چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۵
کد خبر: 384924

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی  گفت: یکی از مشکلات اصلی در حوزه سلامت و دارو ،چالش های حوزه نسخه نویسی توسط برخی پزشکان و تجویز بیش از اندازه داروهای خارجی و گران قیمت است.

ضرورت اصلاح وضعیت نسخه نویسی توسط پزشکان

به گزارش سلامت نیوز به نقل از اطلاعات، عضو کمیسیون بهداست و درمان مجلس شورای اسلامی خواستار اصلاح وضعیت نسخه نویسی برخی پزشکان در کشور شد.

سید مسعود خاتمی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی  گفت: یکی از مشکلات اصلی در حوزه سلامت و دارو ،چالش های حوزه نسخه نویسی توسط برخی پزشکان و تجویز بیش از اندازه داروهای خارجی و گران قیمت است.

نماینده مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: زمانی که نمونه مشابه یک داروی خارجی در داخل کشور وجود دارد و توسط شرکت های داروسازی ساخته می شود، بهتر است که ترجیح نسخه نویسی پزشکان هم برای بیماران این نوع داروها باشد، چرا که در بیشتر موارد کیفیت داروها با نمونه خارجی چندان تفاوتی ندارد، این روزها شاهد این موضوع هستیم که در برخی موارد پزشکان برخلاف وجود داروهای مورد نیاز در بازار داخل کشور ، مواردی را برای بیمار تجویز می کنند که نایاب است و یا باید با قیمت های گزاف خریداری کرد، بیمار و همراهانش هم با توصیه پزشکان و با اعتمادی که به دستگاه سلامت دارد به اجبار به سمت تهیه داروی خارجی با هزینه زیاد می رود.

وی  با اشاره به مثالی درباره وجود داروهای با کیفیت داخلی گفت: در حال حاضر «داروی پلاویکس» تولید داخل در بازار وجود دارد اما شاهد هستیم که برخی پزشکان این دارو را به بیماران توصیه نمی کنند و به جای آن داروی خارجی را در نسخه بیمار می نویسند.

خاتمی افزود: نکته‌ای که از سوی فعالان حوزه دارو مطرح می‌شود، تجویز بیش از اندازه داروهای خارجی از سوی برخی از پزشکان است که منجر شده بازار تقاضا و خرید داروهای خارجی گرانقیمت همچنان پررونق باشد، برای نمونه قیمت برخی اقلام دارویی نسبت به گذشته چند برابر شده است،  دغدغه اصلی اینجاست که با وجود داروی داخلی، برخی از پزشکان داروهای وارداتی و خارجی را تجویز می‌کنند و فشار مالی آن به بیمار وارد می‌شود.

این نماینده مجلس گفت: نکته دیگر در این موضوع، تقاضا برای داروهای خارجی به‌ ویژه از سوی بیماران خاص و سال‌ ها مصرف این داروها از سوی آنها است، داروهایی که حالا در دسترس نیست و مشابه داخلی دارد اما بیمار تمایلی به مصرف آن ندارد، بنابراین تهیه همان دارو برایش تبدیل به معضل شده است، متخصصان حوزه دارو تأکید می‌کنند که باید در این‌ باره اقناع‌سازی به ویژه از سوی جامعه پزشکی انجام شود.

گفتنی است، افزایش قیمت دارو در ماه های گذشته منجر به واکنش‌های زیادی شده و حتی برخی داروخانه‌داران می‌گویند بخشی از بیماران به دلیل افزایش قیمت‌ها از دریافت داروی خود امتناع می‌کنند ، این افزایش قیمت‌ها که بسیاری از داروهای ضروری و حیاتی را هم شامل می‌شود، فشار مضاعفی بر دوش بیماران، به‌ویژه اقشار آسیب‌ پذیر و کم‌درآمد، وارد کرده و دسترسی آن‌ها به خدمات درمانی مناسب را دشوارتر از گذشته شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha