به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایران، مسعود پزشکیان رئیسجمهوری از ابتدای دولت چهاردهم با تأکیدهای مکرر به لزوم رشد آموزش در کشور پرداخته و همواره بر اهمیت این حوزه پای فشرده است. او از ابتدای فعالیت خود با وزیر و معاونت های مختلف وزارت آموزش و پرورش بیش از ۲۰ جلسه گذاشته و تمام مسئولین بخشهای مختلف این وزارتخانه را موظف کرده تا به توسعه زیر بناها و محتواهای آموزشی بکوشند. وی روز پنجشنبه، دوم اسفند ماه در مراسمی در میان فرهیختگان و نخبگان غرب استان تهران مجدداً به اصلاح شیوههای آموزشی و بر ضرورت توسعه زیرساختهای آموزشی کشور تأکید کرد و گفت: «مدرسه میسازیم و کمبودها را جبران میکنیم، مراکز آموزشی را میسازیم و کمبود در این حوزه را برطرف خواهیم کرد.»
پزشکیان درباره تغییر شیوههای آموزشی در مدارس کشور بیان کرد: «ما روش آموزش در مدارس را تغییر خواهیم داد؛ شعار نمیدهیم. اگر مردم وارد میدان شوند قادر خواهیم بود، مشکلات را حل کنیم. در زمان انتخابات قولی به مردم ندادم؛ اما امروز اعلام میکنم با کمک مردم همه این کارها را انجام خواهم داد. برای مردم با تمام توان تلاش خواهم کرد.»
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت درباره اهتمام رئیسجمهوری بر توسعه زیر ساختهای آموزشی بیان کرد: «دکتر پزشکیان در حوزه آموزش در دو مسیر حرکت میکنند؛ یک مسیر ساخت فضای فیزیکی مدارس است که طبیعتاً یکی از ملزومات برای آموزش، فضا و بستر فیزیکی است که دانشآموزان در آن حضور دارند و مسیردوم افزایش کیفیت آموزشی بوده که بارها به آن تأکید شده است.»
وی با اشاره به اینکه موارد مختلفی از جمله نیروی انسانی نیز میتواند به توسعه آموزش کشور کمک کند، افزود: «طبیعتاً یک آموزش با کیفیت باید هر دوی این مسیرها را باهم داشته باشد. همچنین نیروی انسانی توانمند، محتوای آموزشی مناسب و فضای فیزیکی استاندارد که بتوان این اتفاقها در آن بیفتد، مورد نیاز است. امیدواریم با برنامهریزیهایی که در حال صورت گرفتن است و تلاشهایی که انجام میشود شاهد ارتقای کیفیت آموزشی باشیم.»
تنزل کیفیت آموزشی در کشور ما موجب شده امتیاز کشور ما در آزمونهای جهانی تیمز و پرلز نه تنها رشد نکند، بلکه نسبت به گذشته افت هم داشته باشد.
سخنگوی دولت در پاسخ به این سؤال که در این زمینه آموزش و پرورش چه کاری باید انجام دهد تا در آزمونهای ریاضی، علوم، خواندن و نوشتن توانمندتر باشد، گفت: «عوامل این موضوع متعدد است. یکی از عوامل اصلی آن طبق اعلام کسانی که پژوهش میکنند بحث دو زبانه بودن برخی از دانشآموزان است. یک عامل دیگر این است، نه اینکه بچهها نتوانند مسأله حل کنند بلکه کلاً با خواندن ارتباط برقرار نمیکنند. همچنین روی آموزش ضعیف پیش از دبستان تمرکز میکنند و امیدوار هستیم با برنامهریزیهایی که در معاونت ابتدایی صورت میگیرد، شاهد بهبود وضعیت دانشآموزان در مقطع ابتدایی باشیم.»
فناوری؛ ابزاری برای توسعه کیفیت آموزش
زهرا علیاکبری، کارشناس آموزشی درباره ضرورت کیفیتبخشی در مدارس بیان کرد: «بدون تردید یکی از خوشاقبالیهای آموزش و پرورش در دولت چهاردهم، نگاه ویژه رئیس دولت به موضوع کیفیتبخشی به آموزش در مدارس است. این کیفیتبخشی تحت عنوان نهضت توسعه عدالت آموزشی در حال پیگیری است و خوشبختانه گفتمانسازی خوبی نیز انجام گرفته است.»
وی افزود: «البته نکته مهم در این نهفته است که توسعه عدالت در دو زمینه فضاهای آموزشی و محتوای درسی برنامهریزی شده و تحول در کتابهای درسی و روشهای تدریس میتواند از نقاط عطف این نهضت محسوب شود. در نظام آموزشی نوین که یاددهی با علوم شناختی عجین شده است، روشهای تدریسی که پیوندگرایی و شبکهسازی را به همراه داشته باشد، در فرآیند یادگیری دانشآموزان مؤثرتر است، چرا که دنیای فناوری اطلاعات روی دانشآموزان گشوده شده و قبل از کلاس درس میتوانند آموزش لازم را دریافت کنند. در این روش معلم تسهیلگر فرآیند یاددهی – یادگیری خواهد بود.»
این کارشناس آموزشی بیان کرد: «آموزش و پرورش اگر بخواهد همپای برنامههای دولت در نهضت توسعه عدالت آموزشی گام بردارد، باید به سمت بهروزرسانی برنامه درس ملی بر پایه تعاملات فناوری و روشهای تدریس نوین برود. پژوهشهای انجام شده در دیگر نظامهای آموزشی نشان میدهد که آوردن فناوری به کلاسهای درس تأثیر مثبتی بر کیفیت آموزش داشته است. بنابراین برای برقراری عدالت آموزشی و پیشرفت عملکردی در نظام یادگیری الکترونیکی، نیاز است تا بخشهای مختلف دولت برای رفع موانع بهرهگیری از تحولات فناوری همت گمارند و اقدامات هدفمند و مأخوذ به نتیجهای را بسترسازی کنند.»
نظر شما