قاعدگی روی می‌دهد. برای بیشتر خانم‌ها عادی است که گهگاه چنین چیزی را تجربه کنند و جای نگرانی ندارد؛ اما اگر این اتفاق، مکرراً روی بدهد باید به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید.



درد هنگام رابطه جنسی

التهاب‌ها و عفونت‌های واژینال، دلایل اولیه‌ی درد هنگام نزدیکی هستند. اما اگر این مشکل آن‌قدر ادامه‌دار و جدی شد که زندگی جنسی معمولتان را تحت تأثیر قرار داد، باید به پزشک متخصص مراجعه کنید تا هرگونه علت احتمالی، مانند کیست تخمدان، مشخص شود.

استرس، تغذیه نامناسب و بیش از اندازه کار کردن از شایع‌ترین دلایل احساس خستگی مزمن هستند؛ اما عدم تعادل هورمونی نیز می‌تواند منجر به خستگی‌های مکرر و مزمن شود


درد در پایین کمر

احساس گرفتگی یا درد در پایین کمر همیشه هم نشان‌دهنده‌ی مشکل عضلانی نیست. گاهی پیدا کردن علت این مشکل نیاز به بررسی‌های دقیق‌تری دارد چون ممکن است ناشی از عفونت کلیه یا اختلالی در سیستم تناسلی باشد. اما احتمال کیست تخمدان را نیز نباید رد کرد.


کاهش وزن یا افزایش وزن ناگهانی

کاهش وزن ناگهانی برای افرادی که چاق هستند یا اضافه وزن دارند ممکن است خوشایند باشد چون بدون اینکه تلاشی بکنند، وزن کم کرده‌اند؛ اما باید این مسئله را جدی بگیرید زیرا نشان‌دهنده‌ی وجود مشکلی در سلامتی است.
در مورد افزایش وزن ناگهانی نیز همین‌طور، مخصوصاً وقتی که سبک زندگی سالمی دارید و تغذیه‌تان مناسب است. از دست دادن اشتها یا زیاد خوردن در اثر اضطراب، علائمی هشدار دهنده‌اند که باید علتشان را پزشک تشخیص بدهد.



خستگی مداوم

استرس، تغذیه نامناسب و بیش از اندازه کار کردن از شایع‌ترین دلایل احساس خستگی مزمن هستند؛ اما عدم تعادل هورمونی نیز می‌تواند منجر به خستگی‌های مکرر و مزمن شود. اگر احساس می‌کنید انگار هیچ انرژی ندارید، خسته‌اید و یا نمی‌توانید روی چیزی تمرکز کنید، باید احتمال کیست تخمدان را بررسی کنید.



تغییراتی در سبک زندگی که می‌توانند به پیشگیری از تشکیل کیست تخمدان کمک کنند

سبک زندگی شما تأثیر قابل توجهی بر احتمال تشکیل کیست در تخمدان‌هایتان دارد.

  • آب باکیفیت و تصفیه شده زیاد بنوشید: این توصیه هم ساده است و هم لازم، چه کاملاً سالم باشید و چه در حال غلبه بر یک بیماری. برای اینکه بدانید آیا آب کافی می‌نوشید یا خیر، رنگ ادرارتان را چک کنید. ادرار زرد کم‌رنگ نشان‌دهنده‌ی این است که بدنتان به اندازه کافی آب دریافت می‌کند؛ اما اگر ادرارتان زرد تیره است، یعنی آب کافی نمی‌نوشید.
  • استرستان را کم کنید: هر روز روتین مشخصی برای آرام‌سازی جسم و روحتان داشته باشید. استرس می‌تواند منجر به نوسانات هورمونی جدی شود.
  • ورزش کنید: فعالیت بدنی منظم یکی از بهترین راه‌های جلوگیری و کنترل کیست تخمدان است، مخصوصاً اگر اضافه وزن دارید.
  • از ظروف پلاستیکی استفاده نکنید: غذا را در ظروف پلاستیکی گرم نکنید یا نپزید و همیشه از ظروف شیشه‌ای استفاده نمایید. پروسه‌ی گرم کردن غذا در ماکروویو با ظروف پلاستیکی، مواد شیمیایی سمی از پلاستیک آزاد می‌کند که وارد غذایتان شده و تأثیرات منفی بر سلامتی‌تان می‌گذارد.
  • در معرض مواد شیمیایی قرار نگیرید: از مواد پاک‌کننده‌ی شیمیایی در خانه استفاده نکنید چون استفاده‌ی طولانی‌مدت از این مواد تأثیرات مخربی بر بدنتان می‌گذارد، مخصوصاً روی هورمون‌هایتان. تمیزکننده‌های خانگی را در اولویت قرار دهید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha