یک آسیب شناس اجتماعی گفت: بر اساس آمارهای سازمان بهداشت جهانی هر دقیقه تنفس در هوای پایتخت برابر با کشیدن 9 نخ سیگار است.
وی تاکید کرد: هر وقت کیفیت و ترکیب عناصر موجود در هوای استنشاقی افراد به شکلی تغییر کند که به سلامت آنان تاثیر بگذارد هوا دچار آلودگی شده که این موضوع بر جسم، روح، هوا و رفتار انسانها تاثیر می گذارد.
این آسیب شناس اجتماعی گفت: بسیاری از مسمومیتهای خونی، پرخاشگری ها، سردردها و ... ناشی از آلودگی هوا است که در کنار این مساله مهم آلودگیهای صوتی و اثرات منفی آن بر روح و جسم انسانها نیز مورد توجه قرار می گیرد.
ابهری با اشاره به اینکه ریزش زود هنگام برگها و بروز بسیاری از فرآیندهای منفی در رفتارهای انسان ناشی انواع آلودگیهای تنفسی و صوتی است، اظهار داشت: براساس جدید ترین آمار سازمان بهداشت جهانی تهران یکی از آلوده ترین پایتخت های جهان است به طوری که هر دقیقه تنفس در تهران برابر با کشیدن 9 نخ سیگار است.
کارشناسان این رشته خطر آلودگی هوای تهران را 38 برابر استانداردهای جهانی می دانند که البته آلودگیهای صنعتی ناشی از صنایع و کاخانجات از یک طرف و افزایش روزانه یک میلیون و 200 هزار خودرو به چرخه حمل و نقل تهران عوامل اصلی در این زمینه محسوب می شوند.
این محقق و استاد دانشگاه گفت: برنامه جامع آلودگی هوا مصوب سال 1375 اشاره دارد بر توجه دستگاههای مسئول به عوامل آلودگی هوا و مقابله با آنها که البته حدود 62 کلانشهر کشور مانند مشهد، تبریز، اصفهان، شیراز، کرج و اهواز نیز در ردیف شهرهای آلوده هستند. بیشترین سهم آلودگی هوای تهران به دلیل خودروها و منواکسید کربن و ذرات معلق است.
ابهری تاکید کرد: اصلاح و تقویت الگوی بهره مندی از وسایل نقلیه عمومی و استفاده از خوردوهای شخصی باید در سرلوحه کار نهادهای آموزشی و فرهنگی قرار گیرد که صد البته افزایش ظرفیت ناوگان حمل و نقل عمومی و اقداماتی نظیر راه اندازی مسیرهای ویژه و اتوبوسهای تندرو می تواند به حل این مشکل جدی کمک بیشتری کند.
به گفته این متخصص علوم رفتاری در هر حال تغییر دیدگاههای فرهنگی و آموزشی از طریق رسانه های عمومی و تصویری و شنیداری و حتی مدارس نیز می توانند از زیانهای بیشتر آلودگی هوا جلوگیری کرده و گامهای بلندی بسوی سلامتی، رفاه و تندرستی هموطنان بردارند.
نظر شما