-
ترفندی ساده برای علاقمند کردن کودک به مصرف سبزیجات
سبزیجات و میوه جات حاوی مواد ارزشمند برای سلامت کودک هستند اما گروه کمی از کودکان نسبت به مصرف انها تمایل نشان میدهند.
-
هشدار سازمان غذا و دارو:
چگونه محصولات آرایشی ناسالم را شناسایی کنیم؟
محصولات آرایشی یکی از بخشهای ضروری در زندگی روزمره بسیاری از افراد هستند، اما باید مراقب باشیم که در میان این محصولات، موارد ناسالم و تقلبی وجود دارند که میتوانند خطرات جدی برای سلامتی به همراه داشته باشند. مدیرکل آزمایشگاه کنترل کیفیت غذا، دارو و تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو، راههای شناسایی این محصولات را برای مصرفکنندگان تشریح کرده است.
-
تبعات درد و دل کردن جایی خارج از حریم خانه
بررسی پروندههای شکل گرفته نشان میدهد عمده زنان به دلیل خشونت شوهران خود وارد رابطههای پنهانی میشوند. معضلات اقتصادی، ازدواج اجباری، اعتیاد شوهر به مصرف موادمخدر، بیتوجهی و بدگمانی هم از عمده دلایلی هستند که سبب میشود زنان به دنبال گوش شنوایی برای درددلهای خود باشند. وابستگی ایجاد شده در جریان این روابط منجر به برقراری روابط جنسی و در مواردی طرح سناریوی قتل شوهر میشود. گاهی هم برملا شدن این روابط باعث میشود شوهران دست به قتل شریک زندگی خود بزنند.
-
چربیهای سالم؛ بهترین انتخاب برای سلامتی بدن
چربیها به عنوان یکی از مهمترین اجزای رژیم غذایی شناخته میشوند، اما نوع چربیهایی که مصرف میکنید، میتواند تاثیر زیادی بر سلامت شما داشته باشد. برخلاف چربیهای ناسالم که میتوانند منجر به افزایش وزن و مشکلات قلبی شوند، چربیهای سالم برای بدن ضروری هستند و میتوانند فواید بسیاری داشته باشند. در این گزارش با چربیهای سالم و اهمیت آنها در رژیم غذایی آشنا میشویم.
-
هشدار نسبت به مصرف خودسرانه ملاتونین
ملاتونین؛ مکملی مفید یا دارویی خطرناک؟
ملاتونین، هورمونی که به طور طبیعی در بدن تولید میشود و نقش مهمی در تنظیم چرخه خواب و بیداری ایفا میکند، امروزه به عنوان یک مکمل غذایی در بازار موجود است. با این حال، کارشناسان به شدت بر اهمیت مشورت با پزشک یا داروساز قبل از مصرف آن تأکید دارند. آیا ملاتونین واقعاً بیخطر است؟ استفاده بیملاحظه از آن چه خطراتی به همراه دارد؟
-
هل دانهای کوچک اما قدرتمند
ما ایرانیها عادت به مصرف دانه هل در چای داریم عادتی که کمک زیادی به حفظ سلامتی ما میکند، میخواهید بدانید چرا، مطلب زیر را از دست ندهید.
-
چرا فرانسه در افسردگی رکورد زد
بر اساس یک مطالعه جدید، فرانسه احتمالا پیش از همهگیری کرونا بالاترین نرخ افسردگی را در میان کشورهای اروپایی داشته است.
-
هوای تهران در وضعیت نارنجی؛ توصیههایی برای گروههای حساس
طبق گزارش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، وضعیت هوای پایتخت امروز، ۱۰ بهمن، در شرایط "ناسالم برای گروههای حساس" قرار دارد. این وضعیت به دلیل افزایش غلظت آلایندهها، به ویژه ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون، رخ داده است.
-
بهترین زمان مصرف ویاگرا
ویاگرا ( سیلدنافیل) یک داروی خوراکی است که برای درمان اختلال نعوظ (ED) استفاده می شود . ویاگرا در برخی افراد می تواند حدود چهار ساعت یا بیشتر باقی بماند و باید 30 دقیقه تا یک ساعت قبل از فعالیت جنسی مصرف شود.
-
بحران خشکسالی در سد زایندهرود
بنا بر آخرین آمار اکنون ۱۵۱میلیون مترمکعب آب در مخزن سد زایندهرود مانده است در حالی که در مدت مشابه سال گذشته حجم آب سد ۲۷۲میلیون مترمکعب بود.
-
ترکشهای عصر دیجیتال به سلامت جسم و جان
تغییر سبک زندگی و پیشرفت تکنولوژی پیامدهای ناگواری برای سلامت افراد داشته که یکی از آنها صرف زمان زیاد برای کار با وسایل الکترونیکی و پدیدار شدن بیماریهای اسکلتی و قلبی و عروقی به دنبال آن است.
-
اختلاف طبقاتی به بازار دارو هم رسید؛ درمان به کالای لوکس تبدیل میشود
افزایش قیمت دارو و عدم پوشش کامل بیمهها باعث شدهاند که بسیاری از بیماران از تهیه داروهای ضروری خود عاجز شوند. این وضعیت به شکاف طبقاتی دامن زده و درمان به یکی از کالاهای لوکس برای اقشار مختلف جامعه تبدیل شده است. در این میان، تنها افرادی که از توان مالی برخوردارند، میتوانند بدون دغدغه داروهای خود را تهیه کنند، در حالی که بخش زیادی از جامعه به دلیل قیمتهای سرسامآور، از درمان صرفنظر میکنند.
-
آیا داروی فشار خون بالا می تواند باعث اگزما شود؟
مطالعات نشان دادهاند که افراد مسنتری که داروهای کاهش فشار خون مصرف میکنند، احتمال بیشتری دارد که دچار بثورات ناشی از درماتیت اگزماتوز شوند.
-
افزایش دما و آغاز دور جدید بارشها از شنبه در کشور
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از پیشبینی افزایش نسبی دما در نیمه شمالی کشور خبر داد و همچنین اعلام کرد که دور جدید بارشها از شنبه، ۱۳ بهمنماه، آغاز خواهد شد. این بارشها همراه با وزش باد شدید در برخی مناطق خواهد بود.
-
توقف تولید مثل در سایه بحران آلودگی هوا
یک متخصص زنان و زایمان ، از تاثیرات آلودگی هوا بر باروری و بارداری می گوید: «آلودگی هوا بهطور کلی یک تهدید جدی برای سیستم تولیدمثل زنان است.
-
ژندرمانی؛ گامی نوین به سوی انقلاب در درمان بیماریها
در حالی که جهان به سرعت در حال حرکت به سمت تحولاتی عظیم در حوزه درمان است، ایران هنوز نتوانسته به پتانسیلهای عظیم ژندرمانی دست یابد. استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهران، امیرعلی حمیدیه، ضمن تأکید بر اهمیت این حوزه نوین، از مسئولان، محققان و خیرین خواسته تا توجه ویژهای به توسعه ژندرمانی و فناوریهای مرتبط داشته باشند تا ایران از قافله جهانی عقب نماند.
-
چرا پسران در بند ازدواج نیستند؟
سیما فردوسی ،روان شناس میگوید: به نظر من عمدهترین دلیل عدم تمایل جوانان و میانسالان به ازدواج، در درجه نخست، ترس از مسئولیتپذیری است.
-
نشت داروهای میلیاردی به بازار سیاه؛ چطور میتوان مانع این بحران شد؟
چالش نشت داروهای کمیاب و گرانقیمت به بازار سیاه همچنان یکی از معضلات بزرگ نظام سلامت است که سلامت بیماران را تهدید کرده و آنها را در مسیرهای پر پیچ و خم برای دسترسی به داروهای ضروری قرار میدهد. در حالی که سیستمهای نظارتی پیشرفتهای برای کنترل داروها طراحی شده است، سوال اینجاست که چرا همچنان داروهای حیاتی بهویژه داروهای شیمیدرمانی و پیوند، به بازار سیاه راه پیدا میکنند؟
-
مسکوت ماندن پروندههای حمایت از معلولان
از مهمترین مطالبات جامعه دارای معلولیت، اجرای ماده ۲۷ قانون حمایت از معلولان است که برای مطالبه آن اقدام به برپایی چندین تجمع مسالمتآمیز مقابل مجلس شورای اسلامی، سازمان برنامه و بودجه و... کردند. براساس این قانون، دولت موظف بوده است معادل حداقل حقوق هر سال را به افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید فاقد شغل و درآمد، پرداخت کند اما این ماده قانونی مسکوت مانده و اجرا نمیشود.
-
کنترل فشار خون، کلید حفاظت از سلامت مغز در سالمندان
محققان به تازگی به نتایج شگفتانگیزی دست یافتهاند که نشان میدهد کنترل دقیق فشار خون، حتی برای مدت زمان کوتاه، میتواند تاثیرات ماندگاری بر سلامت مغز و پیشگیری از اختلالات شناختی در سالمندان داشته باشد. این یافتهها تأکید دارند که کنترل فشار خون بهعنوان یک استراتژی مهم برای مقابله با زوال عقل و بهبود کیفیت زندگی سالمندان در نظر گرفته شود.
-
توصیه به فرزندآوری بدون ایجاد انگیزه!
جمعیتشناسان معتقدند که برای حل بحران پیری جمعیت، سیاستهای دولتی باید بهگونهای طراحی شوند که به طبقات متوسط و مرفه نیز انگیزههای لازم برای فرزندآوری بدهند.
-
کشف شگفتانگیز حالتهای جدید شنوایی در گوش انسان؛ راهی نو برای درک بهتر شنوایی
محققان دانشگاه ییل به تازگی مجموعهای ناشناخته از حالات شنوایی را در گوش انسان کشف کردهاند که میتواند دیدگاههای جدیدی در زمینه شنوایی و پردازش صداها در مغز انسان به ارمغان بیاورد. این کشف، همچنین میتواند کمک بزرگی در حل معماهایی نظیر نحوه تقویت صداهای ضعیف و مقابله با صداهای بلند و پر سر و صدا در شرایط مختلف باشد.
-
تجارت پر رونق دلالان دارو
بحران کمبود دارو در کشور به یکی از معضلات جدی سلامت عمومی تبدیل شدهاست. درحال حاضر با توجه به شرایط اقتصادی، نوسانات قیمت ارز و مشکلات واردات دارو، کمبود داروهای اساسی و حیاتی بهطور چشمگیری افزایش یافته است.
-
چرا بعد از مرگ افراد به فکر تکریم آنها میافتیم؟
تکریم افراد در جامعه اهمیت زیادی دارد، زیرا نهتنها انگیزه فردی را افزایش میدهد، بلکه به تقویت هویت جمعی و همبستگی اجتماعی کمک میکند. نهادهای مختلف مسئولیت دارند که فرهنگ تکریم را در جامعه گسترش دهند و به کسانی که در سکوت و در سایههای زندگی روزمره خود خدمات بزرگی ارائه میدهند، توجه ویژهای داشته باشند. اما آیا این اقدامات بهتنهایی کافی است؟ یا باید تمامی نهادها با رویکرد مشابهی به گسترش فرهنگ تکریم و الگوسازی در جامعه بپردازند؟
-
نشانههایی که خبر از ابتلای کودک به اتیسم میدهند
اتیسم اختلال رایجی است که شیوع آن نگرانیهای زیادی برای خانوادهها ایجاد کرده است. به طوریکه برخی از والدین با مشاهده رفتارهای عجیب از کودک خود نگران میشوند که نکند فرزندشان به اتیسم مبتلا است.
-
عاداتی که میگرن را تشدید میکند
حملات میگرنی چه نشانههایی دارند و کنترل میگرن از چه طریق امکان پذیر است؟ اینها پرسش هایی است که افراد در مواجهه با سردرد از پزشکان دارند. مطلب زیر در همین رابطه است.
-
سامانه سنجش کیفیت هوای اصفهان قطع شد
سامانه برخط کنترل و سنجش کیفیت هوای سازمان محیطزیست (منطقه اصفهان) صبح سهشنبه ۹ بهمن به طور کامل قطع شد.
-
خیران هم دیگر توان مالی کمک به بیماران را ندارند
دکتر یاشا مخدومی ، رئیس انجمن رادیو آنکولوژی ایران در گفت و گو با رکنا گفت: به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت باید ۴ تا ۶ دستگاه وجود داشته باشد؛ در حالی که در کشور ما تنها حدود ۱۰۰ دستگاه فعال است، در حالی که نیاز به بیش از ۳۰۰ دستگاه احساس میشود.
-
مسوولین برنامه ای برای فجایع محیط زیستی کشور ندارند
در حالی که مسئولان کشور به طور مداوم از بحران فرونشست زمین سخن میگویند، واقعیت این است که در عمل هیچ اقدام جدی برای مقابله با آن دیده نمیشود.
-
علل بروز سرطان سینه؛ سن ابتلا به زیر ۴۰ سال رسید
راههای پیشگیری از ابتلاء به سرطان سینه
یک جراح پستان گفت: اگر خانمی دچار نازایی شده و شیردهی نداشته باشد این یک فاکتور برای ابتلا به سرطان سینه است، همچنین پستان در اثر حاملگی به حالت بلوغ رسیده و حساسیت آن به سرطان کم خواهد شد.