به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،افسردگی میتواند بر کل بدن تأثیر بگذارد و باعث شود که بیماریهای مزمن جسمی در افراد با سرعت بیشتری آغاز شوند. محققان دانشگاه ادینبورگ در اسکاتلند به سرپرستی «کلی فلیتوود» مطالعهای را انجام دادند که نشان میدهد افراد مبتلا به افسردگی بیشتر در معرض ابتلاء به بیماریهای فیزیکی طولانیمدت قرار دارند.
این مطالعه بر روی ۱۷۲,۵۰۰ فرد بریتانیایی بالای ۳۹ سال انجام شد و نتایج آن نشان داد که افرادی که سابقه افسردگی دارند، در مقایسه با افرادی که چنین سابقهای ندارند، ۳۰ درصد زودتر به بیماریهای فیزیکی مزمن مبتلا میشوند.
یافتههای تحقیق:
مطالعه مذکور که بر دادههای موجود در بانک زیستی بریتانیا متمرکز بود، شرکتکنندگانی را مورد بررسی قرار داد که ارزیابیهای پایه را بین سالهای ۲۰۰۶ و ۲۰۱۰ انجام داده بودند. این افراد در سنین ۴۰ تا ۷۱ سال قرار داشتند و سلامت آنها بهطور میانگین کمتر از هفت سال پیگیری شد. تیم تحقیقاتی، شروع ۶۹ نوع بیماری فیزیکی را در طول این مدت بررسی کرد.
نتایج نشان داد که در این دوره، افرادی که افسردگی نداشتند، بهطور متوسط سالانه ۰.۱۶ بیماری مزمن را تجربه کردند، در حالی که این میزان در افراد افسرده به ۲.۰ مورد در سال رسید. این امر نشان میدهد که افسردگی میتواند بهطور چشمگیری روند بروز بیماریهای جسمی را تسریع کند.
بیماریهای شایع مرتبط با افسردگی:
بر اساس نتایج این تحقیق، شایعترین بیماریهایی که در افراد مبتلا به افسردگی سریعتر از دیگران آغاز میشود، عبارتند از:
- آرتروز: ۱۵.۷ درصد از افراد مبتلا به افسردگی در مقابل ۱۲.۵ درصد از افراد بدون افسردگی
- فشار خون بالا: ۱۲.۹ درصد در مقابل ۱۲.۰ درصد
- بیماری ریفلاکس معده به مری: ۱۳.۸ درصد در مقابل ۹.۶ درصد
محققان تأکید کردند که افسردگی باید بهعنوان یک بیماری "کل بدن" در نظر گرفته شود و نه تنها بر جنبههای روانی بلکه بر جنبههای جسمی نیز تأثیر میگذارد. درمان افسردگی باید شامل رویکردهای جامعتری باشد که سلامت جسمی افراد را نیز در بر بگیرد.
نظر شما