به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا،سازمان انتقال خون ایران به منظور اطمینان از سلامت خونهای اهدا شده، آنها را غربالگری میکند. با این حال، برای جلوگیری از انتقال بیماریها و آسیب به سلامت افراد، بایدهای خاصی برای اهدای خون وجود دارد. دکتر مسعود مردانی، فوقتخصص بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به توضیح این نکات پرداخته و به اهدای خون امنتر اشاره کرده است.
وی تاکید کرد که یکی از مهمترین اصول اهدای خون، صداقت اهداکننده است. افراد باید پیش از اهدای خون، در صورتی که رفتارهای پرخطر جنسی داشتهاند، با پزشک مشورت کنند تا از انتقال بیماریهای مقاربتی نظیر هپاتیت ب، هپاتیت سی، ایدز، سفلیس و مالاریا جلوگیری شود. همچنین، مبتلایان به این بیماریها به هیچ عنوان نمیتوانند خون اهدا کنند.
دکتر مردانی در ادامه افزود که ویروس HPV (ویروس پاپیلومای انسانی)، که ممکن است منجر به زگیل تناسلی یا سرطان شود، از طریق خون منتقل نمیشود. بنابراین، مبتلایان به این ویروس میتوانند خون اهدا کنند، مشروط بر اینکه رفتارهای پرخطر جنسی نداشته باشند.
او همچنین به اهدای خون افراد کادر درمان اشاره کرد و تاکید کرد که هیچگونه منعی برای اهداکنندگان کادر درمان وجود ندارد، اما مبتلایان به بیماری فاویسم باید در فرم اهدا به این بیماری اشاره کنند.
یکی دیگر از نکات مهمی که دکتر مردانی به آن اشاره کرد، این است که انجام تاتو یا خالکوبی، تنها برای مدت زمان کوتاهی (حداقل ۶ ماه) مانع از اهدای خون میشود، اما بعد از این مدت، اهداکنندگان میتوانند خون اهدا کنند.
شرایط سنی و فواصل اهدا
سن مناسب برای اهدای خون ۱۸ تا ۶۵ سال است. مردان میتوانند هر سه ماه یکبار و زنان هر چهار ماه یکبار خون اهدا کنند.
در نهایت، دکتر مردانی یادآوری کرد که خون اهدایی در مواقع بحرانی مانند حوادث ترافیکی، زایمانهای سخت، نوزادان نارس و مبتلایان به بیماریهای مزمن مانند سرطان و تالاسمی، جان افراد را نجات میدهد. به ویژه در شرایط بحرانی مانند حادثه اخیر بندرعباس، نیاز به خون و فرآوردههای خونی به شدت افزایش مییابد.
این نکات، اهمیت اهدای خون به صورت منظم و آگاهانه را نشان میدهد تا هموطنان در شرایط اضطراری، از کمبود خون رنج نبرند.
نظر شما