رئیس سازمان غذا و دارو از کاهش چشمگیر کمبود داروهای بیمارستانی به کمتر از ۱۰ قلم دارو خبر داد، اما در عین حال نگرانی‌های جدی درباره حذف ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی ابراز کرد.

کاهش کمبود داروهای بیمارستانی/ نگرانی از حذف ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی

به گزارش سلامت نیوز به نقل از تسنیم، مهدی پیرصالحی در نشست خبری که امروز در وزارت بهداشت برگزار شد، از تلاش‌های سازمان غذا و دارو برای رفع کمبود داروهای بیمارستانی و بهبود وضعیت تأمین دارو در کشور سخن گفت. او با اشاره به اینکه در ابتدای ورود به سازمان، ۵۷ قلم دارو در بیمارستان‌ها با کمبود مواجه بود، از کاهش این کمبودها به کمتر از ۱۰ قلم خبر داد و این را یک پیشرفت مهم دانست.

علل کمبود داروها

پیرصالحی در توضیح علل کمبود داروها اظهار داشت: «یکی از اصلی‌ترین دلایل این کمبودها، کمبود نقدینگی در شرکت‌های تولیدکننده دارو بود. بسیاری از این شرکت‌ها قادر به تأمین ارز از بانک مرکزی نبودند و این مشکل باعث شد که از ۲.۸ میلیارد دلار تخصیص ارز، فقط ۲.۲ میلیارد دلار مورد استفاده قرار گیرد.»

او همچنین اشاره کرد که قیمت‌گذاری سرکوب‌گرانه در گذشته و مشکلات ارزی نیز از دیگر عوامل تاثیرگذار در بروز این کمبودها بوده‌اند.

گزارش وضعیت داروها

رئیس سازمان غذا و دارو به کمبودهایی که در سال‌های گذشته با آن‌ها مواجه بودیم اشاره کرده و افزود: «اکنون داروهایی که برای عمل‌های جراحی و اقدامات بیمارستانی ضروری هستند، در دسترس قرار دارند و ما در تلاشیم که داروهای عمومی نیز به راحتی در داروخانه‌ها موجود باشند.» پیرصالحی به کمبود دارویی مانند وارفارین اشاره کرد که علی‌رغم تأمین شش برابر نیاز بازار، هنوز مشکلات توزیع آن وجود دارد و برخی از بیماران با نگرانی از دسترسی به آن مواجه هستند.

نگرانی‌ها از حذف ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی

در ادامه، پیرصالحی نسبت به حذف ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی ابراز نگرانی کرد. او تصریح کرد: «در صورتی که نرخ ارز تجهیزات پزشکی افزایش یابد، ممکن است هزینه‌های تجهیزات پزشکی بر دوش بیماران بیافتد. اگرچه از نظر کلی با تغییر نرخ ارز موافق هستیم، اما نگران افزایش هزینه‌ها برای بیماران و کاهش توان شرکت‌ها در تأمین تجهیزات هستیم.»

رئیس سازمان غذا و دارو همچنین به اختصاص ارز ترجیحی برای دارو و تجهیزات در بودجه سال آینده اشاره کرد و گفت: «اولویت ما در این حوزه، ارتقای کیفیت داروهاست. این موضوع در کنار تأمین و نظارت بر غذا و سایر فرآورده‌های سلامت‌محور از اهمیت بالایی برخوردار است.»

وضعیت تأمین شیرخشک و مشکلات برندهای خاص

پیرصالحی در ادامه از وضعیت تأمین شیرخشک خبر داد و گفت: «در حال حاضر، ۵ کارخانه تولید شیرخشک داریم که ظرفیت تولید آن‌ها بیش از نیاز کشور است. اما عمده کمبودها در مورد یک برند خاص است که به دلیل محدودیت‌های تولید آن برند، برخی مشکلات به وجود آمده است.»

او همچنین از درخواست این سازمان از شرکت‌های تولیدی برای استفاده از ظرفیت‌های خالی سایر کارخانه‌ها برای رفع این مشکل خبر داد.


با توجه به تلاش‌های صورت گرفته در رفع کمبود داروها، امیدواری به کاهش مشکلات دارویی در کشور وجود دارد. اما نگرانی‌ها از تأثیرات حذف ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی و مشکلات ارزی، هنوز به قوت خود باقی است و نیاز به توجه و اقدامات مناسب در این حوزه احساس می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha