رییس انجمن فوق تخصصی عفونی اطفال،دکتر محمد رضا بلورساز در گفت وگو با ایسنا ، اظهار کرد: اوتیت مدیا (عفونت گوش میانی) علل متنوعی دارد، مهمترین علل التهاب گوش میانی آلرژنها، عفونتها، انسداد شیپور استاش و کمبودهای تغذیهای است که در این میان مهمترین عامل آلرژی، سیگار و سایر آلرژنهای محیطی هستند.
وی در ادامه افزود: شایعترین عوامل عفونی اوتیت مدیا، ویروسها و باکتریها بوده و مهمترین کمبودهای تغذیهای در این رابطه کمبود ویتامین A، آهن و روی است.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی اطفال یادآور شد: علائم و نشانههای عفونت گوش میانی در سنین مختلف متغیر است که شامل درد شدید گوش، کاهش شنوایی، احساس پری گوش، وزوز، بیقراری، تب، سردرد، کاهش اشتها، تهوع و استفراغ است.
دکتر بلورساز گفت: تشخیص بیماری به وسیله معاینه با اتوسکوپ و دیدن پرده گوش است که کاملا ملتهب و متورم است.
یشتر بدانید:علل و علائم انواع عفونت گوش و روش پیشگیری از آن
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: بهترین معالجه و درمان طبی، استفاده از آنتی بیوتیک هایی مانند آموکسی سیلین، کوآموکسی کلاو و کوتریموکسازول همراه با داروهای ضد التهاب است که بر اساس صلاحدید پزشک تجویز میشود.
وی گفت: در مواردی که بیمار دچار عفونت مکرر گوش میشود باید از درمان جراحی کمک گرفته و در صورت نیاز میرنگوتومی (عمل جراحی بر روی پرده گوش)، آدنوئیدکتومی (عمل جراحی لوزه سوم)، تانسیلوکتومی (عمل جراحی لوزه ها) و سایر اقدامات لازم انجام شود.
رییس انجمن فوق تخصصی عفونی اطفال با اشاره به مطالعات انجام شده در خصوص میزان اثربخشی مکمل روی بر سیستم ایمنی بدن گفت: مکمل روی نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی دارد. مصرف روزانه روی به میزان 25 میلی گرم در بالغین و 5 میلی گرم در کودکانی که به طور مکرر دچار عفونت میشوند، موجب تقویت سیستم ایمنی و کاهش ابتلا به عفونت گوش میانی میشود.
دکتر بلورساز در پایان تاکید کرد: استفاده از مکمل روی در کودکانی که عفونت گوش در آنها پس از درمانهای دارویی مجددا عود میکند باید به صورت متناوب باشد در کودکانی که به مهدکودک می روند و این عفونت پس از درمان عود می کند باید استفاده از این مکمل به صورت دورههای سه ماهه و قطع دارو با فاصله دو ماه و سپس مصرف سه ماهه مکمل انجام شود.
نظر شما