عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی و متخصص ژنتیک گفت:یک درصد نوزادان ایرانی با بیماری های ژنتیکی متولد می شوند که متاسفانه بسیاری از آنها در سال اول زندگی فوت می کنند.

یک درصد نوزادان ایرانی با بیماری های ژنتیکی متولد می شوند

سلامت نیوز:  عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی و متخصص ژنتیک گفت:یک درصد نوزادان ایرانی با بیماری های ژنتیکی متولد می شوند که متاسفانه بسیاری از آنها در سال اول زندگی فوت می کنند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، دکتر سید ابوالحسن شاهزاده فاضلی روز چهارشنبه در کارگاه آموزشی ژنتیک و نقش آن در پیشگیری بیماری ها و معلولیت ها افزود: با پیشرفت تکنولوژی امکان تشخیص بیماری ژنتیکی افزایش یافته و می توان از تولد بسیاری از نوزادان معلول ژنتیکی جلوگیری کرد.

وی تعداد بیماری های تک ژنی را بیش از 6 هزار مورد اعلام کرد و گفت: تقریبا تمام بیماری های تک ژنی قابل تشخیص بوده و بسیاری از بیماری های چند ژنی مانند دیابت، سرطان و بیماری قلبی و عروقی هم با رشد تکنولوژی در این حوزه قابل تشخیص هستند.

فاضلی برلزوم پیشگیری از تولد نوزادان با معلولیتهای زنتیکی تاکید کرد و گفت: براساس آمار سازمان بهزیستی سالانه تعداد زیادی با معلولیت های مختلف متولد می شوند که می توان از تولد بخش عمده از آنان جلوگیری کرد.


متخصص ژنتیک بیان کرد: این کودکان علاوه بر نیاز به مراقبت ها و پیگیری های فروان و هزینه های زیادی را به خانواده و نظام سلامت تحمیل می کنند.

*** مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج اجباری نیست
وی با اشاره به اینکه مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج به صورت الزامی و اجباری نیست، گفت: اگر زوجین به فواید این کار آشنا شوند در هنگام ازدواج یا بچه دار شدن از آن ممانعت نمی کنند.
فاضلی ادامه داد که اگر مردم ما بدانند که این کار سبب زندگی راحت برای خانواده و فرزند آنان می شود و همچنین از تولد فرزند معلول جلوگیری می کند، حتما این مشاوره را انجام خواهند داد.


عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه ترویج فرهنگ مشاوره ژنتیک در جامعه نیاز به آگاهی بخشی عمومی دارد، گفت: هنور آگاهی بخشی لازم در این زمینه انجام نگرفته و مردم تقریبا با راه های پیشگیری از این بیماری ها آشنا نیستند.


وی ادامه داد که انجام مشاوره ژنتیکی علاوه بر مصوبه قانونی، نیاز اقدامات فرهنگی و افزایش آگاهی بخشی مردم دارد که در این زمینه رسانه ها نقش اساسی دارند.


فاضلی اضافه کرد که در حال حاضر با انجام برخی از آزمایشات می توان تشخیص داد که افراد چه مقدار مستعد بیماری های ژنتیکی هستند و سپس اقدامات درمانی را انجام داد.


عضو هیات علمی پژوهشگاه ابن سینا ادامه داد که اگر بیماری چند ژنی افراد قبل از تولد تشخیص داده شود، می توان شرایط محیطی را طوری فراهم کرد که یا بیماری بروز نکند یا عوارض آن خیلی کم شود.


وی با اشاره به اینکه رشد علم ژنتیک در ایران اعم از تشخیص و درمان، پابه پای دنیا است، گفت: با انجام آزمایشات لازم برروی جنین می توان از تولد یک فرزند معلول جلوگیری کرد .


کارگاه آموزشی مشاوره ژنتیک و نقش موثر آن در پیشگیری بیماریها و معلولیتها امروز ( 17 آبان ماه ) در فرهنگسرای هنگام تهران برگزار شد.


با توجه به ضرورت پیشگیری از تولد کودکان معلول و بیماری های ژنتیکی و لزوم آگاه سازی مردم، این کارگاه برای عموم مردم خصوصا جوانان در شرف ازدواج، زوج هایی که قصد باروری و بچه دار شدن دارند و زنان باردار برگزار شده است.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha