-
پزشکی خانواده نسخه شفابخش نظام سلامت
«پزشکی خانواده» برنامهای است که کارشناسان همواره آن را تنها نسخه شفابخش نظام سلامت کشور میدانند و بر اساس آن قرار است کیفیت خدمات مراقبتی و پیشگیرانه افزایش یافته، بیماران را از سرگردانی در دریافت خدمات نجات داده، هزینههای سلامتی را کاهش داده و در نهایت شعار عدالت در سلامت را محقق سازد.
-
چاقی؛ کاهش امید به زندگی و افزایش بیماریها
چاقی علاوه بر ایجاد بیماریهای مزمن، به طور قابل توجهی میانگین امید به زندگی را کاهش میدهد و تهدیدی جدی برای سلامت عمومی است.
-
ظفرقندی: نه به تصادفات عامل وفاق ملی و نشان از احترام دولت به جان انسانها
وزیر بهداشت تاکید کرد که پویش «نه به تصادفات» به ایجاد وفاق اجتماعی و اعتماد میان مردم و دولت کمک کرده است و افزود دولت برای جان انسانها احترام ویژهای قائل است.
-
درمان درد پریود با کمک اسفناج
درد پریود که به نام دیسمنوره نیز شناخته میشود، به ناراحتیهایی که در قسمت تحتانی شکم در دوران قاعدگی احساس میشود، اطلاق میگردد.
-
چطور التهاب بدن تشخیص داده می شود؟
تست ها در شرایط خاصی کمک می کنند اما برای همه ضروری نیستند.التهاب اغلب شهرت بدی دارد، و در بسیاری از موارد، این شهرت بیدلیل نیست. التهاب طولانیمدت میتواند منجر به بیماریهای مزمن و حتی مرگ شود. اگر تنها به سرفصلهای خبری درباره سلامت توجه کنید، ممکن است این تصور را داشته باشید که حذف التهاب، بیماریهای قلبی، سرطان، زوال عقل و حتی پیری را از بین میبرد. اما این برداشت نادرست است.
-
ارزیابی میدانی خدمات درمان پیشگیری هاری در مراکز درمانی
رئیس گروه مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت، در بازدید از مرکز خدمات جامع سلامت کن، روند خدماتدهی در پیشگیری و درمان هاری را مورد ارزیابی قرار داد.
-
توصیههای یک متخصص طب ایرانی برای رانندگی ایمن
دکتر علیمحمد مداحیان، متخصص طب ایرانی، با تأکید بر اهمیت تعادل مزاجی، خواب کافی و تغذیه مناسب، به رانندگان توصیه کرد که با رعایت برخی نکات، ایمنی سفر خود را افزایش دهند.
-
افزایش نظارتها بر معاینات شغلی و کنترل آلایندهها در جایگاههای سوخت
وزارت بهداشت با اجرای طرحهای جدید، نظارتها بر معاینات شغلی کارگران و سنجش آلایندههای سرطانزا در جایگاههای سوخت را افزایش میدهد.
-
وضعیت هوای تهران در شرایط قابل قبول
براساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، کیفیت هوای پایتخت هماکنون در شرایط «قابل قبول» قرار دارد.
-
مغز هم پیر میشود؟
پیری مغز، که با کاهش حافظه و تمرکز همراه است، یکی از چالشهای طبیعی سنین بالاست. اما مصرف برخی ویتامینها میتواند روند زوال شناختی را کند کرده و به حفظ سلامت مغز کمک کند.
-
ورود سامانه بارشی به کشور از هفته آینده/ افزایش ابر و بارش پراکنده در آخر هفته
رئیس مرکز پیشبینی سازمان هواشناسی از ورود سامانه بارشی به کشور از روز یکشنبه و همچنین افزایش ابر و بارش پراکنده در برخی استانها در آخر هفته جاری خبر داد.
-
راههای کنترل اسید معده در رمضان
برای جلوگیری از مشکلات معده در ماه رمضان، افرادی که دچار ترشح زیاد اسید معده و رفلاکس هستند باید رژیم غذایی خود را هوشمندانه تنظیم کنند و برخی عادات را در طول روزهداری رعایت کنند.
-
دارچین؛ ادویهای برای تنظیم قند خون شبانه
دارچین، علاوه بر طعم خوشایند خود، میتواند به تنظیم قند خون در طول شب کمک کرده و به کنترل وزن و سوزاندن چربیها مؤثر باشد. این ادویه نهتنها در شیرینیپزی، بلکه در بهبود سلامتی نیز نقش مهمی ایفا میکند.
-
رژیم مدیترانهای؛ کلید طول عمر و سلامت
رژیم مدیترانهای با ترکیب مواد غذایی سالم و سبک زندگی فعال، نه تنها به پیشگیری از بیماریهای مزمن کمک میکند، بلکه کلید افزایش طول عمر و حفظ سلامتی است. این رژیم غذایی که ریشه در کشورهای حاشیه دریای مدیترانه دارد، به یکی از محبوبترین و مفیدترین الگوهای تغذیهای در سراسر جهان تبدیل شده است.
-
زمانبندی صحیح مصرف ویتامینها برای جذب بهتر
برای داشتن بهرهوری بیشتر از ویتامینها و مکملها، زمان مصرف آنها اهمیت ویژهای دارد. انتخاب درست زمان میتواند جذب و اثربخشی این مواد مغذی را به حداکثر برساند. در اینجا، بهترین زمانها برای مصرف انواع ویتامینها را بررسی میکنیم.
-
راهکار کنترل سردردهای فصلی
سردرد در فصولی که مردم تعطیلات را در آن تجربه میکنند، یک پدیده شایع است که سبب بروز علائمی چون تهوع، بیخوابی، و مشکلات بینایی میشود.
-
ویتامینهای 40 سالگی را بشناسید
یکی از بهترین گامها برای حفظ سلامت و اجتناب از این بیماریها، دریافت کافی ویتامین ها و مواد مغذی مناسب است. منابع غذایی بهترین راه برای به دست آوردن فواید ویتامینها هستند، اما اگر شما رژیم غذایی خاصی دارید و یا در معرض ابتلا به برخی بیماریهای مزمن هستید، نیاز به دریافت مکملهای غذایی خواهید داشت.
-
همراه داشتن کدام داروها در سفر ضروری است؟
همراه داشتن دارو در سفر یکی از مهمترین نیازهایی است که باید در نظر داشته باشید.
-
با این راهکار مصرف شیرینی نوروز برای دیابتیها منعی ندارد
دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی میگوید: اگر مبتلایان به دیابت به کنترل مقدار مصرفی شیرینیجات توجه کنند، همچنین از شیرینیهایی با شیرین کننده های طبیعی مثل استویا با عسل استفاده کنند و آردهای کم کربوهیدرات مثل آرد برنج و نخودچی را در انتخاب شیرینیها مدنظر قرار دهند،لزومی ندارد که خود را از لذت مصرف شیرینیها کاملا محروم کنند.
-
چرا مصرف سیر توصیه میشود؟
نتایج مطالعات متعددی که بر روی انسان انجام شده، نشان میدهد سیر میتواند تأثیر قابل توجهی بر فشار خون در افراد مبتلا به فشار خون بالا داشته باشد. در واقع، نتایج یک مطالعه نشان داد که ۶۰۰ تا ۱۵۰۰ میلیگرم عصاره سیر کهنه شده به اندازه داروی فشارخون «آتنولول» در کاهش فشار خون در مدت ۲۴ هفته موثر است. برای مشاهده این فواید، باید روزانه مقدار بسیار زیادی سیر مصرف کنید - تقریباً چهار حبه.
-
گزارش طرح سلامت نوروزی اعلام شد
عملکرد دستگاههای سلامت در طرح نوروزی در قالب گزارشی ارائه شد.
-
وقتی تعطیلات نوروزی سلامت خواب را تهدید میکند
فلوشیپ خواب و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اهمیت سلامت خواب در تعطیلات نوروزی گفت: در تعطیلات نوروزی افراد به ویژه دانشجویان به دلایل مختلفی مانند تغییر روال زندگی روزمره و فعالیتهای اجتماعی، دچار اختلال خواب میشوند.
-
ناباروری عمدی به دلیل سقط خودخواسته
یک فوق تخصص زنان و زایمان و ناباروری بر ضرورت آگاهی خانوادهها از اینکه سقط چه آسیبی به خانواده میزند، تاکید کرد.
-
تخریب طبیعت با پلاستیک
بر اساس تحقیقات، سالانه بیش از پنج تریلیون کیسه پلاستیکی در جهان مصرف میشود که بخش قابل توجهی از آن به محیط زیست راه پیدا میکند؛ تنها بخش اندکی از کیسههای پلاستیکی قابلیت بازیافت دارد و بخش باقی مانده و عمده کیسهها در طبیعت رها شده یا به محل دفن زباله منتقل میشود. این در حالی است که پلاستیک به ۴۰۰ تا ۱۰۰۰ سال زمان برای تجزیه نیاز دارد..
-
هشدار درباره سه عامل خطرزا در سفرهای نوروزی
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت خوزستان گفت:: علائم تهوع، استفراغ، سردرد و درد شکم ممکن است نشانه مسمومیت باشند، اما نباید این علائم را با سایر بیماریها اشتباه گرفت.
-
نرخ جدید تعرفه خدمات روانشناسی اعلام شد
تعرفه خدمات روانشناسی و مشاوره سال ۱۴۰۴ از سوی هیات وزیران تصویب و ابلاغ شد.
-
مجوز ورود دانشجویان دانشگاههای فاقد تأییدیه وزارت بهداشت صادر شد؟
پس از انتشار اخباری درباره ورود دانشجویان دانشگاههای خارجی فاقد مجوز به ایران، گمانهزنیها درباره تأیید مدارک این دانشگاهها شدت گرفت. برخی کارشناسان هشدار دادهاند که این اقدام میتواند به بیعدالتی آموزشی و کاهش کیفیت نظام سلامت منجر شود. در مقابل، یک منبع آگاه در وزارت بهداشت این ادعا را تکذیب کرده و تأکید کرده است که پذیرش تنها از دانشگاههای مورد تأیید و مشروط به آزمون ورودی استاندارد انجام خواهد شد.
-
تعرفه خدمات دارویی سال جدید ابلاغ شد
سازمان غذا و دارو از تصویب و ابلاغ تعرفه خدمات دارویی سال ۱۴۰۴ خبر داد.
-
هوش مصنوعی؛ فرصتی برای کاهش نابرابریها
محققان از ایران، استرالیا، آمریکا و اوگاندا در پژوهشی که در New England Journal of Medicine AI منتشر شده است، نقش هوش مصنوعی مولد را در بهبود سلامت جهانی بررسی کردهاند. این فناوری میتواند با شخصیسازی درمان، پیشبینی شیوع بیماریها و بهبود تشخیصهای پزشکی، نابرابریهای بهداشتی را کاهش دهد. با این حال، چالشهایی مانند ضعف زیرساختهای دیجیتال و نگرانیهای حریم خصوصی، مانع از توسعه گسترده آن در کشورهای کمدرآمد هستند. پژوهشگران پیشنهاد میکنند که ایجاد مراکز عالی هوش مصنوعی و همکاریهای بینالمللی میتواند راه را برای استفاده عادلانه و پایدار از این فناوری هموار کند.
-
وضعیت اچ آی وی در جهان بحرانی شد
بر اساس آخرین داده ها، در سال ۲۰۲۳ میلادی، ۶۰۰ هزار مورد مرگ ناشی از ایدز در سراسر جهان ثبت شده است.