-
نقش مثبت کافئین در حفظ سلامت قلب
طبق مطالعات جدیدی که در نشریه «روماتولوژی» (Rheumatology) انتشارات آکسفورد منتشر شد، مصرف کافئین بهویژه برای افراد مبتلا به بیماریهای التهابی مانند لوپوس و آرتریت روماتوئید مفید است، زیرا اثر ضدالتهابی دارد و ممکن است به بازسازی پوشش رگهای خونی کمک کند؛ آنچه میتواند خطر حمله قلبی و سکته را کاهش دهد.
-
عوارض جدی مصرف بیش از حد سیر
یکی از جدی ترین عوارض مصرف زیاد سیر افزایش خطر خونریزی به خصوص برای افرادی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده میکنند یا تحت عمل جراحی قرار گرفتهاند، است. این عارضه به این دلیل رخ میدهد که سیر دارای خواص ضد ترومبوتیک است، به این معنی که ممکن است از تشکیل لختههای خون جلوگیری کند.
-
شورتر از گتوند؛ کابوس چمشیر به حقیقت پیوست
افزایش شوری رودخانه زهره و نگرانیهای زیستمحیطی پس از آبگیری سد چمشیر به واقعیت تبدیل شد. با وجود هشدار کارشناسان و مخالفتهای گسترده، سد چمشیر در نهایت آبگیری شد و اکنون شوری آب رودخانه زهره به شدت افزایش یافته است. کارشناسان این سد را "گتوند دوم" مینامند و نگرانند که پیامدهای این تصمیم، زمینهای کشاورزی خوزستان و محیط زیست منطقه را نابود کند.
-
تسهیل صدور پروانه مطب پزشکان؛ گام جدید وزارت بهداشت برای جذب پزشکان در مناطق کمتر برخوردار
معاون درمان وزارت بهداشت از آغاز فرآیند تسهیل صدور پروانه مطب برای پزشکان در شهرهای غیر از مراکز استان و شهرهای دارای دانشگاه علوم پزشکی خبر داد. این اقدام، به دنبال پایان تعهدات قانونی پزشکان، میتواند به بهبود دسترسی به خدمات درمانی در مناطق مختلف کشور کمک کند.
-
جهاد کشاورزی بر اساس نیاز سنجی متقابل، الگوی کشت مناسب را به کشاورزان خوزستانی ارائه کرده است
احتمال کاهش 30 تا 40 درصدی بارندگی در خوزستان
مدیرکل هواشناسی خوزستان میگوید: «احتمال کاهش 30 تا 40 درصدی بارندگی در فصل جاری در استان وجود دارد و شرایط بارش این استان در ماههای مهر، آبان و آذر، زیر نرمال خواهد بود. بر این اساس کشاورزان اگر میخواهند با مشکل مواجه نشوند باید مصرف آب را مدیریت کنند».
-
وعده اصلاحات در نظام پزشکی
در نشست پرسش و پاسخ فعالان صنفی با مسئولین سازمان نظام پزشکی، دکتر محمد رئیسزاده و دکتر محمود فاضل به دفاع از عملکرد سازمان و انتقاد از چالشهای ساختاری پرداختند. آنها با تاکید بر اهمیت مشارکت جامعه پزشکی در انتخابات پیشرو، به مسائل حساسی چون ضعف قوانین در مقابله با مداخلات غیرمجاز در حوزه سلامت و مشکلات تعرفههای پزشکی اشاره کرده و از همکاران خواستند که به جای حواشی، بر تقویت همبستگی تمرکز کنند.
-
هفته سلامت بانوان ایران: با شعار "بانوی سالم، مادر سالم، نسل سالم" آگاهی را ارتقا دهیم
هفته سلامت بانوان ایران با شعار «بانوی سالم، مادر سالم، نسل سالم» بهزودی آغاز میشود. این هفته فرصتی است تا با تمرکز بر مسائل بهداشتی زنان، آگاهی و فرهنگ خودمراقبتی را در جامعه تقویت کنیم.
-
افزایش امید به زندگی زنان ایرانی؛ 25سال
محورهای کلیدی سلامت بانوان در هفته ملی سلامت
هفته ملی سلامت بانوان با شعار «بانوی سالم، مادر سالم، نسل سالم» از امروز تا 30مهر در سراسر کشور آغاز میشود. وزارت بهداشت هم در این هفته برنامههای مختلفی را با هدف ارتقای سلامت زنان با اجرای برنامههایی در حوزه افزایش سطح سواد سلامت، سبک زندگی سالم و پیشگیری از بیماریهای آنها و... برگزار خواهد کرد.
-
آغاز نگرانکننده اختلالات روانی در ۲۵.۴ درصد از جمعیت بالای ۱۵ سال کشور
سرپرست دفتر سلامت روان وزارت بهداشت با بیان اینکه ۲۵.۴ درصد از جمعیت بالای ۱۵ سال کشور در آستانه ابتلا به اختلالات روانی قرار دارند، بر لزوم توجه به سلامت روان در محیط کار و جامعه تأکید کرد. او همچنین به تأثیرات منفی شرایط اجتماعی و اقتصادی بر سلامت روان اشاره کرد.
-
اسرار روستای نابینایان، «چهاربرج» چه بود؟
امروز، 24مهر (15 اکتبر) روز جهانی نابینایان یا عصای سفید است که در ایران هم گرامی داشته میشود؛ روزی که برای حمایت و آگاهیبخشی درباره حقوق افراد نابینا و کمبینا به این عنوان نامگذاری شده است.
-
کاهش جمعیت حشرات، تهدیدی جدی برای پرندگان مهاجر
حشرات، منبع اصلی تامین انرژی برای بسیاری از پرندگان مهاجر نهتنها در فصول تولیدمثل که در موفقیت کلی آنها در مسئله مهاجرت هستند.
-
ازدواجهایی با فاصله سنی غیرمعقول میتواند پایدار باشد؟
چند سالی است که الگوهای ازدواج در کشور در حال تغییر است. اگرچه تفاوت سنی لزوما تعیینکننده موفقیت یا شکست یک رابطه نیست اما تحقیقات حاکی از آن است که شکافهای سنی در فرهنگهای مختلف، رضایت از رابطه متفاوتی را گزارش میکنند. جالب است بدانید که سال گذشته ۱۹ هزار و ۴۹۸ زن با مردانی ازدواج کردهاند که ۱۵ سال یا بیشتر از آنها بزرگتر بودهاند. همچنین ۵۵۳ نفر مردان نیز با زنانی که بیشتر از ۱۵ سال از آنها بزرگتر بودند، ازدواج کردند.
-
پیشرفتهای شگفتانگیز ایران در صادرات داروهای ضدسرطان و بیماریهای مزمن به بازارهای جهانی
با رشد چشمگیر در صادرات داروهای ایرانی، کشور به یکی از بازیگران مهم در عرصه صادرات داروهای تخصصی و تجهیزات پزشکی تبدیل شده است. این پیشرفتها نشاندهنده توانمندیهای بالای صنعت دارویی ایران و تلاشهای بیوقفه برای توسعه صادرات غیرنفتی است.
-
تداوم هوای ناسالم تهران برای گروههای حساس
بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، وضعیت کیفیت هوای پایتخت در تاریخ ۲۴ مهر به شرایط ناسالم برای گروههای حساس رسیده است. این وضعیت بهویژه برای افراد مبتلا به بیماریهای تنفسی، کودکان و سالمندان نگرانکننده است.
-
چگونه باید مراقب فشار خون و قند خون خود باشیم؟
پزشکان همواره توصیه میکنند که مراقب فشار خون و قند خون خود باشید و مرتب آنها را چک کنید. به خصوص اگر این بیماریها را در ژن خود دارید. یعنی اگر در خانواده شما پدر یا مادر و سایر اعضا مبتلا به دیابت یا فشار خون بالا هستند، این نشان میدهد که این بیماریها در ژن خانوادگی شما وجود دارد و باید بیشتر مراقب باشید تا اگر در آستانه ابتلا هستید، جلوی آن را بگیرید یا لااقل آن را به تاخیر بیندازید.
-
ایران، پتانسیل جذب ۱۵ میلیون گردشگر؛ گردشگری میتواند از نفت بیشتر ارزآوری داشته باشد
با توجه به ظرفیتهای غنی فرهنگی و تاریخی ایران، جذب ۱۵ میلیون گردشگر خارجی در برنامه هفتم توسعه به عنوان هدفی بلندپروازانه مطرح شده است. کارشناسان بر این باورند که صنعت گردشگری میتواند به منبعی پایدار برای درآمد ارزی تبدیل شود و حتی از نفت پیشی بگیرد.
-
علت و درمان تپش قلب صبحگاهی
شاید تجربهی این را داشته باشید که صبحها بلافاصله که از خواب بیدار میشوید احساس کنید قلبتان تندتر میزند، یا مثلاً وقتی صبح از تختخواب بلند میشوید لحظهای احساس میکنید چشمان سیاهی میرود یا دچار سرگیجه موقتی شدهاید، حتی برخی در این وضعیت کاملاً از حال میروند.
-
افزایش خطر ابتلا به سرطان با مصرف زیاد این ویتامینها
به گفته دانشمندان، مصرف بیش از حد ویتامینهای C و E میتواند به اندازه کمبود آنها در بدن یا حتی بیشتر، خطرناک باشد. افزایش محتوای این ویتامینها در بدن میتواند منجر به رشد رگهای خونی جدید شود. این به نوبه خود میتواند باعث اشباع بیش از حد بافت با اکسیژن و در نتیجه رشد سلولهای سرطانی شود.
-
تفاوت ویتامین D با D۳؛ کدام گزینه بهتری است؟
ویتامین D یک ریز مغذی مفید و ضروری برای سلامت انسان است و به هر دو ویتامین D۲ (ارگوکلسیفرول) و ویتامین D۳ (کوله کلسیفرول) اشاره دارد.
-
رئیس سازمان غذا و دارو:
بیماران هموفیلی نگران کمبود فاکتور ۹ نباشند؛ برنامههای فوری و بلندمدت در دست اقدام است
سید حیدر محمدی، رئیس سازمان غذا و دارو، در واکنش به چالشهای تأمین داروی فاکتور ۹ برای بیماران هموفیلی، از تلاشهای این سازمان برای رفع مشکلات موجود و تأمین پایدار این دارو خبر داد و به بیماران اطمینان داد که در آینده نزدیک وضعیت بهبود خواهد یافت.
-
افزایش بارش باران در استانهای شمالی و غربی کشور؛ پیشبینی هوای متغیر در روزهای آینده
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی از افزایش ابر، بارش باران و وزش باد در چندین استان کشور خبر داد. این پیشبینیها حاکی از تغییرات جوی قابل توجهی در روزهای آینده است که میتواند بر فعالیتهای روزمره و کشاورزی تاثیر بگذارد.
-
مصرف منیزیم فشار خون را کاهش می دهد؟
منیزیم نقش اساسی در کاهش فشار خون دارد و همچنین بسیاری از عملکردهای مهم بدن را برعهده دارد و بهتر است از طریق منابع غذایی مصرف شود. اگر در دریافت منیزیم کافی از طریق غذا مشکل دارید، ممکن است در برخی موارد مصرف مکمل ها در نظر گرفته شوند.
-
علت و درمان دیسفاژی: گیر کردن مداوم غذا در گلو
دیسفاژی می تواند در هر سنی رخ دهد، اما در افراد مسن شایع تر است و درمان به علت زمینه ای آن بستگی دارد.
-
تحول به سوی پزشکی فردمحور در دانشگاه علوم پزشکی تهران
معاون مرکز تحقیقات پزشکی فردی دانشگاه علوم پزشکی تهران از تغییر رویکرد جهانی به سمت پزشکی فردمحور خبر داد و بر اهمیت بومیسازی دستورالعملهای فارماکوژنتیک در ایران تأکید کرد.
-
رژیم غذایی مدیترانهای: راهی برای کاهش خطر نارسایی قلبی در زنان
محققان ایتالیایی نشان میدهند که پیروی از رژیم غذایی مدیترانهای میتواند به طور قابل توجهی خطر نارسایی قلبی را کاهش دهد، به ویژه در زنان. نارسایی قلبی، که یک معضل جدی بهداشتی به شمار میآید، با مرگ و میر بالا و هزینههای سنگین درمان همراه است.
-
تأکید بر نقش حیاتی زنان در سلامت خانواده و جامعه: اثرات حفاظتی بارداری و چالشهای سلامت
کارشناسان به نقش بیبدیل زنان در سلامت خانواده و جامعه اشاره کرده و تأکید دارند که اصلاح سبک زندگی و ارتقاء سواد سلامت زنان از ضرورتهای امروز است. در همین راستا، پژوهشها نشان میدهند که بارداری و شیردهی میتوانند به عنوان عوامل حفاظتی در برابر سه نوع سرطان زنانه عمل کنند.
-
ارتباط خواب زودهنگام کودکان با سلامت روده
پژوهشهای جدید نشان میدهند که کودکانی که زودتر به خواب میروند، از میکروبیوتای روده سالمتری برخوردارند و این موضوع میتواند تأثیرات مثبتی بر عملکرد شناختی و سلامت عمومی آنها داشته باشد.
-
آسیبهای تصمیمات غیرکارشناسی به داروخانهها: نیاز به بازنگری قوانین
رئیس مجمع انجمن داروسازان ایران بر لزوم بازنگری در قوانین و آییننامههایی که به داروخانهها آسیب میزنند، تأکید کرد و خواستار توجه بیشتر به نظرات متخصصان در سیاستگذاریهای حوزه سلامت شد.
-
اهمیت شناسایی و مدیریت اختلال نقص توجه/بیش فعالی (ADHD) در بزرگسالان
اختلال نقص توجه/بیش فعالی (ADHD) که غالباً به عنوان یک مشکل دوران کودکی شناخته میشود، در بزرگسالان نیز وجود دارد و میتواند تأثیرات جدی بر زندگی روزمره آنها بگذارد. یک نظرسنجی اخیر نشان میدهد که بسیاری از بزرگسالان ممکن است به این اختلال مبتلا باشند، اما تنها تعداد کمی از آنها به پزشک مراجعه میکنند.
-
اطلاع رسانی تبلیغاتی
هرلایف، ویژگی جدید کلینیک برای ویزیت پزشکی آنلاین را معرفی کرد
اپلیکیشن هرلایف که به عنوان محبوبترین برنامۀ جامع سلامت زنان در ایران شناخته میشود، از قابلیت جدید خود رونمایی کرده است. «کلینیک» ویژگی جدیدی است که در راستای ارتقای ارائۀ خدمات متنوعتر و کاملتر به بانوان، راه اندازی شد. در حال حاضر نیز در دسترس کاربران هرلایف قرار دارد.