به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،نفیسه حسینی یکتا، مدیرکل طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، از گسترش پوشش بیمهای برای خدمات طب ایرانی خبر داد. طبق اعلام وی، ویزیت پزشکان متخصص طب ایرانی هماکنون تحت پوشش بیمه قرار دارد و از ابتدای سال ۱۴۰۳، سه خدمت جدید دیگر که از خدمات پرتکرار و استاندارد طب ایرانی محسوب میشوند نیز به این لیست اضافه خواهند شد. این اقدامات بهمنظور تسهیل دسترسی مردم به درمانهای طب سنتی و کاهش هزینههای درمانی آنها انجام میشود.
برنامه وزارت بهداشت برای افزایش پوشش بیمهای طب ایرانی
حسینی یکتا تأکید کرد که وزارت بهداشت بهطور مداوم در تلاش است تا پوشش بیمهای طب ایرانی را گسترش دهد. خدماتی که هماکنون تحت پوشش بیمه قرار دارند، پس از بررسیهای علمی و ارزیابیهای هزینهاثربخشی در شورای عالی بیمه تصویب شدهاند. در حال حاضر، مستندات جدیدی برای سایر خدمات طب ایرانی در حال تهیه است و امید است که در آینده نزدیک، خدمات بیشتری از این حوزه تحت پوشش بیمه قرار گیرند.
تعرفهگذاری شفاف و نظارت وزارت بهداشت بر خدمات طب ایرانی
مدیرکل طب ایرانی وزارت بهداشت در خصوص تعرفههای طب ایرانی نیز توضیح داد که این تعرفهها بهصورت مشخص و شفاف برای پزشکان عمومی و متخصص طب ایرانی تعیین شده است. برای پزشکان عمومی، تعرفه ویزیت مطابق تعرفههای مصوب پزشکان عمومی است و برای متخصصان طب ایرانی با مدرک دکترای تخصصی (PhD) تعرفهها مشابه سایر رشتههای تخصصی پزشکی در بخش دولتی و خصوصی تعیین میشود.
نظارت بر داروهای گیاهی و ضرورت ساماندهی بازار
در حوزه داروهای گیاهی، حسینی یکتا به دو دسته از این محصولات اشاره کرد. دسته اول، داروهای گیاهی با مجوز سازمان غذا و دارو هستند که قیمتگذاری آنها تحت نظارت این سازمان انجام میشود. این داروها معمولاً قیمتهای معقولی دارند و برخی از آنها، مانند ۵۶ قلم داروی گیاهی، تحت پوشش بیمه قرار گرفتهاند. اما دسته دوم داروهای گیاهی که بدون مجوز سازمان غذا و دارو عرضه میشوند، نظارت خاصی بر قیمتگذاری آنها وجود ندارد و ممکن است در بازار با قیمتهای متغیر عرضه شوند.
وی همچنین بر لزوم سیاستگذاری و برنامهریزی برای قیمتگذاری داروهای گیاهی تأکید کرد و افزود که باید روند قیمتگذاری بهگونهای باشد که تولیدکنندگان این داروها به سمت دریافت مجوز از سازمان غذا و دارو هدایت شوند.
ضرورت ساماندهی عطاریها و پیشنهادات وزارت بهداشت
حسینی یکتا در ادامه به ضرورت ساماندهی عطاریها اشاره کرد و گفت که نظارت بر این صنف نیازمند دستورالعملهای ملی و هماهنگی میان دستگاههای مختلف است. وی افزود که عطاریها در حال حاضر با پیچیدگیهایی در نظارت روبهرو هستند و پیشنهاداتی برای بهبود روند نظارت و صدور مجوزهای این صنف به وزیر بهداشت ارائه شده است. امیدواریم با تدوین یک دستورالعمل جامع، زمینه بهرهبرداری بهتر از ظرفیتهای عطاریها فراهم شود.
وزارت بهداشت با اقدامات جدید در حوزه طب ایرانی و مکمل، از جمله افزایش پوشش بیمهای و ساماندهی داروهای گیاهی و عطاریها، گامهای مؤثری برای بهبود کیفیت خدمات درمانی و کاهش هزینهها برداشته است. این اقدامات باعث میشود تا دسترسی مردم به درمانهای طب ایرانی تسهیل شده و سلامت عمومی جامعه بهبود یابد.
نظر شما