سلامت نیوز : یک مشاور روانشناس با اشاره به اهمیت برقراری روابط اجتماعی در سلامت روانی افراد ،افراد با تیپ شخصیتی قدرت طلب را گوشه نشین عنوان کرد که تمایل کمی به معاشرت با دیگران دارند.
اصغر کیهاننیا در گفتو گو با فارس، اظهار داشت: سه تیپ شخصیتی برتریطلب، مهر طلب و قدرتطلب وجود دارد. تیپ شخصیتی برتریطلب با همه معاشرت کرده و دوست دارد به همه ریاست کند. مهر طلبها با همه مهربان هستند و قدرتطلبها نیز گوشهگیری و انزوا اختیار کرده و کمتر اهل معاشرت هستند. همچنین گروههای بدبین نیز از معاشرت با اجتماع گریزان هستند.
وی افزود: افرادی که تیپ قدرتطلب دارند به دلیل اینکه نمیتوانند با شرایط کنار بیایند و از طرفی روابط اجتماعی ضعیفی دارند یک نفر را برای خودشان انتخاب میکنند. این تیپ شخصیتی ترجیح میدهد یا معاشرت نکند یا تنها یکی، دو نفر را در کنار خود داشته باشد.
کیهان نیا گفت: ترس و واهمهای که این گروه دارند موجب میشود تا این رفتار را از خود نشان دهند. علت این ترس و واهمه میتواند شرطی شدن باشد. ضربالمثلی وجود دارد که میگوید مار گزیده از ریسمان سیاه و سفید میترسد.این ضربالمثل سمبل قانون شرطی شدن است.
در قانون شرطی شدن افراد به دلیل اینکه اتفاقی برایشان افتاده و از آن خاطره بدی دارند نسبت به آن موضوع مقاومت نشان میدهند. آنها معمولاً به این شعر اشاره میکنند که «دلا خو کن به تنهایی که از تنها بلا خیزد.» یعنی باید به تنهایی خو کرد چون از آدمها بلا و مصیبت به وجود میآید.
وی افزود: این دید از نظر روانشناسی نادرست است چرا که تنهایی و عدم معاشرت با دیگران زمینهساز اختلالات روانی مانند افسردگی است.
کیهاننیا اظهار داشت: هر چند گاهی تنهایی و سکوت برای تمدد اعصاب لازم است، اما عدم معاشرت با دیگران میتواند پیامدهای بدی برای بشر به همراه داشته باشد. آلفرد آدلر معتقد است که انسان اجتماعی به دنیا آمده و نیاز به حشر و نشر دارد. همچنین اریک فروم میگوید انسان از لحظهای که به دنیا میآید تا آن لحظه که از دنیا میرود احساس تنهایی میکند و هر کاری انجام میدهد برای رفع تنهایی است.
این مشاور روانشناس گفت: نداشتن روحیه و نشاط دیگر پیامد تنهایی و انزوا است کسی که خلوت و گوشهنشینی را اختیار میکند نمیتواند از انسانهای دیگر بهره ببرد. مشاوره از دوستان خوب پیامد معاشرت اجتماعی با دیگران است که افراد دوریگزین از آن بیبهرهاند.
وی افزود: شعر افسرده دل افسرده کند انجمنی، نشان میدهد که این افراد می توانند اطرافیان خود را نیز افسرده کنند.
وی ادامه داد: همچنین شنیدن یا دیدن حکایتی از طریق رسانهها و افراد با نفوذ مانند پدربزرگها و مادربزرگها مبنی بر ضرر و زیان دیدن فردی از سوی دوستانش موجب میشود تا شنونده حکایت نسبت به معاشرت با دیگران بدبین شود.
وی با اشاره به حدیثی از حضرت علی (ع) گفت: امیرالمؤمنین (ع) میفرماید انسان مؤمن نباید دو روزش مانند یکدیگر باشد. انسان باید رشد کند و از اتفاقات گذشته درس عبرت بگیرد. افرادی که تجربه تلخی از ارتباط با دیگران دارند نباید به طور کلی ارتباط خود را با افراد جامعه قطع کنند بلکه باید از آن عبرت بگیرند.
وی خاطرنشان کرد: انسان موجودی اجتماعی است و باید در اجتماع باشد. خداوند تمام موجودات زنده را به صورت جفت آفریده است. جفت بودن یک قانون است که برای بشر نیز نیاز محسوب میشود. نیاز به همدم یک غریزه است و دوستی امنیت میآورد. کسانی که از آن گریزان هستند باید در نگرش خود تجدید نظر کرده و از اجتماع فرار نکنند.
پیشنهاد سردبیر
-
عامل اصلی اختلالات رفتاری کودکان چیست؟
یکی از مهمترین و اساسیترین مهارتهای زندگی، مهارت اعتماد به نفس است. اعتماد به نفس عبارت است از احساس اطمینان نسبت به خود، احساس توانایی و اعتقاد شخصی به این موضوع که " من میتوانم " پایه رشد و پرورش اعتماد به نفس است و برعکس احساس عدم توانایی و قادر نبودن به انجام کارها نیز رشد عدم اطمینان به خود و کاهش اعتماد به نفس را به دنبال دارد.
-
آیا جرمگیری به مینای دندان آسیب می زند؟
افسانه ها بخشی از زندگی ما هستند، اما وقتی در حوزه مراقبت های بهداشتی دخالت میکنند، نتیجه چیزی جز خطر نیست. به عنوان مثال، یکی از این افسانه ها این است که جرمگیری به مینای دندان آسیب میرساند. اما آیا به راستی این افسانه واقعیت دارد؟
-
برای تقویت معده و کبد گردو بخورید
گردو مقوی مغز، معده و کبد، خشکاننده رطوبات اضافی بدن، درمان دلپچیه، ضد سرطان سینه و مقوی حواس و حافظه است.
-
نوشیدن دمنوش بعد از غذا جذب آهن را کاهش می دهد؟
از آنجا که بسیاری از افراد بلافاصله بعد از صرف غذا تمایل به نوشیدن چای دارند، این نگرانی همواره مطرح است که آیا مصرف چای بعد از غذا ممکن است تأثیری در جذب آهن غذا داشته باشد؟
-
مصرف این خوراکیها با معده خالی ممنوع!
شاید از دلایل دقیق منع خوردن این خوراکیها با معده خالی مطلع نباشید اما به طور کلی مصرف غذاهای نامناسب پیش از صبحانه و به صورت ناشتا میتواند پوشش معده را تحریک کند، قند خون را افزایش دهد یا تعادل سیستم گوارشی را مختل کند.
-
زنان باردار، مصرف ویتامین D را فراموش نکنند!
تحقیقات جدید محققان بریتانیایی نشان میدهد که مصرف مکملهای ویتامین D در دوران بارداری نهتنها برای مادر مفید است، بلکه تأثیرات قابل توجهی بر سلامت استخوانهای کودک در سالهای بعدی زندگی او دارد. این مطالعه تازه منتشر شده نشان میدهد کودکانی که مادرانشان در دوران بارداری از این مکمل استفاده کردهاند، در سنین ۴ تا ۷ سالگی استخوانهای قویتری دارند و احتمال ابتلا به مشکلات استخوانی در سنین بالاتر در آنها کاهش مییابد.
-
چگونه اسباببازی مناسب برای فرزندمان انتخاب کنیم؟
اتاق کودک پر از اسباببازیهایی است که بهندرت استفاده میشوند، اما آیا این انبوه رنگارنگ به رشد و شادی او کمکی میکند؟ روانشناسان معتقدند انتخاب اسباببازی بر اساس تناسب سنی، توجه به بازیهای گروهی و محدودیت در تعداد، میتواند کودکان را شادتر و تمرکز آنها را تقویت کند. والدین با مدیریت خرید اسباببازی و توجه به نیازهای واقعی کودک میتوانند فضایی بسازند که علاوه بر سرگرمی، به رشد ذهنی و جسمی او نیز کمک کند.
-
آیا مصرف ویتامین C در زمان بیماری مؤثر است؟
ویتامین C، که به نام «اسید اسکوربیک» نیز شناخته میشود، یکی از حیاتیترین ویتامینها برای سلامت عمومی بدن است. این ویتامین نقشهای مختلفی در بدن دارد از جمله تقویت سیستم ایمنی، تسریع روند التیام زخمها و حفاظت از سلولها در برابر آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد. اما سوالی که ذهن بسیاری از افراد را به خود مشغول کرده این است که آیا مصرف ویتامین C در زمان بیماری میتواند واقعاً به بهبود وضعیت کمک کند؟ در این گزارش، به بررسی مزایا و خطرات مصرف این ویتامین در دوران بیماری میپردازیم.
نظر شما