-
سنبل آبی، شیطان بنفش آبهای جهان
سنبل آبی بهسرعت تکثیر میشود؛ رشدی که بهراحتی راههای آبی را درمینوردد و پاکسازی محیطهای آبی را بسیار دشوار میکند.
-
شایعترین علل خونریزی بینی؛ چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
متخصص و جراح گوش و حلق و بینی، با اشاره به علل شایع خونریزی بینی، تأکید کرد که بیشتر موارد با اقدامات ساده خانگی قابل کنترل است.
-
ثبت یک رکورد دمایی دیگر در تغییرات اقلیمی
ژانویه ۲۰۲۵ (ماه گذشته میلادی) به عنوان گرمترین ماه ژانویه از زمان آغاز ثبت دادههای هواشناسی اعلام شد.
-
بیانیه شبکه تشکلهای مردمنهاد محیط زیست، منابع طبیعی و توسعه پایدار به همراه تشکلهای تخصصی تالابی کشور
بحران زیستی، اجتماعی و اقتصادی نتیجه مسیر کنونی مدیریت منابع آبی / تاکید بر تخصیص حقابه تالاب ها
سلامت نیوز: شبکه تشکلهای مردمنهاد و اجتماعمحور محیط زیست، منابع طبیعی و توسعه پایدار کشور به همراه تشکلهای تخصصی تالابی کشور با صدور یک بیانیه نسبت به وضعیت بحرانی تالاب های ایران هشدار دادند. در این بیانیه تاکید شده که آیندهای تلخ در انتظار سرزمین ماست و استقلال کشورمان در معرض تهدید است؛ اگر مسیر کنونی مدیریت منابع آبی به سرعت اصلاح نشود. این بیانیه با این جملات آغاز شده است: « "آیندهای تلخ در انتظار سرزمین ماست" ؛ "استقلال کشورمان در معرض تهدید است" .»
-
بیماریهای مشترک انسان و حیوان؛ کدام کشورها بیشترین تهدید را دارند؟
مطالعهای جدید به بررسی تاثیر افزایش شهرنشینی و گسترش مناطق مرزی میان مناطق شهری و طبیعت وحشی (WUI) بر خطر شیوع بیماریهای مشترک انسان و حیوان پرداخته است.
-
۱۳۷ پروژه مهم اورژانس کشور همزمان در سراسر ایران افتتاح شد
در مراسمی با حضور وزیر بهداشت، ۱۳۷ پروژه سازمان اورژانس کشور به ارزش ۴۲۰ میلیارد تومان به صورت وبیناری و همزمان در سراسر کشور افتتاح شد.
-
سردرد سینوزیتی یا میگرن؟ تفاوتهایی که باید شناخت
متخصص گوش، حلق و بینی به بررسی تفاوتهای سردردهای سینوزیتی و میگرنی پرداخته و تأکید کرده که تشخیص دقیق و اجتناب از خوددرمانی میتواند از اشتباهات شایع جلوگیری کند.
-
شیوع صرع در ایران بیشتر از میانگین جهانی؛یک میلیون نفر مبتلا
دبیر علمی دومین کنگره بینالمللی جراحی صرع اعلام کرد که شیوع بیماری صرع در ایران بالاتر از میانگین جهانی است. طبق این گزارش، حدود ۱.۲ درصد از جمعیت ایران به این بیماری مبتلا هستند که معادل یک میلیون نفر میشود.
-
چرا معده سرد میشود؟
سردی معده که در طب سنتی به کاهش حرارت و عملکرد طبیعی معده اشاره دارد، میتواند به دلایل مختلفی ایجاد شود.
-
هوای تهران به وضعیت قابل تنفس رسید
براساس گزارش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، کیفیت هوای پایتخت در تاریخ ۱۸ بهمنماه به شرایط «قابل قبول» رسیده است. آلاینده اصلی هوای تهران طی ۲۴ ساعت گذشته «ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون» بود که بهطور موقت کیفیت هوا را در وضعیت «ناسالم برای گروههای حساس» قرار داده بود.
-
افزایش دوبرابری اضافهکار پرستاران و گسترش مراکز مراقبت پرستاری در منزل
رئیس کل سازمان نظام پرستاری کشور اعلام کرد که امسال اضافهکار پرستاران از ۲۸ هزار تومان به ۷۰ هزار تومان افزایش یافته و فعالیت ۱۶۰۰ مرکز مراقبت پرستاری در منزل در حال گسترش است. همچنین، رئیس سازمان نظام پرستاری کمبود 100 هزار پرستار در کشور را یادآور شد و از برنامهها برای بهبود وضعیت این قشر خبر داد.
-
تشخیص زودهنگام قوز قرنیه، راهی برای پیشگیری از پیوند قرنیه
دکتر الهام سلطانی، جراح و متخصص چشم، در گفتگو با ایسنا اعلام کرد که با تشخیص بهموقع و درمان قوز قرنیه، میتوان از پیشرفت بیماری و نیاز به پیوند قرنیه جلوگیری کرد. او همچنین در مورد روشهای درمانی و پیشگیری از این بیماری توضیح داد.
-
هشدار رئیس اسبق سازمان غذا و دارو:
فرهنگستان علوم پزشکی از جایگاه علمی تهی شده است
رسول دیناروند، رئیس پیشین سازمان غذا و دارو و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، در انتقاد از عملکرد اخیر فرهنگستان علوم پزشکی، هشدار داد که این نهاد به جای نقش آفرینی علمی و پژوهشی، تبدیل به محلی تشریفاتی برای افراد خاص شده است. او همچنین به وضعیت نگرانکننده صنعت داروسازی و تولید دارو در ایران پرداخت و از لزوم توجه به کیفیت و استانداردهای جهانی در این حوزه سخن گفت.
-
مخفی کاری در ارائه وضعیت تالابها
آنها که سالها درباره وضعیت تالابها هشدار میدهند، میگویند که سازمانهای مربوطه اطلاعات دقیقی از وضعیت تالابها نمیدهند؛ اطلاعاتی که ظاهراً محرمانه است. اما سوال اینجاست که چرا باید اطلاعات مربوط به تالابها محرمانه باشد؟ تا این اطلاعات نباشد چطور میتوان ارزشگذاری اکولوژیکی داشت و چطور میتوان روند تخریب را کندتر کرد.
-
وقتی حمایت از معلولان شعاری بیش نیست
متاسفانه دولتها نسبت به اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان بیتوجهی میکنند و با کمال تاسف کمترین اجرا در بخشهایی از این قانون را شاهدیم در حالی که بر کسی پوشیده نیست که اجرای قانون حمایت از معلولین از جمله تکالیف و وظایف دولت است .
-
هوای سرد تا ۵ روز در کشور ماندگار است؛ بارش برف و باران در بیشتر نقاط
با ادامه روند تغییرات جوی، رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از ماندگاری هوای سرد و بارشهای باران و برف در سراسر کشور تا پنج روز آینده خبر داد. همچنین، پیشبینی شده است که طی این مدت گردوخاک و طوفانهایی در برخی نقاط کشور رخ دهد.
-
تربیت با قصه گویی
قصهها و داستانها آموزههای زیادی برای گروههای سنی کودک و نوجوان در خود جای دادهاند و به کودکان و نوجوانان کمک میکنند برای نقشهای آینده آمادگی لازم را به دست آورده و فرآیند اجتماعی شدن آنها را تسهیل میکند.
-
کندر؛ درمانی طبیعی برای آسم، تقویت حافظه و مبارزه با التهابها
کندر، صمغ گیاهی با خواص شگفتانگیز، از زمانهای قدیم در طب سنتی برای درمان بیماریهای مختلف استفاده میشود. این ماده نه تنها به بهبود مشکلات تنفسی مانند آسم کمک میکند، بلکه در تقویت حافظه، کاهش التهاب، بهبود سلامت پوست و حتی مبارزه با سرطان مؤثر است. در ادامه، به بررسی فواید بینظیر کندر و کاربردهای آن در سلامتی پرداختهایم.
-
تالاب انزلی دربند مخاطرات
زمانی کارشناسان پیشبینی میکردند که 35سال تا خشکشدن تالاب انزلی فاصله وجود دارد؛ ولی با تشدید شرایط، بهنظر میرسد این فرصت کمتر از همیشه است.
-
مردان مراقب باشند؛ رابطه مصرف شیر با افزایش ریسک سرطان پروستات
مطالعات جدید نشان میدهند که مصرف زیاد شیر میتواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش دهد. این تحقیق به خصوص بر تأثیر شیرهای بدون چربی و کمچرب تأکید دارد و نشان میدهد که مردانی که به صورت روزانه شیر مصرف میکنند، بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند.
-
کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی با بالارفتن از پلهها
بالا رفتن از ۵۰پله خطر ابتلا به مشکلات قلبی و عروقی را تا ۲۰درصد کاهش میدهد.
-
زردی نوزادان؛ چرا ۶۰ درصد نوزادان به آن مبتلا میشوند و چگونه درمان میشود؟
زردی نوزادی یکی از مشکلات رایج در روزهای ابتدایی تولد است که حدود ۶۰ درصد نوزادان را تحت تأثیر قرار میدهد. این وضعیت ناشی از تجمع بیلیروبین در خون است و در حالی که اغلب در موارد خفیف نیاز به درمان ندارد، در موارد شدید میتواند مشکلات جدیتری ایجاد کند. در این گزارش، به علتها، علائم و راههای درمان زردی نوزاد پرداخته میشود.
-
عادات غذایی مضر برای سلامت دهه 60: چه چیزهایی را کنار بگذاریم؟
چه به تازگی وارد دهه 60 زندگی خود شده باشید و چه برای مدت کوتاهی به آن رسیده باشید، احتمالاً تغییرات زیادی را در بدن خود احساس کردهاید.
-
مصرف کدام آجیلها مناسب بیماران دیابتی است؟
مصرف آجیل از بروز بیماریهای بسیاری در بدن پیشگیری میکند و علاوه بر آن به درمان هم کمک میکند.
-
عامل اصلی ابتلا به فشارخون بالا چیست؟
یک متخصص قلب و عروق میگوید: «عامل اصلی ابتلا به فشار خون بالا ارثی و ژنتیک است و افرادی که فشار خون بالا را در ژن خود ندارند، نیاز نیست نگران این عارضه باشند.
-
دلایل سوزش ادرار بعد از رابطه جنسی
ادرار کردن بعد از رابطه جنسی یک توصیه رایج برای شستوشوی دستگاه ادراری و جلوگیری از عفونتهای مجاری ادراری (UTI) است.
-
چطور با تغذیه صحیح، روند پیری را کندتر کنیم؟
پیری یک فرآیند طبیعی است، اما با تغذیه صحیح میتوان به کند شدن آن کمک کرد. غذاهایی که سرشار از آنتیاکسیدانها و ترکیبات ضد التهابی هستند، میتوانند از پوست گرفته تا مغز، قلب و مفاصل شما را جوانتر نگه دارند. این گزارش به معرفی غذاهایی میپردازد که با تقویت سلامت بدن، تأثیرات پیری را به تأخیر میاندازند.
-
اطلاع رسانی تبلیغاتی
سن مناسب برای انجام جراحی پلاستیک: توصیههای متخصصین برتر
جراحی پلاستیک امروزه تنها به هدف زیبایی انجام نمیشود، بلکه میتواند تأثیر مثبتی بر اعتمادبهنفس و کیفیت زندگی افراد داشته باشد. اما یکی از مهمترین سؤالاتی که همواره مطرح میشود این است که بهترین سن برای انجام این جراحیها چه زمانی است؟ پاسخ این پرسش به نوع جراحی، وضعیت سلامت فرد و دلایل انجام آن بستگی دارد. متخصصان تأکید دارند که زمان مناسب برای جراحی پلاستیک باید بر اساس آمادگی جسمانی و روانی فرد تعیین شود. مشورت با جراحان باتجربه، مانند متخصصانی که در مجله های پزشکی از جمله پزشکا (pezeshka.net)، پزشک با ما و جراحتو معرفی شدهاند، میتواند در انتخاب بهترین زمان و نوع جراحی مؤثر باشد. در ادامه این مقاله، سن مناسب برای هر نوع جراحی پلاستیک را بررسی خواهیم کرد.
-
فناوری نوین هوش مصنوعی که ارتباط با حیوانات را ممکن میسازد
پژوهشگران میگویند طراحی و ساخت یک سیستم هوش مصنوعی را در نظر دارند که به کمک آن میتوان روزی زبان حیوانات را فهمید و با آنها ارتباط کلامی برقرار کرد.
-
اطلاع رسانی تبلیغاتی
قرص زینک برای بانوان: راز زیبایی و سلامتی از درون!
زینک (روی) یک ماده معدنی فوقالعاده مهم برای خانمهاست که از سلامت پوست، مو و ناخن گرفته تا تنظیم هورمونها، باروری و تقویت سیستم ایمنی نقش اساسی دارد. بسیاری از مشکلاتی که خانمها تجربه میکنند، مثل ریزش مو، جوشهای پوستی، خستگی مفرط یا بینظمی قاعدگی، میتواند ناشی از کمبود زینک باشد. در ادامه، به تمام فواید شگفتانگیز قرص زینک برای بانوان میپردازیم!