به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، دکتر علی جعفریان، مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه چهلوششمین همایش سالانه جامعه جراحان ایران، با اشاره به روند نگرانکننده بیماری کبد چرب گفت: کبد عضوی مقاوم در بدن است، اما در صورت ابتلا به کبد چرب و عدم کنترل آن، نیمی از بیماران در مسیر تخریب بافت کبد و نارسایی قرار میگیرند که حدود ۱۰ درصد از این موارد نهایتاً به پیوند کبد نیاز پیدا میکنند.
وی افزود: افزایش آنزیمهای کبدی یکی از نشانههای اولیه و هشداردهنده بیماری است که میتواند پیشزمینهای برای آسیب جدیتر مانند سیروز کبدی باشد. البته تمام موارد سیروز نیاز به پیوند ندارند و تنها حدود ۲۰ درصد از این بیماران به این مرحله میرسند.
جعفریان تأکید کرد: با اصلاح رژیم غذایی، کاهش وزن و افزایش فعالیت بدنی، روند آسیب به کبد را میتوان متوقف کرد و حتی سلامتی این عضو حیاتی را تا حد زیادی بازگرداند.
وی همچنین با اشاره به آمار نگرانکننده چاقی در جامعه، به ویژه در میان کودکان، گفت: اگر فقط ۱۰ درصد از جمعیت ۸۰ میلیونی کشور دچار چاقی باشند، معادل هشت میلیون نفر خواهد بود. اگر از این تعداد، تنها ۱۰ درصد به کبد چرب پیشرفته دچار شوند، بیش از ۸۰۰ هزار نفر به مرحله پیوند کبد خواهند رسید؛ رقمی بسیار بالا در مقایسه با حدود هزار پیوند کبد سالانه در کشور.
در ادامه همایش، دکتر سیاوش صحت، نایبرئیس جامعه جراحان ایران، نیز با اشاره به اهمیت رابطه پزشک و بیمار گفت: تعریف دقیق وظایف پزشک و درک صحیح از نیازهای بیماران میتواند کیفیت درمان را افزایش دهد. او همچنین به مشکلات و فشارهای کاری جراحان اشاره کرد و گفت: فرسودگی شغلی یکی از چالشهای اصلی این قشر است که باید مورد توجه قرار گیرد.
این همایش سالانه فرصتی برای بررسی چالشها، پیشرفتها و دغدغههای جامعه پزشکی بهویژه در حوزه جراحی و پیوند اعضاست و در نیمه نخست اردیبهشتماه برگزار میشود.
نظر شما