سلامت نیوز: براساس گزارش معصومه آباد از حادثه جمهوری؛ گارانتی بالابری كه برای نجات حادثه دیدگان به محل حادثه اعزام شده بود؛ بیش از سه ماه بود كه تمام شده بود. با این وجود سوال رئیس شورای شهر از سازمان آتش نشانی این بود كه چرا تجهیزاتی مورد استفاده قرار میگیرد كه فاقد ایمنی است آن هم در روزی كه باید آتش نشانی در بالاترین شرایط آماده باش خود قرار میگرفت.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایلنا، در جلسه علنی امروز شورای شهر؛ گزارشی از تحقیقات شورای شهر درباره حادثه آتشسوزی خیابان جمهوری به تاریخ یك شنبه 29 دی ماه ارائه شد.
معصومه آباد؛ این گزارش را برای اعضای شورای شهر قرائت كرد و در همان ابتدا خطاب به اعضای شورای شهر، گفت: این گزارش حاصل 200 ساعت نشست و تحقیق درباره این حادثه است که توسط اعضایی خارج از مجموعه شهرداری و سازمان آتش نشانی تهیه شده است.
وی با بیان اینكه این گزارش در 4 محور تهیه شده است، از شهر تهران به عنوان یك شهر پرحادثه یاد کرد و افزود: تهران به دلیل وجود گسلها، قنوات، انبار، تأسیسات فنی و عمرانی 400 هزار خطر برای آن پیشبینی شده است كه تنها برای منطقه 11 دو هزار و 905 خطر برآورد شده است.
وی با بیان اینكه حادثهای كه در خیابان جمهوری تقاطع خیابان ابوریحان رخ داده، در ساختمانی است كه سازمان آتش نشانی 6بار به دلیل ناامن بودن تذکر داده است، گفت: براساس اطلاعات ثبت شده در سامانه 125 پنج تماس از سوی شهروندان برای اطلاع از این حادثه صورت گرفته است. اولین ایستگاه یعنی ایستگاه 46 سه دقیقه و دو ثانیه بعد به محل حادثه اعزام میشود.
وی ادامه داد: براساس گفتههای یكی از شاهدان حادثه مرحوم نسرین فروتن پیش از آمدن تیم آتش نشانی به دنبال آن بوده است تا با استفاده از كابل تلویزیون به پایین بیاید كه سقوط میكند البته برای این گفتهمان سند نداریم و در قالب مصاحبه با یكی از افراد به این مطب رسیدهایم.
آباد ادامه داد: ایستگاه دوم 4 دقیقه بعد وارد حادثه میشود و این كمك رسانی تا دو ایستگاه دیگر نیز ادامه مییابد.
این عضو شورای شهر تهران درباره آویزان بودن فرد دیگر كه در این حادثه جان خود را از دست داد، گفت: اینكه میگویند این فرد 10 دقیقه خود را آویزان كرده بود كاملا رد شده است. نردبان ایستگاه 18 بعداز استقرار در محل به دلیل نقض فنی بازنمیشود تا مرحوم حق نظری نجات یابد.
آباد با بیان اینكه رفتار انسانها در مواجهه با كانون حریق كاملا متفاوت است، گفت: دو نفر تصمیم میگیرند برای نجات جانشان از پنجره بیرون بیایند و پنج نفر تصمیم میگیرند كه در گوشهای از اتاق منتظر كمك بمانند. براساس مستندات موجود جابجایی نردبان و استقرار آن برای نجات حادثه دیدگان 20 ثانیه طول میكشد چراكه در آن محل خودروی آمبولانس مستقر شده بود و باید این جابجایی صورت میگرفت.
آباد با بیان اینكه این 20 ثانیه قابل توجه است، ادامه داد: مرحوم حق نظری دو دقیقه و 28 ثانیه توانست خود را به حالتی كه از پنجره آویزان است نگه دارد اما با تخریب قرنیز آن حادثه رخ میدهد.
معصومه آباد در ادامه گزارش خود مباحث مختلفی را مطرح میكند كه سوالات متعددی نیز در آن عنوان شده است. سوالاتی از این دست كه: چرا نردبان باز نشد؟ آیا كاربر آن آموزشهای لازم را دیده بود؟ آیا آتش نشانی میدانست كه این نردهبان دچار نقص فنی است؟
آباد در پاسخ به سوالات متعددی كه مطرح شده بود، ابتدا عنوان كرد: كاربر این بالابر 40 ساعت آموزش لازم را در مركز آموزشهای آتش نشانی فراگرفته بود و این بالابر یك ماه قبل استفاده شده بود. اما اگر فرضیه اول ما كه بالابر دچار مشكل و نقص است را بخواهیم پیگیری كنیم نیاز به اقدام قضایی است كه از شركت مادر این بالابر دعوت كنیم تا برای رمزگشایی از جعبه سیاه اقدام كند كه این در اختیار قوه قضاییه است.
وی در ادامه صحبتهای خود به اتمام گارانتی بالابر اشاره كرد و گفت: متأسفانه گارانتی این بالابرها از خردادماه تمام شده بود و یك فرد در سازمان كه اعمال نفوذ نیز داشت موفق شده بود تا قطعاتی كه مناسب این كاربر نیست را جایگزین كند.
احمدمسجدجامعی رئیس شورای شهر به میان صحبتهای آباد آمد و گفت: در این مسئله مسئولیت اصلی به عهده سازمان است حتی اگر دو نفر توافق كرده باشند كه قطعات یدكی بالابرها چگونه تأمین شود.
محمدسالاری دیگر عضو شورای شهر نیز در واكنش به اظهارنظر آباد و آوردن نام یك فرد به نام "وحید ممتحنی" گفت: نباید نام فردی را كه در این جمع حضور ندارد را به میان آورد. این از نظر حقوقی درست نیست.
معصومه آباد نیز در پاسخ به سالاری، گفت: ابتدا از دوستان میخواهم صبر داشته باشند تا من گزارش را به پایان برسانم این فرد دوشب پیش تا ساعت 11 در شورای شهر حضور داشت.
احمد مسجدجامعی به منظور پایان بخشیدن به این گفتگوها، گفت: در هر صورت نمیتوان از كنار كمكاری و احمال صورت گرفته توسط سازمان آتش نشانی به راحتی عبور كرد فرض براین است كه این فرد اسنادی را با اعمال نفوذی كه در سازمان داشته است به امضا رسانده اما باز اشكال اصلی به سازمان وارد است.
تقی پور سخنگوی شورا نیز بدون اینكه تریبون خود را روشن كند، فریاد زد: این تخلف توسط عوامل متخلف سازمان صورت گرفته است نه خود سازمان.
معصومه آباد بار دیگر از شورای شهر خواست تا با صبوری گزارش را بشنوند و گفت: سی دستگاه نردبان توسط سازمان آتش نشانی از یك شركت آلمانی خریداری شده است و براساس قرارداد تعمیرات آن نیز برعهده نماینده این شركت است. در اوایل مردادماه امسال طی نامه نگاری كه صورت میگیرد از شركت خواسته میشود تا نسبت به تعهدات خود اقدام كند اما شركت شانه خالی میكند. مرجع رسیدگی به این موضوع نیز دیوان icc كشور فرانسه است نه ایران.
احمد دنیامالی پس از شنیدن این مطالب به میان صحبت آباد آمد و گفت: من با حرفهای سالاری موافقتم وارد شدن به این مسائل حقوقی درست نیست. حتی اگر این شركت مقصر باشد اما در این حادثه مقصر واقعی سازمان آتش نشانی است.
سالاری نیز در ادامه صحبتهای دنیا مالی، گفت: خانم آباد به نوعی صحبت میكند كه گویا وكیل سازمان آتش نشانی است. من همه مدارك را دارم و اگر لازم باشد آنها را ارائه میدهم.
تقی پور در این میان بار دیگر با صدایی بلند، گفت: بهتر است این موضوع را به قوه قضاییه بفرستیم تا در آنجا به آن رسیدگی شود.
اما احمد مسجدجامعی گفت: این موضوع باید در شورای شهر روشن شود. خانم آباد نیز امروز گزارش خود را ارائه خواهد داد.
معصومه آباد بار دیگر فرصت یافت تا گزارش خود را ارائه دهد و گفت: در تاریخ سوم اردیبهشت امسال آخرین بازدید از نردبان ها صورت گرفته است. نردبان ایستگاه 18 كه افراد را نجات داده است سبد آن خراب بوده است و دچار نقص فنی بوده است اما با این حال در آن حادثه جان پنج نفر را نجات داد آنچه در این میان مطرح است این است كه بازدید دورهای از تجهیزات به خوبی توسط فروشنده انجام نشده است.
احمدمسجدجامعی خطاب به آباد، گفت: براساس گفته شما یعنی مدتهاست گارانتی این بالابرها تمام شده است و این بالابرها قابل استفاده و مجاز نبوده است.
وی ادامه داد: در فداكار بودن آتش نشانان هیچ شكی نیست ما امید عباسی داریم كه جان خود را فدای نجات یك كودك كرد اما مسئله اینجا این است كه حادثه در روزی رخ داده است كه باید به دلیل دیدار مقام معظم رهبری سازمان آتش نشانی در بالاترین آماده باش خود قرار میگرفت.
وی ادامه داد: حادثه در یك روز تعطیل رخ داده است كه ترافیكی وجود نداشته است و محل حادثه نیز در خیابان اصلی بوده است.
رئیس شورای شهر تهران با بیان اینكه نردبان چرا باز نشده، گفت: حتی اگر آتش نشانی در حداقل زمان خود رسیده باشد چرا باید از تجهیزاتی استفاده كند كه گارانتی آن تمام شده است. مهمتر از آن، آن 20 ثانیهای است كه باید مدیریت میشد اما صورت نگرفت. اگر مدیریت كارآزموده بود؛ میتوانستیم نفر دوم را نجات دهیم.
رئیس شورای شهر تهران در ادامه صحبتهای خود، تأكید كرد: حتی اگر به دلیل سهل انگاری شركت و عدم رعایت تعهدات آن نسبت به قرارداد نردهبان دچار نقص فنی شده است. در این میان مسئولیت مدیریتی سازمان و یا به قول برخی از دوستان بخشی از سازمان را كم نمیكند.
نظر شما