مطالعه‌ای جدید نشان داده است که مصرف مشروبات الکلی نه‌تنها احتمال آسیب مغزی و کاهش توانایی‌های شناختی را بالا می‌برد، بلکه می‌تواند به کاهش چشمگیر طول عمر منجر شود؛ به‌طوری‌که مصرف‌کنندگان الکل به‌طور میانگین ۱۳ سال زودتر از افراد پرهیزکار می‌میرند.

نوشیدن الکل، مغز را می‌فرساید و عمر را کوتاه می‌کند

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مدیسن نت،پژوهشی تازه از دانشگاه سائوپائولو در برزیل نشان می‌دهد که مصرف الکل با آسیب‌های جدی مغزی و کاهش طول عمر در ارتباط مستقیم قرار دارد. بر اساس یافته‌های این تحقیق، افراد الکلی با احتمال بیشتری دچار ضایعات مغزی و اختلالات حافظه و تفکر می‌شوند، و در نهایت عمر کوتاه‌تری نیز خواهند داشت.

آلبرتو فرناندو اولیویرا جوستو، پژوهشگر ارشد این مطالعه، می‌گوید: «مصرف زیاد الکل یکی از نگرانی‌های اصلی سلامت عمومی است که با مشکلات متعدد سلامتی و افزایش خطر مرگ زودرس همراه است.»

در این مطالعه، کالبدشکافی مغز نزدیک به ۱۸۰۰ نفر که میانگین سنی فوت آن‌ها ۷۵ سال بوده، مورد بررسی قرار گرفت. پژوهشگران به دنبال علائم آسیب مغزی، مانند گره‌های تاو (مرتبط با آلزایمر) و آرتریولواسکلروز هیالین (بیماری باریک شدن عروق خونی کوچک مغز) بودند.

از خانواده‌های متوفیان درباره عادات الکلی آن‌ها پرسش شد و اطلاعات به‌دست‌آمده با وضعیت مغز آن‌ها مقایسه شد. نتایج نشان داد:

  • افرادی که مشروبات الکلی مصرف می‌کردند، ۱۳۳ درصد بیشتر از افراد پرهیزکار در معرض ضایعات مغزی قرار داشتند.

  • خطر ابتلا به گره‌های تاو (عامل اختلالات حافظه و تفکر) در این افراد، ۴۱ درصد بیشتر از کسانی بود که هرگز مشروب نمی‌نوشیدند.

  • مصرف زیاد الکل با کوچک شدن مغز و کاهش محسوس توانایی شناختی نیز ارتباط داشت.

در نهایت، پژوهشگران دریافتند که مصرف‌کنندگان زیاد الکل به طور متوسط ۱۳ سال زودتر از کسانی که هیچ‌گاه مشروب نمی‌نوشند، جان خود را از دست می‌دهند.

جوستو در پایان خاطرنشان کرد: «یافته‌های ما به‌روشنی نشان می‌دهد که نوشیدن الکل، به‌ویژه در حد زیاد، مستقیماً مغز را تحت تأثیر قرار می‌دهد و می‌تواند اثراتی بلندمدت بر حافظه و عملکرد شناختی داشته باشد. این اطلاعات باید در خدمت آموزش عمومی قرار گیرد تا افراد از خطرات واقعی مصرف الکل آگاه شوند و اقدامات پیشگیرانه در این زمینه تقویت شود.»

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha