سلامت نیوز : یک متخصص روانشناسی کودکان با اشاره به اینکه کودک هنگام خواندن کتاب، موضوع را با تجسم شخصیت‌های داستان در ذهن خود کارگردانی کرده و ناخودآگاه تصاویر را در ذهنش مجسم می‌کند، گفت: این کار باعث تحریک مغز کودک و افزایش قوه ی تخیل وی می‌شود ولی با دیدن فیلم کودک به مصرف کننده‌ای تبدیل می‌شود که نیاز کمتری به تحریک ذهن دارد.

دکتر نظام الدین رستم کلایی در گفت وگو با ایسنا ، با بیان اینکه قوه‌ی تخیل کودک با خواندن کتاب قبل از خواب تقویت می‌شود، گفت: کودکان عمدتا جایگزین‌های ساده‌تر و لذت بخش‌تر را ترجیح می‌دهند و همین موضوع باعث شده دیدن فیلم قبل از خواب برای کودکان قابل قبول‌تر از خواندن کتاب باشد.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه تلاش والدین در ایجاد علاقه به کتابخوانی کودکان نقش کلیدی دارد، یادآور شد: اگر والدین قبل از خواب فرزندشان، در کنار او بنشینند و با آرامش برای او کتاب بخوانند یا اگر کودک در سنی است که می‌تواند کتاب بخواند، این کار به صورت عادت در می آید.

وی همچنین افزود: فواید خواندن کتاب قبل از خواب این است که مطالب خوانده شده در حافظه بلند مدت ذخیره می‌شود، در این حالت ذهن فعالیت دیگری ندارد و براحتی در آرامش می تواند مطالب را ذخیره کند.

این متخصص روانشناسی کودکان گفت: با کتابخوانی کودک آرامتر شده، بهتر به خواب می رود، بنابراین خواندن کتاب برای آنان بسیار مفید و سودمند است.دکتر رستم کلایی با بیان اینکه هنگام خواب باید حداقل مدت 30 دقیقه کودکان را به خواندن کتاب تشویق کرد، گفت: با انجام این روش ساده، علاقه و عشق واقعی به خواندن کتاب در آنان تقویت می شود.

وی با اشاره به اینکه کودکان عمدتا جایگزین‌های ساده‌تر و لذت بخش‌تر را ترجیح می دهند و همین موضوع موجب شده دیدن فیلم قبل از خواب برای کودکان قابل قبول‌تر از خواندن کتاب باشد، یادآور شد: کودک هنگام خواندن کتاب، موضوع را با تجسم شخصیت‌های داستان در ذهن خود کارگردانی کرده، ناخودآگاه تصاویر را در ذهنش مجسم می کند، این کار باعث تحریک مغز کودک و افزایش قوه ی تخیل وی می‌شود ولی با دیدن فیلم کودک به مصرف کننده‌ای تبدیل می شود که نیاز کمتری به تحریک ذهن دارد.وی در پایان خاطرنشان کرد: والدین باید با تشویق کودک به کتابخوانی، به رشد قوه‌ی تخیل و حافظه ی کودکان خود کمک کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha