به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، اولین بار در سال ۱۹۰۶ بود که یک جانورشناس روسی به نام ناسونوف به منحصر به فرد بودن قوچ مینیاتوری ایران پی بود و آن را به دنیای علم معرفی کرد. قوچی که ۳۵ تا ۴۰ کیلوگرم دارد و ماده آن هم ۲۵ تا ۳۰ کیلوگرم است به همین دلیل به آن مینیاتوری میگویند.
همین کوچکی قوچ لارستان است که آن را یکی از کوچکترین و نادرترین گوسفند وحشی در جهان و ایران میشناسند. قوچی که در جنوب ایران به خصوص در لارستان زندگی میکند و به نبود آب عادت دارد. همچنین طول عمر قوچ لارستان معمولاً ۱۰ تا ۱۲ سال است.خلیل هژبری مسئول سایت تکثیر و پرورش قوچ لارستان است که در این باره توضیحات بیشتری میدهد و میگوید: جنوب کشور و منطقه لارستان از نظر تنوع گونههای جانوری و به خصوص قوچ لارستان خیلی مشهور است. یکی از عوامل مینیاتوری بودن قوچ لارستان، سیر تکاملی است که دارد.
لار گرمای بالای ۴۰ درجه در ۶ ماه از سال دارد و این قوچ به این اقلیم عادت کرده است. از سال ۵۲ شمسی منطقه هرمود لار با ۲۱۰ هکتار مشخص شده و برای این قوچ تحت حفاظت قرار گرفته است.هژبری به گران قیمت بودن پروانه شکار این قوچ اشاره میکند و میگوید: پروانه شکار این قوچ گرانترین پروانه است چون شبیه به این قوچ با این نژاد، جثه و رنگ وجود ندارد. ارزشی که برای شکار قوچ بالغ بالای ۹ سال گذاشتهاند ۸۰ هزار یورو است که در عامه به آن شکار صد هزار دلاری میگویند. این پروانه را به خارجیها میدادند. خیلی از شکارچیانی که به ایران میآمدند تنها سر و پوست آن را میخواستند و برای کلکسیونها و موزهها میبردند.
در حال حاضر کسانی که به لارستان سفر میکنند میتوانند از پشت فنسهای کشیده دور تا دور منطقه حفاظت شده قوچ مینیاتوری از آن بازدید کنند. هژبری و همکارانش مراقب هستند تا زیستگاه این قوچ و میشها آسیبی نبینند و در عین حال مردم با این گونه حفاظت شده بیشتر آشنا شوند.
منطقه هرمود امکانات و زیرساختهای گردشگری ندارد بنابراین برای رفتن به آنجا بهتر است یا خودرو کرایه شود و یا با وسایل شخصی رفت و امکانات خوراک نیز با خود به همراه برد. در صورتی که برنامه خوبی با توسعه زیر ساخت و سرمایه گذاری مناسب برای آن فراهم شود میتوان از این سایت برای ترویج اکوتوریسم استفاده کرد.
نظر شما