سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۲

معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتای فراجا: براساس پرونده‌هایی که راهی پلیس فتا می‌شود، باید گفت که بخش اعظم پرونده‌های دعانویسی و رمالی مربوط به کلاهبرداری است. بارها با پرونده‌هایی روبه‌رو شده‌ایم که رمال یا دعانویس از اطلاعاتی که افراد به آنها داده‌اند، سوءاستفاده کرده‌اند.

بازار داغ رمال‌های فضای مجازی

به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، رمال‌هایی که روزگاری در پستوی خانه‌ها مشغول کار بودند و از استیصال و ناچاری مردم درآمدهای هنگفتی داشتند، این روزها از فضای مجازی سردرآورده‌اند و کاسبی‌شان را توسعه داده‌اند و مدعی‌اند که گره‌گشای تمام مشکلات مردم از درمان سرطان و صرع و... تا بازشدن بخت ازدواج دختران و پسران جوان هستند. دامنه تبلیغات این رمالان کاسب به ترفندهای ماورایی برای گرفتن گواهینامه، رفع لکنت کودک و پولدارشدن یک‌شبه هم می‌رسد.



گواهینامه گرفتن با طلسم و جادو


نیم نگاهی به صفحات رمالی در اینستاگرام نشان می‌دهد که این افراد، طرفدارهای زیادی در این شبکه اجتماعی دارند و دنبال‌کنندگان برخی از این صفحات به 100تا 200هزار نفر می‌رسد. حیطه فعالیت این صفحات مربوط به ازدواج، افزایش علاقه و رونق درآمد است اما در این میان کم نیستند افرادی که برای قبولی در کنکور، آزمون گواهینامه رانندگی و رفع مشکلات جسمی کودکانشان به رمال‌ها مراجعه می‌کنند.

سمیرا یکی از افرادی است که 2سال پیش برای رفع مشکل فرزندش به توصیه خانواده سراغ یک رمال رفت:« این خانم رمال در تمام مراحل گفت که هیچ پولی نمی‌گیره اما وقتی که نوبت به خریدن وسایل توصیه شده رسید، چون پیدا کردن این وسیله‌ها برای من سخت بود، از من پول گرفت و آنها را تحویلم داد. من این کارها را انجام دادم اما مشکل بچه‌ام حل نشد و در نهایت پیش گفتار درمان رفتم.»



هزینه‌های میلیونی طلسم


مشتریان این صفحات به قدری است که برخی از روبات‌ برای پاسخگویی به سؤال‌های مشتریان استفاده می‌کنند. یکی از صفحات معروف رمالی در پاسخ به سؤالی  در رابطه با قیمت سرکتاب باز کردن برای پیش‌بینی آینده چند قیمت  را اعلام کرد: «سرکتاب موکل‌دار به همراه تفسیر کامل 200هزار تومان و برای نوع دیگر سرکتاب نیز 50تا 150هزار تومان برای کمک به نیازمند به کارتم واریز کنید.»

طلسم بازگشت معشوق هم یکی از خدمات پرطرفدار در میان افراد علاقه‌مند به راه‌حل‌های خیالی است و براساس توضیحات یکی از صفحات اینستاگرامی«این طلسم روی فلز حک می‌شود و برای جواب‌گیری قطعی و دائمی تا 7روز 2میلیون و 800هزار تومان و جواب‌گیری دائمی بین 7تا 14روز نیز یک میلیون و 800 باید هزینه کرد.

همچنین برای جواب‌گیری طلسم تا 40روز که دائمی نیست و پس از 6‌ماه آثارش کم می‌شود باید 800هزار تومان پول داد.»



رمالی آنلاین


محمدعلی دادگسترنیا، پژوهشگر علوم اجتماعی محاسباتی چندی پیش دست به انتشار کلان‌داده‌های شبکه‌های اجتماعی در حوزه رمالی زده بود:« در بازه زمانی ۱۳۹۵ تا ۱۶ مهر ۱۴۰۲ از ۱۴۵ هزار کاربر ایکس، مجموعا نزدیک به ۳۰۰ هزار محتوای مرتبط با رمالی استخراج شده است. این نزدیک به یک و نیم میلیون لایک، نزدیک به ۶۵ هزار پاسخ و بیش از ۶ هزار کوت و ۱۳۰‌هزار ریتوییت را شامل می‌شود.»

به‌گفته دادگسترنیا، «در اینستاگرام هم در این مدت نزدیک به یک میلیون محتوا توسط ۱۱۶‌هزار کاربر در این زمینه تولید شده که بیش از ۳۰۰ میلیون لایک خورده و ۱۳‌میلیون پاسخ دریافت کرده است. در کانال‌های تلگرامی هم نزدیک به 4میلیون محتوا از بیش از ۲۰۰ هزار کانال استخراج شده که در مجموع بیش از 10میلیارد بازدید داشته است.»




مراقب صفحات این کاسبان باشید


سرهنگ پاشایی، معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتای فراجا: براساس پرونده‌هایی که راهی پلیس فتا می‌شود، باید گفت که بخش اعظم پرونده‌های دعانویسی و رمالی مربوط به کلاهبرداری است. بارها با پرونده‌هایی روبه‌رو شده‌ایم که رمال یا دعانویس از اطلاعاتی که افراد به آنها داده‌اند، سوءاستفاده کرده‌اند. بسیاری از پرونده‌هایی که به‌دست پلیس فتا می‌رسد، مربوط به زمانی است که افراد برای دریافت دعا، پولی را واریز کرده‌اند اما پس از واریز پول دیگر به آنها پاسخی داده نشده است. مردم باید مراقب صفحات رمالی و دعانویسی باشند و درصورت بروز شکایت، ما به پرونده رسیدگی خواهیم کرد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha