چهارشنبه ۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۴
کد خبر: 383188

رفتارهای نوجوان بواسطه بلوغ با دوران کودکی متفاوت است و در این زمان آگاهی نقش موثری در ارتباطات موثر والدین با فرزندان ایفا می‌کند.

یک نسخه رفتاری با نوجوان

به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم، رابطه والدین با نوجوانان در دوران بلوغ می‌تواند با چالش‌هایی همراه باشد، اما با اتخاذ روش‌های مناسب، می‌توان از ایجاد تنش‌های غیرضروری جلوگیری کرده و ارتباطی مثبت و سالم برقرار کرد.

اولین گام در این راستا، ایجاد ارتباط مؤثر و صادقانه است. والدین باید به‌جای سرزنش و قضاوت، به نگرانی‌ها و احساسات نوجوانان اهمیت دهند تا آنها احساس کنند که نظرات‌شان مورد توجه قرار می‌گیرد.

همچنین، تعیین مرزها و قواعد مشخص در خانه ضروری است، اما این قواعد باید به‌گونه‌ای باشند که نوجوان احساس کند در فرآیند تصمیم‌گیری مشارکت دارد.برای جلوگیری از تنش، تقویت اعتماد و احترام متقابل نیز اهمیت زیادی دارد. والدین با نشان‌دادن اعتماد به نوجوانان، می‌توانند فضایی امن برای آنها به‌وجود آورند تا احساس کنند که به آنها احترام گذاشته می‌شود و مورد توجه قرار دارند.

علاوه‌براین، والدین باید صبور و شکیبا باشند، چراکه نوجوانان در این دوران به‌دنبال کشف هویت خود هستند و ممکن است رفتارهایی متفاوت از گذشته از خود نشان دهند.

در چنین مواقعی، واکنش‌های غیرتند و آگاهی از شرایط می‌تواند به کاهش تنش کمک کند. بنابراین به‌طورکلی، برقراری گفت‌وگوهای آزاد و باز میان والدین و نوجوانان نقش بسیار مهمی در پیشگیری از ایجاد تنش‌های بیشتر دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha