به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، «نه به تصادف» پویش جدید وزارت بهداشت برای اتفاقی است که هر سال جان صدها نفر را میگیرد. آمار فوتیهای سالانه حوادث ترافیکی طی 7سال اخیر 33درصد بیشتر شده و امسال به بیش از 20هزار نفر رسیده است.
حسین کرمانپور، مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت میگوید: پویشهایی از این دست باعث میشود که حساسیت جامعه به موضوعاتی که خطراتی کم و زیاد دارند کاهش پیدا نکند. حساسیت جامعه باید به موضوعاتی ازجمله تصادفات و بیماریهای عفونی پایدار بماند که نتیجه خوب آن را در سال96 شاهد بودیم. به گونهای که طی یک بازه زمانی 10ساله مرگومیرهای تصادفات بهشدت کاهش یافتند.
او ادامه میدهد: در آن زمان آمار مرگومیرها از 27هزار نفر در سال85 به 15هزار نفر در سال96 رسید، اما با توقف یادآوری جنبههای اجتماعی این روند کاهشی، آمار این حوادث اکنون به 20هزار نفر رسیده است. چند آمار از آسیبهای حوادث ترافیکی را در ادامه بخوانید.
اهمیت پویشها
پویشهایی نظیر «نه به تصادف» حتی در جوامعی که جاده مناسب، ماشین استاندارد و قوانین بازدارنده خوب دارند هم به شکل منظم اجرا میشود. حتی در کشوری مثل سوئد که هم در صنعت اتومبیلرانی و هم جادههای هموار و قوانین بازدارنده مطرح است، سال گذشته پویش هدفگذاری تصادفات تا حد صفر اجرا شد.
9نهاد
وزارت کشور، وزارت راه، پلیس راهور، وزارت رفاه، وزارت بهداشت، هلال احمر، اورژانس، اداره راهداری و بیمه مرکزی به شکل مستقیم در پویش «نه به تصادف» فعالند.
7درصد
تولید ناخالص ملی صرف تصادفات میشود، اما سهم کل سلامت 7/3درصد است. تصادفات هزینهای بیش از 2برابر سلامتی را به خود اختصاص داده است.
60هزار
خانواده سالانه بهدلیل مرگهای مستقیم ناشی از تصادف داغدار میشوند و به شکل غیرمستقیم این آمار به 200هزار خانواده میرسد.
180هزار نفر
از سال1393 تاکنون در تصادفات رانندگی در ایران جان خود را از دست دادهاند.
15میلیون تومان
متوسط هزینه داخل بیمارستانی برای هر بیمار تصادفی است (براساس مطالعهای در بیمارستان سینا درتهران).
5تا 29سال
بیشترین گروه سنی فوتشدگان تصادفات رانندگی در ایران است که نیروی مولد و جوان کشور به شمار میرود.
27کشور
اتحادیه اروپا در مجموع معادل آمار تلفات تصادفات جادهای سالانه ایران را دارند.
نظر شما