سلامت نیوز: دکتر حمید صمدزاده در برنامه "صبح و گفت و گو" از رادیو گفت و گو اظهار داشت: یکی از مهم ترین اقدامات طرح سلامت دهان و دندان،آموزش و فرهنگ سازی بهداشت دهان، در گروه سنی 6 تا 14 سال است.
مجله ی خبری "صبح و گفت و گو" با موضوع سلامت دهان و دندان و با حضور دکتر امیررضا رکن (عضو هیات مدیره انجمن دندان پزشکی ایران) و دکتر حمید صمدزاده (رییس اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت) از شبکه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.
در این برنامه دکتر امیررضا رکن با بیان این که دندان پزشکی از شاخه های مختلف پزشکی جدا است، گفت: دندان پزشکی از زیر شاخه های پزشکی محسوب نمی شود چرا که شیوع بیماری های دهان و دندان در بین انسان ها گستردگی بسیاری داشته و تمام سطوح سنی را شامل می شود.
وی در خصوص فرهنگ سازی بهداشت دهان و دندان در ایران اظهار داشت: کم اهمیت بودن مسائل دندان پزشکی در بین پزشکان و ... باعث شده است که ارائه خدمات در این حوزه هم تراز با رشته ی پزشکی نبوده و فرهنگ سازی خوبی صورت نگرفته است.
در بخش دیگر این برنامه دکتر حمید صمدزاده در خصوص فرهنگ سلامت دهان و دندان، عنوان کرد: بر اساس آمارهای به دست آمده بیش از 90 درصد جامعه به نوعی درگیر مشکلات دهان و دندان هستند، از این رو برای درمان این حجم از بیمار بودجه و امکانات کافی در اختیار نیست.
وی در همین خصوص ادامه داد: برای پیشگیری از بیماری های دهان و دندان باید فرهنگ سازی شود.
رییس اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با اشاره به طرح سلامت دهان و دندادن در کشور، گفت: از یک سال پیش با شروع این طرح اقدامات خوبی در این حوزه انجام شد که یکی از مهمترین آن ها آموزش و فرهنگ سازی گروه سنی 6 تا 14 سال بود.
پیشنهاد سردبیر
-
قاتل کلسترول بالا را بشناسید!
ویتامین B۳ به افزایش عملکرد رگهای خونی و کاهش کلسترول بد کمک میکند. این ویتامین باعث کاهش التهاب رگهای خونی میشود.
-
۸ تفاوت کودکان باهوش با دیگران
کودکان با ضریب هوشی بالاتر از معمول، اغلب رفتارها و عادات خاصی از خود بروز میدهند که آنها را متفاوت از دیگران میکند. البته این شرایط هوش یا استعداد بالا لزوما به معنای موفقیت آکادمیک نخواهد بود و شامل هوش هیجانی، کنجکاوی و خلاقیت میشود.
-
راهکارهایی برای فرار از محتوای منفی رسانه های اجتماعی
دانشمندان هشدار میدهند که «دوم اسکرولینگ» یا «دوم سرفینگ» یا زمان بیش از حدی که شخصی برای گشتوگذار در رسانههای اجتماعی و سایتهای خبری صرف جذب اخبار منفی میکند و پیوستن به بحثها در رسانههای اجتماعی ما را در چرخهای از سلامت روان بد به دام میاندازد. به نوشته روزنامه سان، محققان دریافتند که خواندن محتوای منفی آنلاین ما را ناراضی میکند اما وقتی احساس ناراحتی میکنیم نمیتوانیم در مقابل نگاه کردن به مطالب بیشتر مقاومت کنیم.
-
دیابت زودهنگام خطر زوال عقل را افزایش میدهد
یک بررسی جدید نشان میدهد که افرادی که پیش از سن ۵۰ سالگی به دیابت نوع ۲ مبتلا میشوند، تقریباً دو برابر بیشتر از افرادی که در سنین بالاتر به این بیماری دچار میشوند، در معرض خطر ابتلا به زوال عقل قرار دارند. این ارتباط به ویژه در افراد چاق قویتر است و پژوهشگران بر لزوم توجه به چاقی به عنوان یک عامل کلیدی در پیشگیری از زوال عقل تأکید میکنند.
-
عوارض شستن افراطی دستها
شستن بیش از حد دستها (بهویژه با صابونهای قوی) میتواند باکتریهای مفیدِ روی سطح پوست را از بین ببرد و باعث خشکی پوست، ترکهای پوستی و آسیب دیدن لایه محافظ طبیعی پوست شود که خود این مورد، خطر ابتلا به عفونتها را افزایش میدهد.
-
هنجارهای مردانه و سلامت روان: چرا مردان از بیان مشکلات روانی خود اجتناب میکنند؟
در جوامع امروزی، مردان با چالشهای فراوانی روبهرو هستند که نادیده گرفتن یا سرکوب احساسات و مشکلات روانی یکی از بزرگترین این چالشهاست. هنجارهای کلیشهای مردانه، همچون "قوی بودن" و "پشتیبانی از خانواده"، از کودکی در ذهن آنها نهادینه میشود و باعث میشود که آنها کمتر به مسائل روانی خود توجه کنند. در این مقاله، به بررسی علل و پیامدهای این موضوع و راهحلهایی برای بهبود وضعیت سلامت روان مردان پرداخته شده است.
-
چگونه فست فود به سلامت مغز آسیب می رساند؟
فست فود از غذاهای اعتیادآور است و این بیعلت نیست؛ چربیهای ترانس موجود در بسیاری از غذاهای سرخشده میتواند توانایی مغز را برای تشخیص میزان سیری و گرسنگی مختل کند.
-
شیوه مصرف تخم مرغ در افراد مبتلا به کبد چرب و فشار خون
تا چند سال پیش توصیه پزشکان کنترل مصرف تخم مرغ بود، اما اکنون گفته میشود حتی افراد دارای بیماریهای زمینهای مثل چربی خون بالا و فشار خون بالا هم میتوانند آن را زیرنظر پزشک و یا متخصص تغذیه مصرف کنند.
نظر شما