به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم، شبکههای اجتماعی این روزها پر است ازتصاویر و ویدئوهایی که زندگی سخت ساکنان استانهایی مانند خوزستان، لرستان و ایلام را به تصویر میکشد. در این تصویر شهروندان از این میگویند که ریزگردها زندگی را به کام آنها تلخ کرده است.
دراین میان البته نمیتوان ازهمدردی و همدلی مردم سایر استانهای کشور باساکنان مناطق به قول معروف ریزگردزده ننوشت، زیرا آنها همدلی وهمراهی را با مردم این مناطق به نمایش گذاشتهاند؛ رویکردی که چنانچه مسئولان نیز شرایط را برای فعالیت هرچه بیشتر آنها فراهم کنند میتواند تاحدقابلتوجهی از رنج مردم این مناطق بکاهد.هنوز اولین ماه فصل بهار به پایان نرسیده که در بسیاری از استانهای کشور گرمای بیسابقه هوا بیداد میکند. آنچه به طاقتفرساتر شدن گرمای هوا در برخی استانهای کشور دامن زده ریزگردهایی است که بیش از پیش زندگی را به کام مردم این مناطق تلخ کرده است.
تقویت همبستگی ملی
همدردی و همدلی با مردم استانهایی مانند خوزستان، لرستان وایلام که با پدیده گردوغبار مواجه هستند، نه فقط یک ارزش انسانی و اخلاقی است، بلکه به تقویت انسجام اجتماعی و کاهش رنج ساکنان این مناطق کمک میکند. در این میان لازم به یادآوری است که پدیده گردوغبار دراین مناطق باعث مشکلات جدی سلامتی مانند ابتلا به بیماریهای تنفسی، کاهش کیفیت زندگی، اختلال در آموزش و خسارات اقتصادی بهویژه در کشاورزی و دامداری خواهد شد. در این میان همدردی با مردم این مناطق نشاندهنده درک این رنجها و بهرسمیت شناختن چالشهای ساکنان این مناطق است. بهاین ترتیب همدلی با مردم این استانها پیوندهای اجتماعی را تقویت میکند. این مهم بهویژه در کشورمان که از پتانسیل تنوع قومیتی و فرهنگی برخوردار است به ایجاد وحدت ملی کمک میکند.
کاهش احساس فراموششدگی
لازم به یادآوری است ساکنان مناطق محروم و مرزی کشور همیشه از این گلایه دارند که مسئولان مانند مناطق مرکزی به آنها توجه نمیکنند و به نوعی این احساس در آنها پررنگ بوده که از نگاه مسئولان پنهان مانده است. بنابراین همدردی با ساکنان مناطقی مانند خوزستان، لرستان و ایلام که گاهی احساس میکنند مشکلاتشان کمتر دیده میشود، در رفع برخی مشکلات بسیار تأثیرگذار است. بهعبارت دیگر ابراز همدردی از سوی سایر هموطنان یا مسئولان، این احساس را کاهش داده و به آنها اطمینان میدهد که تنها نیستند. نباید فراموش کرد که ایرانیان ساکن در استانهایی مانند سیستانوبلوچستان، خوزستان، کردستان، کرمانشاه و... گلایه دارند که مسئولان برای رفع مشکلات آنها وعدههای زیادی دادهاند اما این وعدهها تاکنون اجرایی نشده است. این درحالی است که همدلی میتواند مقدمهای برای اقدامات عملی مسئولان باشد، مانند حمایت از طرحهای زیستمحیطی مالچپاشی با روشهای نوین و غیرمخرب یا احیای تالابها. افزون بر این فشار بر مسئولان برای رسیدگی به چنین بحرانهایی به تغییرات مثبت ختم خواهد شد.
بهبود سلامت روان
همدردی و همراهی ایرانیان با ساکنان استانهایی که با مشکلاتی مانند ریزگردها مواجه هستند، تاثیر مثبت دیگری نیز دارد؛ برای نمونه این رویکرد سبب کاهش استرس و ناامیدی در میان مردم این مناطق میشود.بهعبارت دیگر شنیدن اینکه دیگران به فکر آنها هستند، میتواند امید و انگیزه را در آنها تقویت کند.علاوه بر این ابراز همدلی فرصتی است برای آگاهیرسانی درباره علل گردوغبار مانند تغییرات اقلیمی، خشکسالی و مدیریت نادرست منابع آب و تشویق به مشارکت همگانی در حفاظت از محیطزیست که به نفع کل کشور است.علاوه بر این نشان دادن همدلی در برابر مشکلات هموطنان، بهویژه در مواجهه با بحرانهای زیستمحیطی، میتواند فرهنگ نوعدوستی و همکاری را درنسلهای آینده نیز نهادینه کند.
صرفهجویی در مصرف آب و برق
اینکه در شبکههای اجتماعی از درد و رنج مردم استانهای درگیر گردوغبار نوشته شود مسأله مهم و تأثیرگذاری است، زیرا سبب میشود که مردم این مناطق بدانند که شهروندان در دیگر استانها نیز از رنجی که آنها میبرند آگاه هستند و تلاش میکنند صدا و خواسته مردم این مناطق بیش از گذشته به گوش مسئولان برسد. در این میان البته میتوان در کنار نوشتن از درد و رنج مردم این مناطق فراتر رفت. لازم به یادآوری است که درچنین شرایطی قطع آب و برق به این شرایط نامناسب دامن میزند؛ به همین دلیل در شرایطی که کشور با ناترازی در حوزه انرژی روبهروست، مردم سایر استانها میتوانند با صرفهجویی در مصرف انرژی شرایطی ایجاد کنند که آب و برق در این مناطق قطع نشود یا دستکم در بازههای کوتاهتری اتفاق بیفتد.
به گروههای جهادی ملحق شوید
یکی دیگر از چهرههای بارز همدردی و همدلی با مردم این استانها که از مقام حرف فراتر رفته، فعالیت گروههای جهادی است. لازم به یادآوری است که این داوطلبان مدتهاست برای کاهش مشکلات استانهای مناطق محروم به قول معروف پاشنه کفشهای خود را ور کشیدهاند. البته هنوز هم این گروهها در استانهایی مانند خوزستان در زمینههایی مانند کمک در بحث کمبود آب فعال بوده و علاوه بر این گروههایی هم هستند که باحضور در این مناطق به تعمیر رایگان وسایل سرمایشی میپردازند. این درحالی است که درچنین شرایطی میتوان گروههای جهادی را ترغیب کرد تا با کمک نیکوکاران و دستگاههای مسئول به تامین تجهیزاتی مانند دستگاههای تصفیه هوا نیز روی بیاورند یا در رفع دیگر موانع موجود در این استانها تلاش کنند. بنابراین همدردی و همدلی با مردم استانهایی مانند خوزستان، لرستان، سیستانوبلوچستان و ایلام نه فقط یک وظیفه اخلاقی است، بلکه به کاهش آلام، تقویت وحدت ملی و تشویق به اقدامات عملی برای حل معضل گردوغبار کمک میکند. این همدلی میتواند بهعنوان یک نیروی محرکه برای تغییرات مثبت در سطح محلی و ملی عمل کند.
نظر شما