بسیاری از ازدواج‌های تحمیلی یا شرایط محرومیت باری که شوهران بر زنان اعمال می‌کنند درجایی خود را نشان می‌دهد و روزی مانند زخم چرکین سر باز می‌کند.

سلامت نیوز: بسیاری از ازدواج‌های تحمیلی یا شرایط محرومیت باری که شوهران بر زنان اعمال می‌کنند درجایی خود را نشان می‌دهد و روزی مانند زخم چرکین سر باز می‌کند.


به گزارش سلامت نیوز، جواد روشنی - آسیب شناس در روزنامه بهار نوشت: تحقیقات زیادی حاکی از آن است که وجود یک عامل ریسک در‌فرد به‌تنهایی نمی‌تواند موجب بروز رفتار ضداجتماعی و خشونت‌بار بشود. عوامل متعددی لزوما باید با هم ادغام شوند تا در یک دوره زمانی مربوط به رشد‌فرد و تحول به دوره بلوغ و بزرگسالی رفتار وی را شکل ویژه‌ای بخشند.


عوامل ریسک به عواملی اطلاق می‌شوند که شواهد قوی برای ارتباط علمی آن‌ها با یک مسئله یا پدیده خاص عواملی چون: بیکاری و فقدان درآمد کافی برای زندگی، به‌ویژه برای تامین امکانات ورزشی، تفریحی، و گذران سالم اوقات فراغت برای نوجوانان و جوانان که نیاز مبرم و انکار‌ناپذیری برای آن مانند نیاز گیاه به آب، دارند، یا شرایطی چون غربتی بودن، طرد شدگی، اخراج از مدرسه یا اجبار در ترک تحصیل، احساس بی‌عدالتی، بی‌قدرتی اجتماعی، نبود خانواده حمایتگر و قابل اتکا، احساس محرومیت، ناکامی در برآورده شدن خواسته‌ها و آمال کوچک و بزرگ و عواملی نظیر این‌ها می‌توانند‌ فرد را در مسیر حوادث و شرایط نامطلوب و خطرآفرین قرار دهند.


اگر الگوهای یادگیری اجتماعی و گروه‌های نقش‌آفرین مناسبی دراختیارنباشد، احتمال الگوپذیری و مدل‌سازی منفی و ناسالم برای جوان فراهم‌تر می‌شود و زمینه مناسبی برای رفتارهای نا‌به‌هنجار و ضداجتماعی فراهم می‌گردد.


عوامل حمایت‌کننده، از طرف دیگر، عواملی هستند که بالقوه احتمال درگیر شدن در رفتار خطر آفرین را کم می‌کنند. این عوامل می‌توانند در سطح و ابعاد خطری که یک‌فرد آن را تجربه می‌کند تاثیرگذار باشند یا می‌توانند رابطه بین ریسک و بازده یک رفتار را تعدیل کنند.


در این پرونده همان‌طور که گفته شد ازدواجی که صورت‌گرفته ازدواج تحمیلی بوده است و بیشتر این ازدواج‌هایی که بر مبنای خواست زنان نیست و جنبه تحمیلی دارد منجر به فسادهای اجتماعی، روسپی‌گری، فرار از خانه و شوهرکشی می‌شود. یکی دیگر از عواملی که در فقر فرهنگی باید مورد توجه قرار گیرد این است که نه دختر و نه پسر در محیط خانواده برای زندگی مشترک تربیت نمی‌شوند؛ کتاب‌های آموزشی در مدارس و دانشگاه‌ها چقدر زمینه‌های ساخت خانواده را که به یک جامعه سالم منجر می‌شود در بردارند. اگر ما در انتظار جامعه‌ای سالم هستیم باید خانواده‌هایی سالم و با فضای مناسب بسازیم. بسیاری از ازدواج‌های تحمیلی یا شرایط محرومیت باری که شوهران بر زنان اعمال می‌کنند درجایی خود را نشان می‌دهد و روزی مانند زخم چرکین سر باز می‌کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha