یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۱
کد خبر: 380456

هنگام ورزش، تنفس عمیق و افزایش میزان هوای وارد شده به ریه‌ها باعث می‌شود که ذرات آلاینده بیشتر در ریه‌ها جذب شوند و آسیب‌های جدی‌تری وارد کنند. بنابراین ورزش در هوای آلوده می‌تواند عوارض جدی بر سلامت فرد به همراه داشته باشد.

چرا باید از خیر ورزش در روزهای آلوده بگذرید

به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، ورزش در فضای باز و هوای آلوده می‌تواند تأثیرات منفی بر سلامت انسان داشته باشد. آلودگی هوا، به‌ویژه ذرات معلق ریز (PM2.5)، گازهای مضر مانند دی‌اکسید نیتروژن و ازن، می‌تواند باعث بروز مشکلات تنفسی، افزایش فشار خون، مشکلات قلبی و حتی اختلالات سیستم ایمنی بدن شود. برای کاهش خطرات ناشی از ورزش در هوای آلوده، باید اقداماتی مشخص و هدفمند انجام دهید تا تأثیرات منفی آلودگی هوا به حداقل برسد. در ادامه، راهکارهای عملی برای این موضوع را بیان می‌کنیم.

انتخاب زمان مناسب
ورزش در ساعات پایانی روز یا اوایل صبح که میزان آلودگی کمتر است، می‌تواند کمک‌کننده باشد.

کاهش شدت
ورزش شدید باعث افزایش سرعت تنفس و حجم هوای ورودی به ریه‌ها می‌شود که منجر به جذب بیشتر آلاینده‌ها می‌گردد.به جای دویدن یا ورزش‌های هوازی با شدت بالا، پیاده‌روی یا دویدن با سرعت پایین‌تر انجام دهید.

کاهش زمان
مدت ورزش را به‌عنوان مثال از ۳۰دقیقه‌ به 15تا 20دقیقه کاهش دهید. می‌توانید تمرینات وزنه‌برداری، یوگا یا پیلاتس را در خانه انجام دهید.

انتخاب زمان مناسب برای ورزش
آلودگی هوا معمولاً در ساعات خاصی از روز مثل اوج ترافیک صبح و عصر بیشتر است. ورزش را در ساعت‌هایی انجام دهید که کیفیت هوا بهتر است، مانند اوایل صبح یا بعد از غروب. از اپلیکیشن‌های کیفیت هوا (مانند AQI) برای پیگیری وضعیت آلودگی استفاده و از ورزش در ساعات اوج آلودگی خودداری کنید.

توجه به نشانه‌های بدن
برخی افراد بیشتر از دیگران به آلودگی هوا حساس هستند و ممکن است سریع‌تر دچار مشکلات تنفسی شوند. درصورت بروز علائمی مانند سرفه، تنگی نفس، خستگی شدید یا سردرد، ورزش را متوقف کنید و به محیطی با هوای تمیزتر بروید. اگر مبتلا به بیماری‌های مزمن مانند آسم یا بیماری قلبی هستید، قبل از انجام ورزش در هوای آلوده، حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha