چهارشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۴
کد خبر: 385199

تحقیقات جدید نشان می‌دهد حتی ۵ تا ۱۵ دقیقه پیاده‌روی سریع در روز می‌تواند خطر بی‌نظمی‌های قلبی را به شکل چشمگیری کاهش دهد. راهی ساده، بدون هزینه و در دسترس برای همه؛ کافی است قدم‌های‌تان را تندتر بردارید!

پیاده‌روی سریع، ضربان قلب را منظم می‌کند!

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،نتایج یک مطالعه گسترده که در نشریه تخصصی «قلب» (Heart) منتشر شده، نشان می‌دهد افزایش سرعت در پیاده‌روی می‌تواند خطر ابتلا به اختلالات ضربان قلب، به‌ویژه آریتمی قلبی را به‌طور محسوسی کاهش دهد.

طبق این تحقیق، افرادی که با سرعت متوسط راه می‌روند، ۳۵ درصد و کسانی که با سرعت بالا حرکت می‌کنند، تا ۴۳ درصد کمتر در معرض آریتمی قرار دارند؛ بیماری‌هایی مانند فیبریلاسیون دهلیزی، برادی‌کاردی و آریتمی بطنی که می‌توانند به سکته مغزی، حمله قلبی و مرگ زودرس منجر شوند.

دکتر جیل پل، استاد سلامت عمومی در دانشگاه گلاسگو و نویسنده ارشد این تحقیق می‌گوید:

«نکته طلایی در مورد پیاده‌روی این است که برای همه قابل دسترسی است. بدون نیاز به باشگاه یا تجهیزات خاص، فقط کافی است از خانه بیرون بروید و کمی سریع‌تر راه بروید.»

مطالعه‌ای با داده‌های بزرگ

این پژوهش بر اساس داده‌های بیش از ۴۲۰ هزار نفر از بانک اطلاعاتی UK Biobank در بریتانیا انجام شد. شرکت‌کنندگان بین سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ ثبت‌نام کرده بودند و در رده سنی ۴۰ تا ۶۹ سال قرار داشتند. آن‌ها بر اساس سرعت پیاده‌روی‌شان به سه گروه تقسیم شدند:

  • آهسته: کمتر از ۴.۸ کیلومتر در ساعت

  • متوسط: بین ۴.۸ تا ۶.۴ کیلومتر در ساعت

  • سریع: بیش از ۶.۴ کیلومتر در ساعت

در طول ۱۳ سال پیگیری، حدود ۹ درصد از شرکت‌کنندگان به نوعی از آریتمی قلبی مبتلا شدند. اما آمارها نشان داد حتی پیاده‌روی کوتاه روزانه با سرعت متوسط می‌تواند به‌طور قابل توجهی از بروز این اختلالات جلوگیری کند، به‌ویژه در زنان، افراد زیر ۶۰ سال، بیماران دارای فشار خون بالا یا چند بیماری زمینه‌ای.

چرا سرعت مهم است؟

دکتر پل می‌افزاید که بیش از یک‌سوم اثر مفید پیاده‌روی سریع ناشی از تاثیر آن در کاهش قند، فشار خون و کلسترول است. همچنین، پیاده‌روی سریع به جلوگیری از افزایش وزن کمک می‌کند؛ تمام این عوامل در کاهش خطر آریتمی نقش دارند.

هشدار: رابطه علیتی ثابت نشده

هرچند نتایج این مطالعه امیدوارکننده است، اما پژوهشگران تأکید می‌کنند که این تحقیق از نوع مطالعه مشاهده‌ای بوده و رابطه دقیق علت و معلولی را نمی‌توان با قطعیت اعلام کرد. ممکن است افرادی که آهسته راه می‌روند، به‌طور پنهانی دچار بیماری‌هایی باشند که هنوز تشخیص داده نشده‌اند.

دکتر «شان هفرون» از مرکز پیشگیری بیماری‌های قلبی دانشگاه نیویورک هم یادآور شد:

«کسانی که سریع‌تر راه می‌روند معمولاً سبک زندگی سالم‌تری دارند ـ از جمله وزن کمتر، قند و کلسترول پایین‌تر، قدرت عضلانی بهتر ـ که همگی سلامت قلب را ارتقا می‌دهند.»

یک پیام ساده: از همین حالا شروع کن

حتی اگر حالا با سرعت کم راه می‌روید، مهم این است که شروع کنید. با گذشت زمان، می‌توانید سرعت‌تان را بیشتر کرده و بهبود سلامت قلب خود را احساس کنید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha