كاهش بروز برخی از سرطانها در كسانی كه از رژیم گیاهخواری پیروی میكنند، نشان دهنده اهمیت مصرف میوه و سبزیجات در رژیم غذایی روزانه است.
برای رفع این مشكل گیاهخواران باید سبزیجات و میوههای غنی از كلسیم و آهن مثل سبزی شاهی، اسفناج، پسته، بادام و فندق را در رژیم غذایی خود جایگزین كنند.
از سوی دیگر بررسیهای انجام گرفته نشان میدهد كه گیاهخواران بسیار كمتر دچار فشار خون شریانی و گرفتگی عروق كرونر و دیابت میشوند و میزان كلسترول و اوره در این افراد پایینتر است. بهطور كلی فیبرهای گیاهی با نفوذ در زنجیرۀ اسیدهای چرب، آنها را كوتاه میكنند و میزان كلسترول را پایین میآورند و در نتیجه از بروز چاقی و دیابت نوع 2 جلوگیری میكنند. البته اجتناب از مصرف دخانیات و الكل و داشتن فعالیت بدنی روزانه نیز در این میان بسیار حائز اهمیت است.
گیاهخواران در این مورد نیز برنده هستند؛ زیرا بخش عمده غذای آنها را فیبر تشكیل میدهد و وجود فیبر در غذای گیاهخواران باعث احساس سیری خیلی سریع در هنگام گرسنگی میشود و بدین ترتیب آنها در واقع غذای كمتری میخورند.یكی دیگر از مزایای پیروی از این نوع رژیم غذایی وجود آنتیاكسیدانهای مؤثری است كه در سبزیجات به وفور یافت میشود و در واقع باعث جلوگیری از بروز سرطان در این افراد میشود.
بهطور خلاصه گیاهخوار بودن یك روش زندگی است كه بر پایه سلامتی بنا شده است. منافع این رژیم تنها مختص گیاهخواران نیست بلكه همهچیز خوارهایی كه بین 400تا800 گرم میوه و سبزیجات در روز میخورند میتوانند همانند گیاهخواران منافع یك زندگی جدید سالم را تجربه كنند.
در كشور فرانسه، اغلب كسانی كه گیاه خواری را انتخاب میكنند در واقع جزو دوستداران محیط زیست هستند؛ زیرا براساس بررسی مركز تحقیقات غذایی و كشاورزی، تولید گوشت در جهان نزدیك به 20درصد انتشار گازهای گلخانهای را افزایش میدهد و برای تولید یك كیلو گوشت گوساله حدود 4/36 كیلوگرم دیاكسیدكربن در محیط انتشار مییابد.
نظر شما